طرز تهیه نخود پلو +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه برنج از نخود
نخود با برنج یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که با دستور پخت های مختلف می توانید آموزش کامل و مرحله به مرحله را ببینید. طرز تهیه برنج از نخود برای سرگرمی روز همراه باشید
محصولات مورد نیاز برای 4 نفر | |
پیاز بزرگ | 1 قطعه |
گوشت گوساله | 250 گرم |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
نخود فرنگی | 2 لیوان |
آب جوش | ½ فنجان |
رازیانه خشک | ½ فنجان |
برنج | 3 لیوان |
زعفران آب پز | کافی |
سیر | 1 قرص |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | کافی |
زیره | 1 قاشق چایخوری |
پودر دارچین | 1 قاشق چایخوری |
پودر تخم گشنیز | 1 قاشق چایخوری |
طرز تهیه برنج از نخود
مرحله اول
من آماده می کنم نخود پلو مجلسی در ابتدای کار گوشت را به قطعات کوچک تقسیم می کنیم سپس در چرخ گوشت می گذاریم و چرخ می کنیم. سپس فلس های پیاز را جدا می کنیم سپس آن را شسته و ریز خرد می کنیم.
مرحله دوم
حالا یک تابه مناسب را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و می گذاریم کاملا داغ شود. سپس پیاز را در ماهیتابه بریزید سپس تفت دهید تا آب آن تبخیر شود. حالا کمی روغن مایع به پیاز اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
سطح سوم
در این مرحله پوست سیر را جدا می کنیم و روی رنده ریز رنده می کنیم سپس وقتی پیاز سبک و شیشه ای شد سیر را به همراه نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، زیره، پودر دارچین و پودر تخم گشنیز اضافه می کنیم. به پیاز
مرحله چهارم
حالا به تفت دادن پیاز ادامه می دهیم تا عطر ادویه و سیر گرفته شود. سپس گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند، سپس پوره گوجه فرنگی را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید.
مرحله پنجم
در این مرحله تفت دادن گوشت را ادامه می دهیم تا بوی خامی رب گوجه فرنگی از بین برود و رنگ آن روشن شود. سپس نخودها را داخل تابه بریزید و هم بزنید سپس رازیانه خشک را به مواد گوشتی اضافه کنید.
مرحله ششم
حالا آب در حال جوش را به مواد گوشت اضافه کنید سپس هم بزنید تا طعم ها با هم ترکیب شوند. در مرحله بعد یک قابلمه مناسب را تا نیمه از آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم و 1 قاشق چایخوری نمک داخل آب می ریزیم.
مرحله هفتم
در این مرحله اجازه می دهیم آب به نقطه جوش برسد. بعد برنج را می شوییم و وقتی آب به جوش آمد داخل قابلمه می ریزیم و به مدت 8 تا 12 دقیقه در آب جوش می گذاریم تا پخت اولیه اش تمام شود.
مرحله هشتم
حالا که دور تا دور برنج نرم شده و هسته آن کمی چسبیده است، قابلمه را از روی حرارت برمی داریم و در آبکش می گذاریم سپس آبکشی می کنیم. سپس ظرف مناسبی را انتخاب می کنیم و مقداری روغن مایع داخل آن می ریزیم.
مرحله نهم
در این مرحله مقداری نان در قابلمه را به عنوان ته دیگ ثابت می کنیم سپس مقداری از برنج آبکش شده را داخل قابلمه می ریزیم. سپس مقداری از مخلوط گوشت و زعفران دم کرده را روی برنج بریزید.
مرحله دهم
حالا مراحل را به همین ترتیب تکرار می کنیم تا مواد تمام شود. سپس درب قابلمه را با بخار پز می بندیم و روی قابلمه می گذاریم سپس روی حرارت ملایم شعله پخش کننده قرار می دهیم و ظرف را روی شعله پخش کننده قرار می دهیم.
مرحله یازدهم
در آخر نخود پلو را به مدت 45 دقیقه روی آتش بگذارید تا دم بکشد. بعد از این مدت نخود پلو را از روی حرارت برداشته و در ظرف مورد نظر می ریزیم سپس با ماست سرو می کنیم. نوش جان.