آشپزی

طرز تهیه شله زرد +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

طرز تهیه پوسته زرد

شله زرد یکی از انواع دسرهای سنتی ایرانی است که از گذشته تاکنون مورد توجه ایرانیان بوده است. البته امروزه پوسته زرد دیگر به عنوان دسر مصرف نمی شود، بلکه در درجه اول به عنوان هدیه تهیه و توزیع می شود. دستورالعمل پخت کامل و دستورالعمل های گام به گام طرز پخت شله زرد با نوک چی را دنبال کنید.

محصولات مورد نیاز برای 4 نفر
برنج نیم دانه 1 فنجان
قند 2 لیوان
زعفران آب پز نصف فنجان
آب سرد 6 لیوان
گل سرخ ¼ فنجان
پودر هل ¼ قاشق چایخوری
کره 50 گرم
دارچین برای تزئین
خلال پسته برای تزئین

طرز تهیه پوسته زرد

مرحله اول

ابتدا برنج خوشبو و شکسته ایرانی را 3 الی 4 ساعت قبل از پخت پاک می کنیم و در ظرف پر از آب می گذاریم تا خیس شود سپس برنج را چند بار شسته و در قابلمه مورد نظر برای جوشاندن پوست زرد می گذاریم. و پنج برابر آب میریزیم.

مرحله دوم

در این مرحله قابلمه را روی حرارت زیاد می گذاریم تا زودتر بجوشد. بعد از جوش آمدن حرارت را کم کنید تا 1 ساعت روی حرارت کم بپزد و کاملا باز شود.

طرز تهیه پوسته زرد

حالا شکر را اضافه می کنیم و مدام هم می زنیم تا کاملا در برج حل شود. سپس زعفران را اضافه می کنیم، اگر دیدیم آب شله زرد در این مرحله کافی نیست، وقتی شکر کاملا حل شد، می توانیم آب جوش اضافه کنیم. کم کم تا به مقدار مورد نظر ما برسد و کافی است.

مرحله چهارم

(اگر قبل از اضافه كردن شكر آب جوش اضافه كنيم، اضافه كردن شكر به پوسته زرد مي تواند باعث رقيق شدن آن و داشتن پوسته زرد خيلي آبكي شود) سپس وقتي مخلوط شكر و برنج جوش آمد و ….

مرحله پنجم

(میتونید با گوشت کوب برقی خوب مخلوط کنید تا با یک دست پوسته زردی بدست بیاد) در 15 دقیقه آخر مقداری خلال بادام اضافه میکنیم و پوست زرد رو مدام هم میزنیم و وقتی به غلظتی که میخوایم رسید در نهایت کره و گلاب ، پودر هل را اضافه کنید

طرز تهیه پوسته زرد

این کار از سفت شدن روکش زرد جلوگیری می کند و بعد از 5 دقیقه ظرف را از روی حرارت برداشته و می گذاریم کمی خنک شود سپس در ظرف مورد نظر می ریزیم و روی آن را با خلال دارچین می پوشانیم و بادام یا خلال پسته میل کنید.

نکاتی در مورد نحوه طبخ پوسته زرد

جلوگیری از نشت شیل زرد

اگر می خواهید از جوشیدن پوسته زرد جلوگیری کنید، باید شعله پخش کن را روی حرارت گاز قرار دهید و حرارت را کاملا کم کنید. اگر قواره زرد شما داخل آن آب است، اجازه دهید تا قواره زرد جا بیفتد، سپس صبر کنید تا آب اضافی داخل ماهیتابه تبخیر شود و سپس قواره زرد را از روی حرارت بردارید تا ظاهر قواره زرد شما آسیب نبیند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا