آشپزی

طرز تهیه نان شیرین افغانی +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

طرز تهیه نان شیرین افغانی

نان شیرین افغانی یکی از انواع نان های لذیذ و نفیس است که به کلوچه نشا نیز معروف است، این شیرینی معطر و لذیذ بافت نرم و سبکی دارد و برای سفره های افطار ماه مبارک رمضان بسیار مناسب و شیک است و درست کردن آن بسیار آسان است. برای آشنایی کامل و گام به گام طرز تهیه نان شیرین افغانی در ادامه مطلب سایت آموزشی مفید همراه باشید

مواد لازم برای خمیر
آب ولرم 100 گرم
مخمر نان 8 گرم
قند 100 گرم و یک قاشق غذاخوری
یک تخم مرغ 1 قطعه
جوهر هل _ پودر هل 2 یا 3 قطره یا 1/2 قاشق چایخوری
روغن مایع 50 گرم
آرد نان شیک 500 گرم
نمک 1/4 قاشق چایخوری
شیر نر 100 گرم
مواد لازم برای شربت بار
قند 2 لیوان
اب 1 فنجان
گلوکز 2 قاشق غذاخوری
جوهر لیمو 1/8 قاشق چایخوری
زعفران به مقدار مورد نظر

طرز تهیه نان شیرین افغانی

ابتدا مقداری آب ولرم در ظرفی بریزید و سپس مایه مایه را اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود سپس 1 قاشق شکر در آن ریخته و هم بزنید سپس در ظرف را بپوشانید و چند دقیقه کنار بگذارید و یک دقیقه زمان دهید تا خمیر عمل کند.

سپس تخم مرغ را در ظرفی بریزید و سپس اسانس هل و شکر و روغن مایع را اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا عطر هل پخش شود سپس آردی را که از قبل الک کرده اید و بافت آن سبک و یکدست شده به همراه نمک اضافه کنید. به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید.

سپس خمیر آماده شده را روی مواد بریزید و مخلوط کنید تا کاملا مخلوط شوند سپس خمیر را با ماشین یا دست ورز دهید و شیر را کم کم اضافه کنید و ورز دهید تا خمیر جمع شود، شیر را یکدفعه نریزید زیرا خمیر ممکن است شل یا سفت باشد.

وقتی خمیر نرم شد و به دست نچسبید خمیر را با دست کمی ورز دهید تا یکدست شود سپس در ظرفی بریزید و با نایلون بپوشانید و به مدت 1 ساعت در دمای محیط استراحت دهید.محیطی آرامش بخش .

بعد از این مدت دوباره کمی خمیر را ورز دهید و به 10 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را با دست شکل داده و گرد کنید سپس روی چانه ها را با حوله بپوشانید و هر چانه را با دست آرد پاشی کنید سپس روی سطح صاف کمی آرد بپاشید. پاشیدن

سپس کف خمیر را روی سطح قرار دهید و با وردنه پهن کنید و به شکل دایره در آورید سپس به دلخواه شکل دهید و مرکز خمیر را به شکل گرد در آورید و از چنگال یا لبه یک خمیر استفاده کنید. شیشه تا دایره وسط را با خطوط مورب بپوشانید.

سپس کف سینی فر کاغذ روغنی یا ورقه فر قرار دهید و خمیر را با فاصله در آن بچینید و سپس روی خمیر را با نایلون بپوشانید و اجازه دهید خمیر به مدت نیم ساعت در دمای محیط بماند سپس پلاستیک را جدا کنید.

سپس روی خمیر را با آب پاک کنید و سپس با دانه های خرفه تزیین کنید و سپس قالب را به مدت ده دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار دهید و دما را روی 190 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و بگذارید 20 تا 25 دقیقه بپزد.خمیر را خوب بپزید.

بعد از اینکه کیک ها خوب پخت و روی سطح آنها طلایی شد آنها را از فر خارج کرده و در دمای محیط قرار دهید تا خنک شوند و پس از سرد شدن نان ها را به آرامی از کاغذ روغنی یا ورقه فر خارج کرده و در ظرف دیگری قرار دهید. دادن

سپس برای تهیه شربت از بار، آب و شکر را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا شکر حل شود، قابلمه را مدام تکان دهید تا قبل از جوشیدن آب، شکر حل شود، در غیر این صورت سپاسگزار است.

بعد از به جوش آمدن آب گلوکز و جوهر لیمو را به مخلوط اضافه کرده و هم می زنیم سپس زعفران را روی مخلوط ریخته و هم می زنیم تا رنگ آن تغییر کند و روی حرارت متوسط ​​به مدت 10 دقیقه با هم می گذاریم بجوشد شربت را غلیظ می کنیم.

وقتی شربت به غلظت دلخواه رسید آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود. در نهایت مقداری نان شیرین افغانی را در ظرف مناسبی بریزید و به عنوان صبحانه مناسب و خوشمزه همراه با چای سرو کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا