آشپزی

طرز تهیه فطیر +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

طرز تهیه خمیر مایه

فتیر یکی از نان های سنتی و خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور با دستور پخت های مختلف تهیه می شود، آموزش کامل و مرحله به مرحله را مشاهده کنید. طرز تهیه خمیر مایه برای سرگرمی روز همراه باشید

مواد لازم برای کواس
آرد شیک 800 گرم
مخمر فوری 13 گرم
نمک 5 گرم
قند 50 گرم
آب یا شیر 450-470 گرم
آب انگور 200 گرم
روغن مایع 100 گرم
مواد تشکیل دهنده دستمال
یک تخم مرغ 1 قطعه
شیر نر 5 قاشق غذاخوری
کنجد و سیاه دانه کافی

طرز تهیه خمیر مایه

مرحله اول

برای تهیه خمیر مایه خونی لذیذ در ابتدا یک لیوان انتخاب می کنیم و خمیر مایه تمام شده را با کمی شکر و شیر داخل لیوان می ریزیم سپس هم می زنیم و اجازه می دهیم 10 دقیقه بماند.

مرحله دوم

حالا یک کاسه بزرگ و جادار انتخاب می کنیم سپس آرد را 3 بار در ظرف الک می کنیم و بقیه شکر را به همراه نمک و آب انگور به آرد اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم. سپس روغن مایع را اضافه می کنیم.

سطح سوم

در این مرحله آرد را مدام هم می زنیم تا مواد مخلوط و یکدست شود. سپس خمیر به دست آمده را با مایه به مخلوط آرد اضافه می کنیم سپس مخلوط می کنیم. سپس شیر یا آب را کم کم به مخلوط آرد اضافه کنید.

مرحله چهارم

حالا با همزن برقی مواد رو هم میزنیم تا خمیر نرمی به دست بیاد که به دست نچسبه. سپس داخل یک کاسه را با کمی روغن چرب کنید و خمیر را ورز دهید و داخل آن قرار دهید.

مرحله پنجم

در این مرحله روی کاسه را با سلفون یا حوله تمیز بپوشانید سپس خمیر را در آشپزخانه قرار دهید و به مدت 30 دقیقه در دمای محیط استراحت دهید تا حجیم و پف کند.

مرحله ششم

در این مرحله بعد از سپری شدن این زمان، بدون اینکه خمیر را باد کنیم، خمیر را به پفک های 50-100 گرمی تقسیم کرده، سپس با دست پفک ها را گرد کرده و بین دو کیسه فریزر قرار می دهیم.

مرحله هفتم

حالا لیموها را پشت سر هم روی سطح کار قرار می دهیم و به کمک غلتک شیاردار لیموها را به شکل بیضی باز می کنیم. توجه داشته باشید که اگر وردنه ندارید، می توانید خمیر را با چنگال بیرون بکشید.

مرحله هشتم

در این مرحله وقتی خمیر باز شد به کمک چنگال روی آنها سوراخ کوچکی ایجاد می کنیم. سپس فر را با دمای 200 درجه سانتی گراد روشن می کنیم سپس می گذاریم فر کاملا گرم شود.

مرحله نهم

حالا برای تهیه مواد دستمال سفره ابتدا یک عدد تخم مرغ را در ظرف مناسبی اضافه می کنیم سپس هم می زنیم تا گلوله بماند. سپس شیر را به تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند.

مرحله دهم

در این مرحله دستمال را با قلم مو روی خمیر می کشیم سپس مقداری کنجد و سیاه دانه روی دستمال می پاشیم. حالا روی سینی فر کاغذ چرب کرده و خمیر را داخل سینی می گذاریم.

مرحله یازدهم

در این مرحله سینی فر را در طبقه وسط فر قرار می دهیم سپس به مدت 10 دقیقه اجازه می دهیم تا فیتیرها به طور یکنواخت بپزند. در آخر چند ثانیه روی گریل می گذاریم و می گذاریم طلایی و طرح دار شود.

مرحله دوازدهم

در آخر فتیرها را از فر خارج کرده و روی یک حوله نخی تمیز قرار دهید تا نرم شوند تا کاملا خنک شوند. در نهایت این چربی های خوشمزه را با چای یا شیر داغ سرو می کنیم. نوش جان.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا