طرز تهیه مرغ شکم پر +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳

طرز تهیه مرغ شکم پر
مرغ شکم پر از غذاهای بین المللی خاص و خوشمزه است که در اعیاد و مناسبت های خاص تهیه می شود تا آموزش کامل و مرحله به مرحله را ببینید. طرز تهیه مرغ شکم پر برای سرگرمی روز همراه باشید
محصولات مورد نیاز برای 4 نفر | |
یک مرغ کامل متوسط | 1 قطعه |
نمک | 1 قاشق غذاخوری |
پیاز | 4 عدد |
زردچوبه | 1 قاشق غذاخوری |
فلفل | ½ غذاخوری |
پودر سیر | 2 قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای شکم پر |
|
سبزیجات شکم پر | 300 گرم |
پیاز | 2 عدد |
سیر | 3 قرص |
گردو | 2 قاشق غذاخوری |
رب انار | ½ فنجان |
نمک و فلفل و زردچوبه | کافی |
مواد مورد نیاز برای دستمال سفره |
|
زعفران آب پز | کافی |
کره | کافی |
مواد لازم برای سس |
|
پیاز | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
آب جوش | 1 فنجان |
آبلیموی تازه | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل و زردچوبه | کافی |
طرز تهیه مرغ شکم پر
مرحله اول
من آماده می کنم مرغ شکم پر رستورانی در ابتدای کار برای مرینیت شدن مرغ، نمک، زردچوبه، فلفل و پودر سیر را در ظرف مناسبی بریزید، سپس هم بزنید و به تمام سطح و داخل مرغ بمالید تا ادویه ها از مرغ گرفته شود.
مرحله دوم
در این مرحله مرغ را در ظرف مناسبی قرار می دهیم سپس روی آن را سلفون می کنیم و به مدت 1 ساعت در یخچال استراحت می دهیم. در این مدت فیلینگ را آماده می کنیم.
سطح سوم
حالا سبزیجات پر شده (جعفری، نعناع، گشنیز و چند برگ پونه کوهی) را می شوییم، سپس در آبکش می گذاریم تا آب اضافی آن گرفته شود. سپس سبزی را روی تخته گوشت گذاشته و ریز خرد می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله پوست پیاز را جدا می کنیم سپس آن را ریز خرد می کنیم. سپس شله های سیر را برداشته و ریز خرد می کنیم سپس قابلمه مناسبی را روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
مرحله پنجم
حالا کمی روغن مایع به ماهیتابه بریزید و بلافاصله پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز سبک و شفاف شود. سپس سیر را به پیاز اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه می دهیم تا عطر سیر آزاد شود.
مرحله ششم
در این مرحله نمک و فلفل سیاه و زردچوبه را به پیاز و سیر اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا بوی خامی ادویه ها از بین برود. سپس سبزیجات پر شده را داخل تابه می ریزیم و پخت را ادامه می دهیم تا آب اضافی سبزیجات تبخیر شود.
مرحله هفتم
حالا با استفاده از چاقو گردوها را به صورت نگینی خرد می کنیم. سپس رب انار و گردو را به مواد فیلینگ اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا بوی خامی گردو از بین برود سپس از روی حرارت بردارید تا کاملا خنک شود.
مرحله هشتم
در این مرحله بعد از 1 ساعت مرغ را از یخچال خارج می کنیم سپس مخلوط سبزیجات را داخل شکم می ریزیم و با نخ و سوزن می دوزیم تا مواد از شکم خارج نشود. سپس فلس های دو عدد پیاز را برداشته و می شوییم.
مرحله نهم
حالا پیاز را حلقه حلقه می کنیم سپس پاهای مرغ را گره می زنیم و در پلاستیک تمیز می گذاریم سپس حلقه های پیاز را روی مرغ می گذاریم و پلاستیک را محکم می بندیم سپس در یخچال می گذاریم.
مرحله دهم
در این مرحله مرغ شکم پر را یک شب در یخچال می گذاریم. سپس بعد از این مدت فر را روی دمای 180 درجه سانتیگراد قرار می دهیم سپس می گذاریم فر کاملا گرم شود.
مرحله یازدهم
حالا پوست باقی مانده پیاز را جدا می کنیم سپس آن را شسته و حلقه حلقه می کنیم. سپس ظرف مورد نظر را با کمی روغن مایع چرب می کنیم سپس حلقه های پیاز را در ظرف می چینیم.
مرحله دوازدهم
در این مرحله مرغ را روی پیاز قرار می دهیم تا مرغ با کناره ها تماس پیدا نکند. سپس در ظرف را نصف پیمانه آب می ریزیم سپس ظرف را در فر می گذاریم و اجازه می دهیم مرغ در فر بماند تا مغز کاملا پخته شود.
مرحله سیزدهم
در اولین ساعت پخت در فر را باز نکنید. در مرحله بعد کره را روی حرارت غیر مستقیم بخار کتری گرم می کنیم تا کره کاملا آب شود سپس بعد از 1 ساعت در فر را باز می کنیم.
مرحله چهاردهم
در این مرحله قلم مو را داخل زعفران پخته شده فرو می کنیم سپس تمام سطح مرغ را می مالیم تا کاملا رنگ شود. سپس بعد از 30 دقیقه برس را به روغن آغشته می کنیم سپس آن را به تمام سطح مرغ می مالیم.
مرحله پانزدهم
حالا هر 30 دقیقه مرغ را با کره و زعفران می مالیم تا طلایی و زیبا شود. سپس سس مرغ شکم پر را آماده می کنیم، برای این منظور ابتدا فلس های پیاز را جدا می کنیم و سپس می شوییم.
مرحله شانزدهم
در این مرحله پیاز را نگینی خرد می کنیم و قابلمه مناسبی را روی حرارت ملایم قرار می دهیم سپس کمی روغن مایع می ریزیم و بلافاصله پیاز را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شود.
مرحله هفدهم
حالا رب گوجه فرنگی را به همراه نمک و زردچوبه و فلفل سیاه به پیازها اضافه می کنیم سپس به تفت دادن ادامه می دهیم تا بوی خامی رب گوجه فرنگی از بین برود و رنگ آن روشن شود. سپس آب جوش را به سس اضافه می کنیم.
مرحله هجدهم
در این مرحله اجازه می دهیم سس به غلظت دلخواه برسد. در 2 دقیقه آخر پخت، آبلیموی تازه را به سس اضافه کنید، سپس هم بزنید. بعد که مرغ شکم پر کاملا پخت و طلایی شد از فر خارج می کنیم.
مرحله نوزدهم
در آخر مرغ شکم پر را در ظرف مورد نظر بریزید سپس سس مخصوص را روی مرغ شکم پر قرار دهید. در آخر مرغ شکم پر را با زرشک پلو یا نان تازه سرو کنید سپس میل کنید. نوش جان.