طرز تهیه قیمه لاهیجانی +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه قیمه لاهیجانی
قیمه لاهیجانی یکی از غذاهای سنتی و محبوب شمالی است که با ترکیبی از مواد معطر و خوش طعم تهیه می شود. این غذا با بافت خاص و طعم دلچسبی که دارد می تواند گزینه بسیار خوبی برای مهمانی های خانوادگی باشد. پس اگر می خواهید غذاهای خوشمزه و متفاوتی را امتحان کنید با من همراه باشید تا با هم قیچی لاهیجانی عالی و سنتی درست کنیم.
برای تهیه قیمه لاهیجانی ابتدا لپه ها را خوب خیس کنید تا تورم آنها برطرف شود. گوشت چرخ کرده را آماده کرده و پیاز را با زردچوبه تفت دهید. گوشت و ادویه ها را اضافه کنید و خوب تفت دهید. پوره گوجه فرنگی و لپه را داخل آن ریخته و دوباره سرخ می کنیم. آب جوش را اضافه کنید و بگذارید خورش بجوشد و جا بیفتد. بعد از بریدن سیب زمینی ها را سرخ کرده و روی خورش قرار دهید. با برنج زعفرانی سرو کنید.
مواد اولیه برای 4 نفر | اندازه ی |
گوشت چرخکرده | 300 گرم |
پیاز | 1 قطعه بزرگ |
لپه ها | 2 فنجان |
سیب زمینیها | 3 عدد وسط |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری |
ادویه ها | اندازه ی |
زعفران | کافی |
نمک | کافی |
فلفل | کافی |
زردچوبه | کافی |
دارچین | کافی |
طرز تهیه قیمه لاهیجانی
مرحله 1: آماده سازی لپه و گوشت
ابتدا لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید تا پف آن گرفته شود و کمی پف کند. گوشت چرخ کرده را از فریزر خارج کنید تا به دمای محیط برسد. بدین ترتیب گوشت در حین پخت بهتر و یکنواخت تر پخته می شود.
مرحله 2: پیاز را بپزید و با زردچوبه سرخ کنید
پیاز را پوست گرفته و ریز خرد کنید. سپس در تابه با کمی روغن سرخ می شود تا شفاف و نرم شود. زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا معطر شود.
مرحله 3: گوشت و ادویه ها را اضافه کنید
قیمه را به مخلوط پیاز اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر کند. در این مرحله نمک، فلفل و دارچین را اضافه کنید و هم بزنید تا ادویه ها جذب گوشت شوند.
مرحله چهارم: پوره گوجه فرنگی را سرخ کرده و لپه را اضافه کنید
پوره گوجه فرنگی را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تیره شود و بوی خامی آن از بین برود. سپس لپه های آبکش شده را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم.
مرحله 5: پختن چاشنی
حالا آب جوش را به مخلوط داخل قابلمه اضافه کنید تا کاملا همه مواد را بپوشاند. اجازه دهید خورش با حرارت ملایم بپزد و ببندد. در این مرحله زعفران پخته شده را اضافه کنید.
مرحله 6: سیب زمینی ها را سرخ کنید
سیب زمینی ها را پوست گرفته و به صورت ورقه ای برش دهید. آنها را در آب سرد قرار دهید تا نشاسته اضافی آن گرفته شود. سپس آنها را آبکشی کرده و در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و ترد شوند.
مرحله 7: پختن برنج و سدر
برنج را آبکش کنید و با کمی زعفران دم کنید. قیمه پخته شده را در ظرف مورد نظر بریزید و سیب زمینی های سرخ شده را روی آن قرار دهید و با برنج سرو کنید.
انواع قیمه های خوشمزه
- طرز تهیه خورش بادمجان خوشمزه مرحله به مرحله
- طرز تهیه قیمه پتی؛ خورش تبریزی خوشمزه
- طرز تهیه خورش قیمه خوشمزه یزدی مرحله به مرحله
- طرز تهیه خورش بامیه مجلسی مرحله به مرحله
- طرز تهیه قیمه قیمه خوشمزه مرحله به مرحله