آشپزی

طرز تهیه شله زرد مجلسی با دستور پخت مخصوص در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم طرز تهیه شله زرد مجلسی را با رسپی مخصوص و محرمانه تیم مان به شما ارائه کنیم. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه و لذیذ را درست کنید در ادامه مطلب همراه ما باشید.

طرز تهیه شله زرد مجلسی

شله زرد یکی از انواع غذاهای لذیذ و سنتی ایرانی است که بیشتر در مناسبت های مذهبی تهیه می شود تا آموزش کامل و مرحله به مرحله را ببینید. طرز تهیه شله زرد مجلسی برای و در آخر سایت آموزشی همراه باشید

مواد لازم برای 3 تا 4 نفر
برنج ایرانی ½ فنجان
اب 3 تا 4 فنجان
قند 1 فنجان
گل سرخ ¼ فنجان
خلال بادام ¼ فنجان
زعفران آب پز 5 قاشق غذاخوری غلیظ
دیگ هل یا دم کرده هل 2 قاشق غذاخوری
کره یا کره جامد 25 گرم
گلاب برای خیساندن بادام ½ فنجان

طرز تهیه شله زرد مجلسی

مرحله اول

من آماده می کنم صدف زرد مجلسی در روش نذری ابتدا برنج را از شب قبل در یک کاسه بزرگ آب می ریزیم و خوب خیس می کنیم. توجه داشته باشید که برای خیساندن برنج برای برنج زرد نباید از نمک استفاده کرد.

نکته: استفاده از نمک باعث می شود دانه های برنج له نشوند و شکل خود را حفظ کنند.

مرحله دوم

در این مرحله برنج خیس خورده را در ظرف مناسبی بریزید سپس 3 پیمانه آب اضافه کنید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا آب به نقطه جوش برسد. بعد از به جوش آمدن آب باید کف سطح آب را جدا کنیم.

نکته: پذیرفتن پوسته برنج علاوه بر خوش طعم شدن پوسته زرد، باعث شفافیت و زیبایی بیشتر پوسته زرد می شود.

سطح سوم

توجه داشته باشید که اصلا برنج را هم نزنیم و بگذاریم همینطور بپزد. اگر آب قابلمه کاملاً کشیده شده باشد اما برنج خیس نشده باشد باید آب بیشتری اضافه کنیم تا برنج کاملا خیس بخورد.

مرحله چهارم

بعد از اینکه برنج خوب پخت، زعفران دم کرده را به قابلمه اضافه کنید. سپس برنج را خوب هم می زنیم تا زعفران کاملا جذب برنج شود و تمام دانه های برنج خوب رنگ و طلایی شود.

مرحله پنجم

وقتی رنگ برنج یکنواخت شد شکر را اضافه کنید. توجه داشته باشید که میزان شکر پوسته زرد 2 تا 3 برابر برنج است و اگر می خواهید پوسته زرد شیرین تری داشته باشید می توانید نصف فنجان شکر بیشتر اضافه کنید.

مرحله ششم

بعد از اینکه شکر و برنج را خوب مخلوط کردید، آب هل یا هل دم کرده را به قابلمه اضافه کنید. سپس به پوست زرد باید خلال بادام را که قبلاً به مدت یک ساعت در نصف پیمانه گلاب خوب خیس کرده ایم اضافه کنیم.

مرحله هفتم

در این مرحله کره یا روغن را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا کاملا در پوسته زرد حل شود. سپس درب قابلمه را صافی تمیز می گذاریم و می گذاریم پوسته زرد رنگ روی حرارت خیلی کم بجوشد.

مرحله هشتم

حدود 30 دقیقه زمان کافی برای دم بلند پوسته زرد است. خیساندن شیل زرد باعث می شود شیل زرد پس از سرد شدن در برابر آب غیرقابل نفوذ باشد. بعد از 30 دقیقه حرارت زیر قابلمه را خاموش کنید.

مرحله نهم

حالا اجازه دهید پوسته زرد 20 دقیقه دیگر به همین صورت بماند. یعنی بعد از خاموش کردن اجاق زیر قابلمه می گذاریم دم بکشد. در آخر پوست زرد را در قابلمه خوب مخلوط کرده سپس در ظرف مناسبی قرار دهید.

مرحله دهم

برای تزیین پوست زرد ابتدا باید اجازه دهیم پوست زرد چند دقیقه ور بیاید و کمی سفت شود سپس می توانیم پوست زرد را با مواد دلخواه مانند دارچین، خلال بادام و … تزیین کنیم. پوسته زرد را می توانیم گرم یا سرد سرو کنیم.


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا