طرز تهیه نان کماج +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه نان کامایی
نان کماج یکی از نان های سنتی و خوشمزه ایرانی است که با دستور پخت و طعم های مختلف درست می شود تا آموزش کامل و قدم به قدم آن را ببینید. طرز تهیه نان کامایی برای سرگرمی روز همراه باشید
مواد لازم برای نان کامایی | |
آرد نان | 3 لیوان |
شیر ولرم | 1 فنجان |
روغن مایع | ⅓ لیوان |
مخمر فوری | 1 قاشق غذاخوری |
قند | 1 قاشق غذاخوری سر خالی |
آب ولرم | ⅓ لیوان |
یک تخم مرغ | 1 قطعه |
زردچوبه | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | ½ قاشق چایخوری |
کنجد، سیاه دانه و گردو | برای تزئین |
طرز تهیه نان کامایی
مرحله اول
برای تهیه نان سنتی کمایی در ابتدای کار مایه و شکر را در آب ولرم می ریزیم سپس کمی هم می زنیم و در ظرف را می بندیم. سپس مایه را به مدت 10 دقیقه استراحت می دهیم تا عمل کند.
مرحله دوم
حالا آرد را در صافی بریزید، سپس 3 بار الک کنید و به یک کاسه بزرگ اضافه کنید. سپس مخلوط مایه را به همراه شیر، کره مایع، زردچوبه و نمک به آرد اضافه کنید سپس سفیده را از زرده جدا کنید.
سطح سوم
در این مرحله سفیده را به آرد اضافه می کنیم سپس مواد را هم می زنیم تا مخلوط و یکدست شود. سپس مواد را به مدت 10 دقیقه ورز می دهیم تا خمیر نرمی به دست آید که به دست نچسبد و بعد از آن شکل مناسبی را انتخاب می کنیم.
مرحله چهارم
حالا داخل قالب را با کمی روغن مایع چرب می کنیم سپس روغن مایع اضافی را با دستمال کاغذی پاک می کنیم. سپس در قالب مقداری آرد می پاشیم و خمیر را در قالب می ریزیم و با دست خمیر را در قالب پهن می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله زرده را با چنگال هم می زنیم سپس برس را داخل آن فرو می کنیم و روی خمیر می مالیم. سپس گردو را نگینی خرد کنید سپس روی خمیر بریزید و فشار دهید تا گردو در خمیر فرو برود.
مرحله ششم
حالا کنجد را به همراه سیاه دانه روی خمیر می پاشیم سپس روی خمیر را سلفون می پوشانیم و 10 دقیقه استراحت می دهیم. سپس بعد از این مدت فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار می دهیم.
مرحله هفتم
در این مرحله قالب را در طبقه وسط فر قرار می دهیم، سپس اجازه می دهیم نان به مدت 20-25 دقیقه در فر بماند تا پخته شود. در آخر نان را از فر خارج کرده و قبل از سرو اجازه دهید کاملا خنک شود. نوش جان.