طرز تهیه لازانیا +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳

دستور تهیه لازانیا
در نگاه اول، اگر تا به حال لازانیا را امتحان نکرده اید، ممکن است فکر کنید که طعم آن مانند ماکارونی است. البته مواد اولیه ای که در تهیه لازانیا استفاده می شود شباهت زیادی به مواد اولیه ماکارونی و ماکارونی دارد اما در کارخانه در فرآیند تولید متفاوتی تهیه می شود تا آموزش کامل و مرحله به مرحله را ببینید. دستور تهیه لازانیا برای هدف سایت چیست؟ همراه باشید
محصولات مورد نیاز برای 4 نفر | |
لازانیا | 1 بسته |
گوشت چرخکرده | 250 گرم |
قارچ | 7 عدد |
پیاز | 1 قطعه |
فلفل | 1 قطعه |
پنیر رنده شده برای پیتزا | 250 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
آرد سفید | 1 و نیم قاشق غذاخوری |
کره | 30 گرم |
شیر گرم | 1 لیوان و نیم |
سیب زمینی خلال شده | تا ته ظرف |
چاشنی برای لازانیا | تا جایی که لازم است |
نمک و فلفل | تا جایی که لازم است |
زردچوبه و کره | تا جایی که لازم است |
دستور تهیه لازانیا
مرحله اول
من آماده می کنم لازانیا لذیذ و خاص به روش ایرانی ابتدا باید قارچ را سرخ کنید. حتما از قارچ های تازه و سفت استفاده کنید. بهتر است از قارچ های بسته بندی شده و تمیزتر استفاده کنید و هرگز آنها را با آب زیاد نشویید.
مرحله دوم
بهتر است آن را با یک پارچه مرطوب پاک کنید. سپس قارچ ها را قاچ کرده و روی حرارت کمی تفت دهید تا آب نریزند. برای طعم دادن می توانید از کمی نمک استفاده کنید. پیاز را بشویید و پوست بگیرید.
سطح سوم
بهتر است پیاز را با رنده درشت رنده کنید یا با چاقو ریز خرد کنید. سپس با حرارت ملایم سرخ می شود تا طلایی شود. سپس گوشت چرخ کرده کم چرب را به تابه اضافه کنید و با پیاز کمی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
مرحله چهارم
در آخر فلفل های خرد شده را به آن اضافه کنید. مهم این است که پیاز خیلی اشباع شده باشد. به هیچ وجه نباید پیاز در لازانیا دیده شود. حالا قارچ هایی را که قبلا تفت داده اید به همراه نمک و فلفل و مقداری چاشنی لازانیا به مخلوط گوشت و پیاز و فلفل اضافه کنید.
مرحله پنجم
توجه داشته باشید که مواد میانی لازانیا نباید خیلی چرب باشد. تمام تلاش خود را بکنید تا مواد را با کمترین روغن ممکن بپزید. اگر مواد خیلی چرب باشد بعد از پخت دور ظرف شما خیلی چرب می شود و شکل غذا را خراب می کند.
مرحله ششم
در صورت تمایل می توانید از کمی رب گوجه فرنگی برای طعم دادن به این مواد استفاده کنید. به هیچ وجه نباید رب گوجه فرنگی را زیاد در مواد لازانیا قرار دهید تا شبیه سس ماکارونی شود. لازانیا باید با سس خودش طعم دار شود.
مرحله هفتم
کافی است دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را با کمی آب رقیق کرده و به مواد داخل تابه اضافه کنید. هنگامی که مواد متوسط برای لازانیا را آماده کردید، می توانید با خیال راحت به پخت پوسته لازانیا بروید. از قبل در یک قابلمه بزرگ آب به اندازه کافی بجوشانید.
مرحله هشتم
سپس 2-3 قاشق روغن و کمی نمک به آب اضافه کنید. ورقه های لازانیا را با احتیاط و به آرامی یکی یکی در آب در حال جوش قرار دهید تا برای مدت زمان مشخص شده روی بسته بپزد. معمولا 8 تا 10 دقیقه کافی است تا لازانیا بپزد و نرم شود.
مرحله نهم
با یک قاشق چوبی پوسته های لازانیا را به آرامی تکان دهید تا نچسبند. اگر می خواهید لازانیا شما زردتر شود، می توانید مقداری زردچوبه به آب در حال جوش اضافه کنید. در این بین می توانید سس سفید معروف بشامل را تهیه کنید.
مرحله دهم
برای این کار باید کره را در یک قابلمه کوچک گرم کنید و آرد سفید را کم کم اضافه کنید و کمی تفت دهید تا یکدست شود. این کار را همیشه باید روی حرارت متوسط کم انجام دهید. سپس شیر را به مواد اضافه کنید.
مرحله یازدهم
سپس کمی نمک و فلفل بزنید تا شیر غلیظ شود و قوام آن مانند سس مایونز سفید شود. سس را خیلی غلیظ نکنید. لازانیاهای پخته شده را از آب خارج کرده و با آب سرد بشویید تا در حین پخت به هم نچسبند و حالت خمیری پیدا نکنند.
مرحله دوازدهم
پس از آبکشی بهتر است پوسته های لازانیا را با دقت روی دستمال کاغذی قرار دهید تا آب اضافی آن کاملا گرفته شود. کف ظرف یا تابه ای که لازانیا را می چینید کمی روغن بریزید و تمام ته ظرف را با سیب زمینی حلقه شده پر کنید.
مرحله سیزدهم
سپس پوست های لازانیا را روی سیب زمینی ها قرار دهید و مواد متوسط لازانیا را روی پوست ها بریزید و روی آن مقداری پنیر پیتزا رنده شده بریزید. نحوه چیدمان ورق ها باید مات باشد، یعنی اگر برای اولین بار آن را به صورت افقی روی هم می چینید، برای دومین لایه مشترک روی هم قرار دهید.
مرحله چهاردهم
این کار از ریختن مواد لازانیا جلوگیری می کند. این لایه ها را چند مرحله ادامه دهید و روی لایه آخر پوسته های لازانیا را بریزید و با سس سفید پر کنید تا سطح لازانیا بعد از پخت خشک نشود و تمام سطح لازانیا را با پنیر پیتزای خرد شده بپوشانید.
مرحله پانزدهم
ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید تا لازانیا به مدت نیم ساعت بپزد. هرگز لازانیا را بلافاصله بعد از پخت سرو نکنید. اجازه دهید 10 دقیقه داغ شود و سپس لازانیا را به اندازه دلخواه برش دهید.
مرحله شانزدهم
در غیر این صورت تمام زحمات شما به هدر می رود و لازانیا از بین می رود. لازانیا را در بشقاب مناسب سرو کنید و در کنار خانواده نوش جان کنید. توجه داشته باشید که در صورت تمایل می توانید علاوه بر پنیر پیتزا از پارمزان نیز استفاده کنید.
مرحله هفدهم
اگر می خواهید لازانیا کم چرب و رژیمی داشته باشید کافیست در لایه آخر پنیر بگذارید. لازانیا خشک و ترد یا کمی نرم به میزان سس بشامل بستگی دارد. اگر سس کمتر باشد لازانیا تردتر می شود.
طرز تهیه نکات لازانیا
ورز دادن لازانیا
یکی از دلایل اصلی خمیر لازانیا قرار دادن پوسته های لازانیا در آب جوش به مدت طولانی است. البته خمیری شدن لازانیا دلایل دیگری هم دارد که یکی از مهم ترین دلایل آن استفاده زیاد از سس بشامل در تهیه این غذا است.