طرز تهیه نان چند غله با طعمی فوق العاده در سال ۱۴۰۳

طرز تهیه نان چند دانه
نان چند دانه یکی از انواع نان های لذیذ، ساده، مقوی و خوش طعم می باشد که به روش های مختلف بسیار راحت تهیه می شود.این نان خوشمزه را می توانید در وعده صبحانه یا شام استفاده کنید.نان چند دانه دارای بافتی سبک، نازک و بسیار لطیف است که پذیرایی مناسب است. برای آشنایی کامل و گام به گام با طرز تهیه نان چند دانه به ادامه مطلب بروید سرگرمی روز همراه باشید
عناصر | مقدار مواد |
آرد جو | 50 گرم |
آرد چاودار اصل | 50 گرم |
گل کامل دانه | 25 گرم |
خمیر مایه فعال (اختیاری) | 2 قاشق غذاخوری سر پر |
پودر دانه چیا | 10 گرم معادل 1 قاشق خالی است |
پودر دانه کتان | 10 گرم |
طرز تهیه نان چند دانه
مرحله 1: آرد جو، آرد چاودار اصلی و آرد گندم کامل را با هم ترکیب کنید.
ابتدا مقداری آرد جو را در ظرفی بریزید سپس آرد چاودار اصلی را به آن اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید سپس تمام آرد گندم را روی مخلوط آرد بریزید و مخلوط کنید و مخلوط کنید تا بافت صاف و یکدستی به دست آید.
مرحله دوم: نمک، مخمر، پودر دانه چیا و پودر دانه کتان را به مواد اضافه کنید
سپس مقداری نمک به مخلوط آرد اضافه کنید و با آنها مخلوط کنید، سپس مایه فوری را روی مخلوط مواد ریخته، با آنها مخلوط کنید، سپس به میزان مناسب پودر دانه چیا و پودر دانه کتان را به دلخواه روی مواد بریزید، مخلوط کنید و با آنها ترکیب شود.
مرحله 3: پروتئین آب پنیر را به مخلوط اضافه کنید
سپس برای افزایش پروتئین نان، مقداری پروتئین آب پنیر به مخلوط مواد اضافه کنید، مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود، به جای پروتئین آب پنیر می توانید از پودر سفیده تخم مرغ یا پودر شیر استفاده کنید و به مواد اضافه کنید.
مرحله چهارم: خمیر مایه را به مواد خشک اضافه کنید
همه مواد خشک را با دست مخلوط کنید تا بافتی به دست بیاید سپس کمی خمیر مایه فعال شده به ذائقه خود اضافه کنید، مخلوط کنید تا کاملا مخلوط و یکدست شود، اگر خمیر مایه در دسترس نبود می توانید از این مرحله صرف نظر کنید.
مرحله 5: به مواد آب اضافه کنید و با هم مخلوط کنید
سپس آب را کم کم و در چند مرحله به مخلوط مواد اضافه کنید، با همزن هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند و بافت یک دست درست شود، غلظت مواد در این مرحله تقریبا آزاد است و نمی توانید ورز دهید. چون مخلوط مواد تشکیل نمی شود.
مرحله ششم: روی کاسه همزن را بپوشانید و بگذارید مدت مناسبی بماند
سپس در ظرف را با پلاستیک بپوشانید، بگذارید مخلوط مواد حدود 5 تا 6 ساعت در دمای اتاق بماند، حجم آن زیاد شود، سپس درب پلاستیکی ظرف را بردارید، مخلوط مواد را با قاشق هم بزنید و اطراف ظرف را تمیز کنید. .
مرحله 7: استراحت کامل خمیر و تکمیل فرآیند تخمیر
دقت کنید وقتی از آرد تیره رنگ برای پخت نان استفاده می کنید زمان استراحت طولانی باشد تا فرآیند تخمیر کامل شود و در هنگام استفاده از نان هضم آن راحت تر شود در این صورت کیفیت نان بهتر می شود. بافت نان بهتر و با Gets بهتر می شود.
مرحله هشتم: یک طرف نان را در تابه بپزید
بعد تابه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا تابه کاملا داغ شود، سپس یک لیوان از مواد را برداشته، وسط تابه بریزید و با پشت ملاقه کف تابه پهن کنید تا به صورت دایره ای نازک در تابه پهن می شود سپس نان از یک طرف پخته شده و طلایی می شود.
مرحله 9: نان را برگردانده و طرف دیگر را هم بپزید
وقتی یک طرف نان پخت، آن را به آرامی برگردانید تا طرف دیگر هم بپزد، سپس نان را از ماهیتابه خارج کرده و در ظرف دیگری بگذارید، بپزید و همه نان ها را به همین ترتیب بعد از درآوردن از تابه آماده کنید و بگذارید. در ظرف دیگری در نهایت، نان چند دانه را با کره، مربا و عسل برای صبحانه یا به عنوان شام همراه با چای داغ و چاشنی های مختلف دارچین سرو کنید.