طرز تهیه نان سایا یوزگات +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳

طرز تهیه نان سایا یوزگات
نان سایا یوزگان یکی از محبوب ترین نان های ترکیه است که معمولا برای شام یا صبحانه استفاده می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه نان سایا یوزگات برای سرگرمی روز همراه باشید
مواد لازم برای تهیه نان سایا یوزگات | |
ارد | 1 کیلوگرم |
آب ولرم | 2 لیوان |
شیر ولرم | 1 فنجان |
مخمر فوری | 2 قاشق غذاخوری |
قند | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | 2 قاشق غذاخوری |
کره | 125 گرم |
روغن مایع | ⅓ شیشه |
مواد لازم دستمال نان |
|
یک تخم مرغ | 1 قطعه |
ماست | 1 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه نان سایا یوزگات
مرحله اول
برای تهیه نان ترکی سایا یوزگات در ابتدای کار مایه را به همراه شکر و 1 پیمانه آب گرم در ظرف مناسبی می ریزیم سپس هم می زنیم و روی ظرف را می پوشانیم و به مدت 10 دقیقه می گذاریم استراحت کند تا زمان ببرد. اثر دارم میام.
مرحله دوم
حالا بعد از این مدت شیر ولرم را به همراه آب ولرم و نمک باقیمانده به خمیر مایه اضافه کنید و مخلوط کنید. سپس آرد را در الک بریزید و 3 بار الک کنید و کم کم به مخلوط مایه اضافه کنید.
سطح سوم
در این مرحله نیمی از آرد را یکباره به مخلوط مایه اضافه کنید و ورز دهید سپس بقیه آرد را کم کم به خمیر اضافه کرده و ورز دهید. وقتی خمیر نرمی در کاسه به دست آمد، اضافه کردن آرد را متوقف می کنیم.
مرحله چهارم
حالا روی سطح کار را آرد بپاشید سپس خمیر را روی سطح کار انتقال دهید و به مدت 5 دقیقه خوب ورز دهید. سپس خمیر را داخل کاسه برمی گردانیم سپس با کیسه فریزر روی آن را می پوشانیم.
مرحله پنجم
در این مرحله خمیر را به مدت 1 ساعت در دمای محیط استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود. سپس کره و روغن مایع را در ظرف مناسبی ریخته و روی حرارت غیر مستقیم بخار دیگ قرار می دهیم تا کره آب شود.
مرحله ششم
حالا بعد از 1 ساعت خمیر را ورز دهید تا پف کند. سپس سطح کار را دوباره آرد پاشی کنید سپس خمیر را روی سطح کار قرار دهید و به 2 قسمت مساوی تقسیم کنید سپس هر قسمت را 5 قسمت کنید.
مرحله هفتم
در این مرحله تکه های خمیر را ورز می دهیم سپس یک چانه را گرفته و 5 تا از چانه ها را به کمک وردنه نازک باز می کنیم. در مرحله بعد یک لایه از خمیر را روی سطح کار پخش کنید سپس سطح را با قلم مو مخلوط روغن و کره بمالید.
مرحله هشتم
حالا یک لایه از خمیر را روی لایه قبلی قرار می دهیم و دوباره خمیر را با روغن و کره پخش می کنیم و به همین ترتیب ادامه می دهیم تا 5 تکه خمیر تمام شود. سپس خمیر را از یک طرف گرد کرده و کمی آرد می پاشیم.
مرحله نهم
در این مرحله خمیر رول شده را به صورت مارپیچ در می آوریم و مقداری سبوس گندم را داخل سینی فر می ریزیم و خمیر را داخل آن می گذاریم و روی آن را سلفون می پوشانیم و اجازه می دهیم خمیر به مدت 20 دقیقه استراحت کند تا حجم بگیرد.
مرحله دهم
حالا به همین ترتیب 5 چانه باقی مانده را آماده می کنیم که روی آن ها را می پوشانیم و به مدت 20 دقیقه در سینی استراحت می دهیم. بعد از این مدت خمیر را با دست در تابه پهن می کنیم.
مرحله یازدهم
حالا خمیر دیگر را به همین ترتیب آماده می کنیم. سپس تخم مرغ را در ظرف مناسبی اضافه می کنیم و با چنگال هم می زنیم تا بافت تخم مرغ از انعقاد خارج شود سپس ماست و روغن مایع را اضافه کرده و هم می زنیم تا یکدست شود.
مرحله دوازدهم
در این مرحله قلم مو را به مواد دستمال فرو می کنیم و سطح خمیر را کاملا می پوشانیم و با کمک چنگال روی خمیر را سوراخ می کنیم سپس با کنجد پهن می کنیم. سپس فر را روی 200 درجه سانتیگراد قرار می دهیم.
مرحله سیزدهم
حالا اجازه دهید فر کاملا گرم شود. سپس سینی ها را داخل فر می گذاریم سپس نان ها را به مدت 25 دقیقه در فر می گذاریم تا پخته شوند. بعد از این مدت سینی را از فر خارج کنید.
مرحله چهاردهم
در نهایت نان را از تابه خارج کرده و روی توری قرار دهید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه کاملا خنک شود. در آخر نان سایا یوزگات را با کره، مربا، پنیر و نوتلا در وعده صبحانه سرو کنید، سپس میل کنید. نوش جان.