طرز تهیه عدس پلو +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه عدس برنج
برنج یکی از محبوب ترین و پرمصرف ترین مواد غذایی در جهان است. ضمن اینکه این غذا به روش های مختلفی تهیه و سرو می شود. یکی از این انواع برنج، برنج مخلوط است که با انواع حبوبات و گوشت یا مرغ پخته می شود. عدس پلو یکی از انواع برنج های مخلوط است که با عدس، گوشت چرخ کرده و کشمش سرخ شده درست می شود. این برنج به لطف وجود ادویه های معطر و دارچین طعم و بوی فوق العاده ای دارد. این برنج را می توان با انواع سالادهای فصل یا شیرازه تهیه و سرو کرد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله تهیه عدس پلو با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
محصولات مورد نیاز برای 4 نفر | |
برنج | 3 فنجان |
عدس | 2 فنجان |
گوشت چرخکرده | 250 گرم |
کشمش پیلویی | 1 فنجان |
پیاز | 2 عدد |
زعفران آب پز | تا جایی که لازم است |
زردچوبه، دارچین و ادویه کاری | تا جایی که لازم است |
فلفل سیاه و نمک | تا جایی که لازم است |
طرز تهیه عدس برنج
مرحله اول
برای تهیه یک عدس پلو لذیذ در ابتدای کار عدس ها را که از قبل دو ساعت در آب و نمک خیس کرده ایم با کمی آب می پزیم و کنار می گذاریم. عدس باید نیم پز باشد و نباید کاملا پخته شود. همانطور که برنج در فرآیند پخت تجزیه می شود.
مرحله دوم
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. سپس آن را رنده می کنیم. تابه ای را روی اجاق بگذارید و پیاز را در آن تفت دهید تا آب آن کشیده شود. سپس کمی روغن اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز به عسل تبدیل شود.
سطح سوم
سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. وقتی گوشت با پیاز کاملا سرخ شد و آب آن کاملا از گوشت گرفته شد، ادویه، نمک و نیمی از زعفران پخته شده را اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله بعد از اضافه کردن ادویه ها گوشت را تفت می دهیم تا داخل روغن بیفتد و خوب سرخ شود. میزان دارچین و ادویه در این غذا نسبت به سایر غذاها بیشتر است. وقتی سس گوشت آماده شد آن را کنار بگذارید.
مرحله پنجم
برنج را می شوییم و در ظرفی با کمی نمک و آب می گذاریم تا حدود یک ساعت خیس بخورد. سپس قابلمه ای برداشته و داخل آن آب می ریزیم و روی اجاق می گذاریم تا بجوشد. سپس برنج را به آب در حال جوش اضافه می کنیم.
مرحله ششم
سپس می گذاریم برنج بجوشد و با حرارت زیاد نیم پز شود. وقتی دور تا دور برنج نرم شد و وسطش هنوز خام بود عدس نیم پز را که آبکش کرده بودیم اضافه می کنیم و آرام آرام هم می زنیم. سپس آبکش می کنیم.
مرحله هفتم
بعد از آبکش شدن برنج، یک قابلمه بردارید و ته آن را کمی روغن بریزید سپس ته دیگ مورد نظر را ته دیگ قرار دهید. کف قابلمه را می توان پوست گرفته و با سیب زمینی یا نان یا برگ های کاهو لایه برداری کرد.
مرحله هشتم
در این مرحله برنج و عدس را یک لایه بریزید. سپس مقداری پودر دارچین و زعفران آب پز شده اضافه می کنیم. حالا دوباره مخلوط برنج و عدس را برای لایه بعدی بریزید. همین کار را ادامه می دهیم تا برنج تمام شود.
مرحله نهم
سپس درب قابلمه را می بندیم و روی حرارت متوسط زیاد می گذاریم و اجازه می دهیم آب بین برنج تبخیر شود و داخل قابلمه کمی دم بکشد. وقتی قابلمه پر از بخار شد، حرارت را کم کنید و بگذارید 20 تا 40 دقیقه بجوشد.
مرحله دهم
در پایان پخت، نصف پیمانه روغن و دو قاشق غذاخوری چربی حیوانی را داغ کرده و روی برنج بریزید. داخل تابه ای با ظرف دیگری روغن بریزید و روی اجاق بگذارید تا داغ شود. پیاز باقی مانده را بشویید و پوست بگیرید.
مرحله یازدهم
سپس ورقه ای برش می دهیم و به تابه اضافه می کنیم تا سرخ شود. پیاز را باید مانند پیاز داغ سرخ کرد. سپس از ماهیتابه بردارید و کنار بگذارید. کشمش را ۱۵ دقیقه قبل در پلو با آب سرد می شوییم.
مرحله دوازدهم
سپس آن را به مدت 15 دقیقه در آب سرد خیس کنید و آبکش کنید. حالا با دارچین در همان ماهیتابه سرخ کنید و کنار بگذارید. در نهایت برنج را در ظرف مناسبی بریزید و روی آن را با سس گوشت و کشمش و پیازچه تزیین کنید.