طرز تهیه شیرینی پیروک +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه شیرینی پیروک
شیرینی پیروک یکی از معروف ترین شیرینی های ارمنی است که با طعم های مختلف درست می شود تا آموزش کامل و مرحله به مرحله را ببینید. طرز تهیه شیرینی پیروک برای سرگرمی روز همراه باشید
مواد لازم برای پیروک شیرین | |
زرده | 3 عدد |
سفیده تخم مرغ | 4 عدد |
کره | 100 گرم |
ماست | 160 گرم |
قند | 150 گرم |
ارد | 200 گرم |
وانیل | 1 قاشق چایخوری |
پودر خمیرمایه | 2 قاشق چایخوری |
مواد مورد نیاز برای دستمال سفره |
|
زرده | 1 قطعه |
زعفران آب پز | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه شیرینی پیروک
مرحله اول
برای تهیه پای ساده در ابتدای کار 30 دقیقه قبل همه مواد خنک شده را از یخچال خارج می کنیم سپس در آشپزخانه قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا مواد کاملا با دمای محیط سازگار شوند.
مرحله دوم
حالا شکر و کره را در ظرف مناسبی بریزید و با همزن برقی به مدت 4 دقیقه هم بزنید تا مخلوط کره غلیظ و کرم رنگ شود. سپس زرده را از سفیده جدا می کنیم.
سطح سوم
در این مرحله، زرده تخم مرغ را به مخلوط کره اضافه کنید، سپس به مدت 30 ثانیه مخلوط کنید. وانیل را با آخرین تخم مرغ اضافه کنید سپس به هم زدن ادامه دهید تا مواد مخلوط و یکدست شوند.
مرحله چهارم
حالا سفیده ها را در ظرفی جداگانه اضافه کنید و با همزن برقی بزنید تا سفیده ها کف کند سپس به مخلوط کره اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکدست و یکدست شوند.
مرحله پنجم
در این مرحله ماست را با چنگال هم بزنید تا کاملا رقیق شود سپس به همراه بیکینگ پودر به مخلوط کره اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکدست شود. سپس آرد را داخل الک بریزید و 3 بار الک کنید.
مرحله ششم
حالا آرد را به صورت کنترل شده به مخلوط کره اضافه کنید، سپس ورز دهید و وقتی خمیر نرمی بدست آمد که به دست نچسبید، آرد را اضافه نکنید. سپس با نوک انگشت خمیر را ورز دهید تا یکدست شود.
مرحله هفتم
در این مرحله 2 پیمانه از سر خالی را از خمیر خارج می کنیم سپس باقی مانده خمیر را به صورت روغنی در می آوریم. سپس فر را روی 180 درجه سانتیگراد قرار می دهیم سپس می گذاریم فر کاملا گرم شود.
مرحله هشتم
حالا قالب را در طبقه وسط فر می گذاریم سپس اجازه می دهیم خمیر به مدت 20 دقیقه در فر بماند تا رویه آن بسته شود. در همین حین به خمیر باقیمانده مقداری آرد اضافه کنید سپس با نوک انگشتان آن را ورز دهید تا خمیر نرمی به دست آید.
مرحله نهم
در این مرحله خمیر را روی سطح کار قرار می دهیم سپس با وردنه یک توری روی خمیر می کشیم تا الگو شود. سپس بعد از 20 دقیقه قالب را از فر خارج می کنیم و می گذاریم کمی خنک شود.
مرحله دهم
حالا روی کیک را با مارمالاد دلخواه خود پهن می کنیم سپس خمیر را به صورت توری روی آن قرار می دهیم. در مرحله بعد زرده تخم مرغ را با زعفران پخته مخلوط کرده و با قلم مو روی خمیر توری میمالیم.
مرحله یازدهم
در این مرحله دوباره قالب را به فر برمی گردانیم و اجازه می دهیم کیک به مدت 30 دقیقه در فر بماند تا کاملا بپزد. سپس بعد از این مدت قالب را از فر خارج می کنیم سپس می گذاریم کیک کاملا خنک شود.
مرحله دوازدهم
در آخر وقتی کیک کاملا خنک شد آن را از قالب خارج می کنیم سپس به اندازه و شکل دلخواه برش می دهیم. در آخر برش های شیرین را در ظرف مورد نظر می چینیم سپس با چای تازه دم سرو می کنیم. نوش جان.