طرز تهیه قاتق ماهی +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳

طرز تهیه کتلت ماهی
ماهی قطاق یکی از غذاهای ساده و خوشمزه جنوب کشورمان است که شباهت زیادی به قلیه ماهی دارد برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله. طرز تهیه کتلت ماهی برای سرگرمی روز همراه باشید
محصولات مورد نیاز برای 4 نفر | |
شیر ماهی | 4 عدد |
پیاز | 2 عدد |
ماهی سبزیجات | 250 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 6 عدد |
عصاره تمرهندی | 1 لیوان و نیم |
فلفل سبز تند (اختیاری) | کافی |
سیر | 8 عدد قرص |
آرد سفید | کافی |
چاشنی ماهی | کافی |
زردچوبه، فلفل سیاه و پودر گشنیز | کافی |
پودر زیره، پودر دارچین و پودر زنجبیل | کافی |
فلفل قرمز، نمک و روغن مایع | کافی |
طرز تهیه کتلت ماهی
مرحله اول
برای تهیه ماهی بریده شده به روش جنوبی ابتدا گوجه ها را شسته سپس پوست آن را جدا کرده و با رنده ریز رنده می کنیم تا گوجه فرنگی پوره شود. سپس مقداری نمک و فلفل روی ماهی بپاشید.
مرحله دوم
در این مرحله ماهی ها را ماساژ می دهیم تا طعم دار شوند سپس فلس های پیاز و سیر را جدا می کنیم و می شوییم و سپس با رنده ریز رنده می کنیم. سپس ظرف مناسبی را روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
سطح سوم
حالا کمی روغن مایع به قابلمه اضافه می کنیم سپس پیاز را به همراه سیر و فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا پیاز و سیر سرخ شوند. بعد سبزی ماهی ها را می شوییم و در آبکش می گذاریم تا آب اضافی آن گرفته شود.
مرحله چهارم
در این مرحله سبزی و ماهی را روی تخته گوشت می چینیم سپس آنها را ریز خرد می کنیم. سپس سبزی خرد شده را به سیر و پیاز اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه می دهیم تا سبزیجات کاملا سرخ شوند.
مرحله پنجم
حالا وقتی رنگ سبزه ها تغییر کرد رب گوجه فرنگی را به آن اضافه می کنیم سپس به تفت دادن ادامه می دهیم تا بوی خامی رب گوجه فرنگی از بین برود و رنگ آن روشن شود. سپس زیره، پودر دارچین و پودر زنجبیل را به سبزیجات اضافه می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله فلفل قرمز را به همراه نمک و گشنیز به سبزی اضافه می کنیم سپس تفت می دهیم تا عطر ادویه ها خارج شود. سپس پوره گوجه فرنگی و فلفل سبز را به سبزیجات اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله هفتم
حالا تمر هندی را در کمی آب جوش حل می کنیم سپس به قابلمه اضافه می کنیم و بعد تفت می دهیم تا رب گوجه فرنگی کاملا سرخ شود. سپس 3 تا 4 پیمانه آب به خورش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم 30 دقیقه بجوشد.
مرحله هشتم
در این مرحله آرد را با ادویه مخصوص ماهی مخلوط می کنیم سپس تکه های ماهی را در آن قرار می دهیم تا مخلوط آرد کاملا سطح ماهی را بپوشاند. سپس یک تابه مناسب را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مقداری روغن مایع داخل تابه می ریزیم.
مرحله نهم
حالا می گذاریم روغن مایع خوب داغ شود سپس ماهی ها را در تابه می گذاریم و کاملا سرخ می کنیم. بعد از 30 دقیقه ماهی سرخ شده را داخل خورش بریزید و بگذارید 20 دقیقه بجوشد.
مرحله دهم
در نهایت پس از 20 دقیقه تکه های ماهی را از خورش خارج کرده و در ظرف دلخواه بچینید. در آخر خورش را روی ماهی بریزید و با برنج زعفرانی و سیر ترشی سرو کنید. نوش جان.