طرز تهیه مرغ تنوری با طعمی تکرار نشدنی در سال ۱۴۰۳
طرز پخت مرغ تنوری
مرغ تنوری یکی از انواع غذاهای خوش طعم و لذیذ است، این نوع مرغ که به روش های مختلف بسیار راحت درست می شود طرفداران زیادی دارد، می توانید از مرغ تنوری به همراه برنج زعفرانی به عنوان یک غذای شیک و جشن استفاده کنید. برای راهنمای کامل و گام به گام پخت مرغ تنوری به ادامه مطلب بروید سرگرمی روز همراه باشید
مواد لازم برای سس | مقدار مواد |
روغن زیتون | نصف فنجان |
آبلیموی تازه | 1 قطعه |
سیر تازه | 1 تا 2 قرص |
نمک و فلفل | کافی |
فلفل سیاه و پودر سیر | کافی |
آویشن | کافی |
مواد لازم برای مرغ تنوری | مقدار مواد |
تکه های مرغ (ران، سینه و شانه) | به تعداد افراد |
سیب زمینیها | 3 عدد |
برنج | به تعداد افراد |
زعفران آب پز غلیظ برای تزیین برنج | کافی |
زرشک کبابی برای تزیین برنج | کافی |
شوید، ریحان و نعناع تازه برای تزیین | کافی |
آهک تازه برای تزئین | کافی |
طرز پخت مرغ تنوری
مرحله 1: تکه های مرغ را بشویید و خشک کنید
ابتدا تکه های مرغ را که می توانید از سینه، ران یا شانه استفاده کنید بشویید، اجازه دهید آب اضافی آنها گرفته شود، سپس با یک حوله تمیز آنها را خشک کنید، سپس در ظرفی قرار دهید.
مرحله 2: روغن زیتون و سیر له شده را مخلوط کنید
برای تهیه سس ابتدا مقداری روغن زیتون را در ظرفی بریزید، سپس سیر را پوست گرفته و له کنید یا رنده کنید تا کاملا له شود و پوره شود، سپس سیر له شده را داخل روغن زیتون بریزید و هم بزنید تا یکدست شود. و اجازه دهید عطر سیر پخش شود.
مرحله 3: آب لیمو را به مخلوط اضافه کنید
در مرحله بعد یک لیموی تازه را شسته و با چاقوی تیز از وسط نصف کرده و آبلیمو را بگیرید سپس به مخلوط روغن زیتون و سیر اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شده و عطر لیمو گرفته شود. مخلوط باید یکنواخت باشد.
مرحله چهارم: ادویه ها را به مواد اضافه کنید
در مرحله بعد مقداری فلفل سیاه درشت به مواد اضافه کنید، خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند، سپس ادویه ها را که شامل نمک، فلفل، پاپریکا، پودر سیر و آویشن است به مقدار دلخواه اضافه کنید و مخلوط کنید تا کاملا مخلوط شوند.
مرحله 5: مخلوط را به تکه های مرغ اضافه کنید
وقتی عطر ادویه ها در تمام مواد پخش شد و بافت مخلوط یکنواخت شد، مخلوط را روی تکه های مرغ بریزید، با دست ورز دهید تا کاملا مخلوط شوند تا ادویه ها به سمت مرغ ها برود و به آنها طعم بدهد. میزان ادویه موجود در سس به ذائقه شما بستگی دارد.
مرحله ششم: سیب زمینی ها را خرد کرده و به مرغ اضافه کنید
بعد سیب زمینی ها را بشویید، خشک کنید، نیازی به پوست گرفتن نیست، سپس سیب زمینی ها را به شکلی که دوست دارید تقریباً برش دهید، سپس سیب زمینی های خرد شده را روی مرغ ها بریزید، سپس آنها را مخلوط کنید.
مرحله 7: همه مواد را با هم مخلوط کنید
سیب زمینی و مرغ و ادویه ها خوب مخلوط می شوند تا ادویه ها با سیب زمینی مخلوط شوند سپس مخلوط را حدود نیم ساعت در دمای محیط می گذارند تا طعم ادویه ها با مرغ و سیب زمینی مخلوط شود آنها را میل کنید.
مرحله هشتم: ظرف مرغ را در فر قرار دهید و دمای فر را تنظیم کنید
سپس دوباره همه مواد را با هم مخلوط کنید، روی ظرف را با فویل بپوشانید، سپس به مدت 10 دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار دهید، دمای فر را روی 190 درجه سانتیگراد تنظیم کنید، به درجه حرارت و درجه حرارت توجه کنید. فرهای مختلف متفاوت هستند.
مرحله نهم: مرغ ها را در فر بپزید
سپس مرغ ها را به مدت 40 دقیقه در فر برشته می کنیم تا مغزها کاملا بپزند سپس در 7 یا 8 دقیقه آخر پخت مرغ ها در فر را باز کرده و فویل را از ظرف بردارید و حرارت ملایم را خاموش کنید. گرما، درجه حرارت بالا یا گریل را روشن کنید، در فر را ببندید.
مرحله 10: مرغ را گریل کرده و از فر خارج کنید
اجازه دهید تکه های مرغ به مدت 7 تا 8 دقیقه با حرارت زیاد در فر یا گریل بپزند تا سطح آن طلایی و خوب قهوه ای شود و پس از پخت کامل تکه های مرغ آنها را از فر خارج کرده و در دمای محیط قرار دهید تا زمانی که به حالت اولیه برسد. حرارت کمی کاهش می یابد محتوای داخل آن را کاهش دهید.
مرحله یازدهم: مرغ تنوری را در بشقاب بچینید و تزئین کنید
سپس مرغ تنوری را در بشقاب مناسبی بریزید، سیب زمینی های پخته شده را در کنار آن قرار دهید، سپس روی مرغ و سیب زمینی را با برگ نعنا، شوید و ریحان تازه تزئین کنید، می توانید روی ظرف مرغ را با چند برش لیموی تازه تزئین کنید. تزیین هم کنید.
مرحله دوازدهم: برنج را با زعفران و زرشک تزیین کنید
در حین پختن مرغ تنوری مقداری برنج را به تعداد نفرات آبکش کنید سپس دم کنید سپس برنج پخته شده را در ظرف مناسبی بریزید سپس روی آن را با مقداری زعفران آب پز غلیظ تزیین کنید و برای تزیین برنج می توانید از زرشک تفت داده شده استفاده کنید. همچنین استفاده کنید در نهایت مرغ تنوری را به عنوان یک غذای اصیل و خوشمزه برای پذیرایی و مهمانی با برنج زعفرانی، ته دیگ، سالاد، ترشی، انواع دارچین و تزیین سرو کنید.