آشپزی

طرز تهیه فلافل بسیار لذیذ با دستورپخت ساده در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

دستور پخت فلافل

فلافل یکی از غذاهای لذیذ عربی است که در تمام دنیا به عنوان یک غذای بین المللی شناخته می شود. این غذای خوشمزه به چند دلیل یکی از محبوب ترین غذاهای خاورمیانه است که از جمله دلایل محبوبیت فلافل می توان به تهیه سریع، قیمت بسیار پایین و گیاهی بودن آن اشاره کرد. البته به دلیل همین محبوبیت، نسخه های زیادی از فلافل ساخته شده است، به عنوان مثال کسانی که می خواهند فلافل را با کالری کمتری مصرف کنند، می توانند به جای سرخ شدن در روغن زیاد، فلافل را در فر درست کنند.

برای تهیه فلافل خوشمزه اولین قدم خیس کردن نخود است. این کار نرمی و عدم تورم نخود را تضمین می کند. سپس نخودهای خیس شده را با موادی مانند جعفری، پیاز، سیر و ادویه ها در چرخ گوشت یا همزن آسیاب می کنند. بهتر است از چرخ گوشت استفاده کنید، زیرا مواد را کاملا چرخ نمی کند.

بعد از هم زدن، آبلیمو، ادویه، نمک و فلفل را اضافه کنید. فلافل ها را پس از استراحت کوتاه در یخچال در مقدار زیادی روغن و روی حرارت ملایم سرخ می کنند. در نهایت روغن اضافی فلافل ها را جدا می کنیم و با موادی مانند نان باگت، گوجه فرنگی و ترشی سرو می کنیم تا آموزش کامل و مرحله به مرحله پخت را ببینید. دستور پخت فلافل برای سایت چیست؟ همراه باشید

عناصر مقدار مواد
نخود فرنگی 300 گرم
پیاز 2 عدد وسط
بذر گشنیز 1 قاشق چایخوری
زیره یا پودر زیره سیاه 1 قاشق چایخوری
سیر 3 قرص
جعفری 50 گرم
سیب زمینیها 1 عدد کوچک
لیمو ترش 1 عدد وسط
زردچوبه و کره کافی
نمک و فلفل کافی
چاشنی فلافل 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه فلافل مرحله به مرحله

مرحله 1: خیس کردن نخود و اهمیت زمان

برای تهیه فلافل بازاری لذیذ اولین قدم خیس کردن نخود است که هر چه این زمان بیشتر باشد فلافل در پایان پخت بهتر خواهد بود. حداقل زمان خیساندن نخود ۶ ساعت است.

نکته اول: زمان خیس کردن نخود

به طور معمول، در فلافل تجاری، نخود را به مدت 24 تا 72 ساعت خیس می کنند تا کاملا نرم شوند.

مرحله 2: تأثیر خیساندن بر ورم نخود

خیساندن نخودها علاوه بر نرم شدن به کاهش تورم آنها نیز کمک می کند. سس فلافل خیلی راحت درست میشه فقط بعد از اینکه نخود خوب خیس شد با بقیه مواد مخلوط کنید.

مرحله سوم: تهیه سس فلافل و مواد لازم

برای این کار، نخود خیس خورده را به همراه جعفری، سیر، پیاز، پودر تخم گشنیز، سیب زمینی و زیره در مخلوط کن یا چرخ گوشت بریزید تا مخلوط فلافل یکدست شود. افزودن جعفری به فلافل اختیاری است.

نکته دوم: از چرخ گوشت استفاده کنید

اما اگر می‌خواهید فلافلی خوشمزه‌تر و شیک‌تر داشته باشید، استفاده از این سبزی معطر را به شما توصیه می‌کنیم. سرآشپزهای حرفه ای توصیه می کنند از چرخ گوشت برای تهیه سس فلافل استفاده کنید، زیرا مخلوط کن کاملاً مواد را می شکند.

مرحله 4: طعم دهنده ها را به مخلوط اضافه کنید

له کردن نخود باعث می شود که فلافل در حین سرخ کردن از هم جدا شود، اما وقتی مخلوط فلافل آسیاب شود، کاملاً خرد نمی شود. پس از آسیاب یا مخلوط کردن مخلوط فلافل، آب لیمو را گرفته و با پارچه صافی صاف کنید.

مرحله 5: مخلوط فلافل را ورز دهید

سپس آب لیموترش را به همراه مقداری نمک، فلفل، ادویه فلافل و زردچوبه به مخلوط فلافل اضافه کنید. در این مرحله، پس از افزودن طعم دهنده ها، یک بار دیگر مخلوط فلافل را آسیاب یا هم بزنید.

مرحله ششم: نکاتی برای نگهداری سس فلافل

پس از آسیاب یا مخلوط کردن مجدد، مخلوط فلافل را با دست حدود 5 دقیقه مانند مخلوط کباب ورز دهید تا کاملا یکدست شود (مخلوط فلافل بعد از پخت باید کمی شل باشد و خیلی سفت نباشد).

مرحله هفتم: زمان مناسب برای قرار دادن مخلوط در یخچال

نکته مهم در این مرحله این است که اگر سس فلافل زیاد دارید، می توانید آن را در کیسه فریزر قرار دهید و در فریزر بگذارید و هر زمان که خواستید از آن استفاده کنید. پس از آماده شدن سس فلافل، بهتر است آن را حدود یکی دو ساعت در یخچال قرار دهید تا قوام بیشتری پیدا کند.

مرحله هشتم: ظرف و روغن را برای سرخ کردن آماده کنید

البته اگر وقت کافی برای این کار ندارید می توانید در این مرحله فلافل ها را مستقیما سرخ کنید. یک قابلمه عمیق مانند کتری را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و به اندازه ای روغن در آن بریزید که فلافل در روغن شناور شود.

مرحله نهم: شکل دادن و سرخ کردن فلافل

این یکی از نکات مهم برای سرخ کردن فلافل است زیرا فلافل اگر در روغن کم سرخ شود مانند کتلت نیست. در این مرحله قالب فلافل را با مخلوط فلافل پر کنید و با پشت قاشق خوب آن را فشار دهید تا هنگام سرخ کردن جدا نشود.

نکته سوم: ملاحظات سرخ کردنی

فلافل ها را به اندازه ای که می خواهند درست کنید، داخل روغن بریزید و اجازه دهید فلافل ها آرام آرام بپزند. یکی از نکات مهم هنگام سرخ کردن فلافل، حرارت زیر تابه است، اگر حرارت را زیاد کنید تا فلافل زودتر بپزد، روغن آن خیلی زود می سوزد و سیاه می شود.

مرحله 10: روغن اضافی فلافل ها را جدا کنید

در این میان لبه های فلافل های شما سرخ شده و داخل آن خام می ماند. پس برای سرخ کردن فلافل وقت بگذارید. فلافل ها را پس از سرخ شدن روی توری فلزی یا حوله ای قرار می دهند تا چربی اضافی آن گرفته شود.

مرحله یازدهم: فلافل را سرو کنید

بعد از اینکه چربی اضافی فلافل ها پاک شد، آنها را در بشقاب مورد نظر قرار دهید و با نان باگت، گوجه فرنگی، خیارشور و کاهوی خرد شده سرو کنید. در کنار فلافل می توانیم از سس انبه یا سس کچاپ استفاده کنیم.

  • چگونه فلافل ترد و غلیظ داشته باشیم؟ استراتژی های پیشگیری از ترک تحصیل

طرز تهیه فلافل خانگی طرز تهیه فلافل خانگی طرز تهیه فلافل رستورانی xvc jidi tghtg

نکاتی برای بهتر درست کردن فلافل

ساندویچ فلافل و بازار

اگر می خواهید فلافل شما شبیه فلافل یا ساندویچ باشد، باید نکات کوچک اما کاربردی را رعایت کنید. اول از همه مهم‌ترین راز خوشمزه‌تر کردن فلافل بیرونی استفاده از پیاز و کمی سیب زمینی همراه با طعم‌دهنده‌هایی مانند چاشنی فلافل، زیره و دانه‌های گشنیز است.

دوم اینکه ساندویچ سازها ابتدا مواد فلافل را با چرخ درشت چرخ می کنند سپس طعم دهنده ها را اضافه می کنند و یک بار دیگر با چرخ ریز مواد فلافل را آسیاب می کنند. با این کار نخود فلافل کوچک می شود اما کاملاً له نمی شود. همانطور که در بالا ذکر شد، پوره کردن سس فلافل احتمال باز شدن آن در هنگام سرخ کردن را افزایش می دهد.

ادویه فلافل

فلافل با ادویه های مختلفی تهیه می شود و معمولا هر سرآشپز از فرمول مخصوص به خود برای طعم دادن به فلافل استفاده می کند. توصیه ما ترکیبی از فلفل سیاه، مریم گلی خشک، ریحان خشک، مریم گلی خشک، ترخون خشک و پودر گلاب است.

  • طرز تهیه چاشنی فلافل: رازهای ایجاد طعم خاص در پخت فلافل در منزل!

پف فلافل

یکی از دلایلی که فلافل روی برخی ساندویچ ها خیس می شود این است که جوش شیرین یا بیکینگ پودر را به فلافل اضافه می کنند که باعث خیس شدن فلافل می شود. جوش شیرین برای بدن بسیار مضر است و استفاده از آن توصیه نمی شود، اما می توانید مقداری بیکینگ پودر به مخلوط فلافل اضافه کنید تا فلافل شما پف کند.

فلافل کنجدی

اگر می‌خواهید فلافل‌هایتان مانند فلافل‌ها کنجدی باشد، می‌توانید مقداری کنجد سفید به مخلوط فلافل خود اضافه کنید. البته می توانید فلافل های خود را با کنجد به روشی دیگر درست کنید، به این صورت که در حین سرخ شدن فلافل ها را در بشقاب با کنجد بغلتانید و سپس در روغن بریزید و سرخ کنید.

فلافل با گوشت چرخ کرده

اگر دوست دارید فلافل را با قیمه درست کنید، به مقدار مواد این دستور حدود 100 تا 200 گرم قیمه اضافه کنید. مراحل پخت و آماده سازی فرقی با هم ندارند و فلافل ها باید کمی بیشتر در روغن بماند تا گوشت خوب بپزد.

فلافل پخته

اگر می خواهید فلافل را بدون سرخ کردن و با کالری کمی درست کنید، می توانید از فر برای سرخ کردن آن با روغن استفاده کنید. برای مشاهده آموزش کامل فلافل کم کالری و رژیمی در فر، دیدن مطلب زیر را به شما توصیه می کنیم.

  • دستور پخت فلافل رژیمی: یک تجربه سالم و خوشمزه

سس مخصوص فلافل

فلافل معمولا با سس کچاپ تند یا سس انبه سرو می شود. البته برخی ساندویچ های فلافل با نوعی سس سفید خانگی عرضه می شود. می توانید از دستورالعمل های زیر برای تهیه دیپ سس کچاپ و انبه در خانه استفاده کنید.

  • سس کچاپ خود را درست کنید: یک دستور العمل ساده با طعم عالی
  • طرز تهیه سس انبه: دستور تهیه سس متفاوت

تجربیاتی شبیه فلافل

  • چگونه یک چیزبرگر خانگی درست کنیم: یک تجربه لذت بخش چیزبرگر ذوب شده
  • دستور پخت پیتزا ساموسا: یک صبحانه خوشمزه و متفاوت
  • همبرگر خانگی: طرز تهیه یک همبرگر با کیفیت و خوش طعم در خانه
  • طرز تهیه سوسیس بندری خوشمزه: راهنمای گام به گام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا