آشپزی

طرز تهیه عدس پلو +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

طرز تهیه عدس برنج

برنج یکی از محبوب ترین و پرمصرف ترین مواد غذایی در جهان است. ضمن اینکه این غذا به روش های مختلفی تهیه و سرو می شود. یکی از این انواع برنج، برنج مخلوط است که با انواع حبوبات و گوشت یا مرغ پخته می شود. عدس پلو یکی از انواع برنج های مخلوط است که با عدس، گوشت چرخ کرده و کشمش سرخ شده درست می شود. این برنج به لطف وجود ادویه های معطر و دارچین طعم و بوی فوق العاده ای دارد. این برنج را می توان با انواع سالادهای فصل یا شیرازه تهیه و سرو کرد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله تهیه عدس پلو با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

محصولات مورد نیاز برای 4 نفر
برنج 3 فنجان
عدس 2 فنجان
گوشت چرخکرده 250 گرم
کشمش پیلویی 1 فنجان
پیاز 2 عدد
زعفران آب پز تا جایی که لازم است
زردچوبه، دارچین و ادویه کاری تا جایی که لازم است
فلفل سیاه و نمک تا جایی که لازم است

طرز تهیه عدس برنج

مرحله اول

برای تهیه یک عدس پلو لذیذ در ابتدای کار عدس ها را که از قبل دو ساعت در آب و نمک خیس کرده ایم با کمی آب می پزیم و کنار می گذاریم. عدس باید نیم پز باشد و نباید کاملا پخته شود. همانطور که برنج در فرآیند پخت تجزیه می شود.

مرحله دوم

پیاز را بشویید و پوست بگیرید. سپس آن را رنده می کنیم. تابه ای را روی اجاق بگذارید و پیاز را در آن تفت دهید تا آب آن کشیده شود. سپس کمی روغن اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز به عسل تبدیل شود.

سطح سوم

سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. وقتی گوشت با پیاز کاملا سرخ شد و آب آن کاملا از گوشت گرفته شد، ادویه، نمک و نیمی از زعفران پخته شده را اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

در این مرحله بعد از اضافه کردن ادویه ها گوشت را تفت می دهیم تا داخل روغن بیفتد و خوب سرخ شود. میزان دارچین و ادویه در این غذا نسبت به سایر غذاها بیشتر است. وقتی سس گوشت آماده شد آن را کنار بگذارید.

مرحله پنجم

برنج را می شوییم و در ظرفی با کمی نمک و آب می گذاریم تا حدود یک ساعت خیس بخورد. سپس قابلمه ای برداشته و داخل آن آب می ریزیم و روی اجاق می گذاریم تا بجوشد. سپس برنج را به آب در حال جوش اضافه می کنیم.

مرحله ششم

سپس می گذاریم برنج بجوشد و با حرارت زیاد نیم پز شود. وقتی دور تا دور برنج نرم شد و وسطش هنوز خام بود عدس نیم پز را که آبکش کرده بودیم اضافه می کنیم و آرام آرام هم می زنیم. سپس آبکش می کنیم.

مرحله هفتم

بعد از آبکش شدن برنج، یک قابلمه بردارید و ته آن را کمی روغن بریزید سپس ته دیگ مورد نظر را ته دیگ قرار دهید. کف قابلمه را می توان پوست گرفته و با سیب زمینی یا نان یا برگ های کاهو لایه برداری کرد.

مرحله هشتم

در این مرحله برنج و عدس را یک لایه بریزید. سپس مقداری پودر دارچین و زعفران آب پز شده اضافه می کنیم. حالا دوباره مخلوط برنج و عدس را برای لایه بعدی بریزید. همین کار را ادامه می دهیم تا برنج تمام شود.

مرحله نهم

سپس درب قابلمه را می بندیم و روی حرارت متوسط ​​زیاد می گذاریم و اجازه می دهیم آب بین برنج تبخیر شود و داخل قابلمه کمی دم بکشد. وقتی قابلمه پر از بخار شد، حرارت را کم کنید و بگذارید 20 تا 40 دقیقه بجوشد.

مرحله دهم

در پایان پخت، نصف پیمانه روغن و دو قاشق غذاخوری چربی حیوانی را داغ کرده و روی برنج بریزید. داخل تابه ای با ظرف دیگری روغن بریزید و روی اجاق بگذارید تا داغ شود. پیاز باقی مانده را بشویید و پوست بگیرید.

مرحله یازدهم

سپس ورقه ای برش می دهیم و به تابه اضافه می کنیم تا سرخ شود. پیاز را باید مانند پیاز داغ سرخ کرد. سپس از ماهیتابه بردارید و کنار بگذارید. کشمش را ۱۵ دقیقه قبل در پلو با آب سرد می شوییم.

مرحله دوازدهم

سپس آن را به مدت 15 دقیقه در آب سرد خیس کنید و آبکش کنید. حالا با دارچین در همان ماهیتابه سرخ کنید و کنار بگذارید. در نهایت برنج را در ظرف مناسبی بریزید و روی آن را با سس گوشت و کشمش و پیازچه تزیین کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا