آشپزی

طرز تهیه والک پلو +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

طرز تهیه والک پلو

والک پلو یکی از غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است که با دستور پخت های مختلف می توانید آن را تهیه کنید تا آموزش کامل و مرحله به مرحله را ببینید. طرز تهیه والک پلو برای سرگرمی روز همراه باشید

محصولات مورد نیاز برای 4 نفر
گوشت بره و گوسفند 400 گرم
رب گوجه فرنگی 1 قاشق چایخوری
والک 500 گرم
برنج 4 لیوان
پیاز 2 عدد بزرگ
اب ½ فنجان
روغن مایع و کره کافی
نمک و پودر دارچین کافی
فلفل سیاه و زردچوبه کافی

طرز تهیه والک پلو

مرحله اول

برای تهیه رول پلو ساده در ابتدای کار قسمت سفید رول را جدا کرده و می شوییم سپس برای سهولت استفاده با قیچی برش می دهیم. سپس 1 عدد پیاز را نگینی خرد کرده و تابه مناسبی را روی حرارت ملایم قرار دهید.

مرحله دوم

حالا مقداری روغن مایع و کره به ماهیتابه اضافه کنید و بلافاصله پیاز را اضافه کنید سپس تفت دهید تا پیاز سبک و شفاف شود. سپس والک را در تابه اضافه می کنیم و مقداری نمک و فلفل و زردچوبه اضافه می کنیم و تفت می دهیم.

سطح سوم

وقتی ادویه ها سرخ شدند آب اضافه می کنیم و درب تابه را می بندیم سپس می گذاریم والک کاملا بجوشد و آب اضافی تابه تبخیر شود. در این مدت ظرف مناسبی را تا نیمه از آب پر می کنیم و روی حرارت می گذاریم.

مرحله چهارم

حالا برنج را می شوییم و وقتی آب به نقطه جوش رسید برنج را اضافه می کنیم سپس برنج را به مدت 8 تا 12 دقیقه در آب در حال جوش می گذاریم تا پخت اولیه آن تمام شود. بعد از این مدت یک دانه برنج را بین دو انگشت له کنید.

مرحله پنجم

وقتی برنج اطراف نرم شد و دانه آن گیر کرد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و برنج را آبکشی کنید. سپس در یک قابلمه مناسب مقداری روغن مایع می ریزیم سپس ته دیگ مورد نظر را در قابلمه محکم می کنیم.

مرحله ششم

در این مرحله یک لایه برنج به قابلمه اضافه می کنیم و مقداری از سبزی پخته شده و زعفران را روی برنج می ریزیم سپس این مراحل را به همین ترتیب ادامه می دهیم تا مواد تمام شود. سپس درب قابلمه را با درب بپوشانید.

مرحله هفتم

حالا کتری را روی قابلمه قرار می دهیم سپس روی حرارت ملایم روی شعله پخش کننده قرار می دهیم و قابلمه را روی شعله پخش کننده قرار می دهیم. سپس اجازه می دهیم والک پیلو 45 دقیقه دم بکشد. در همین حین مواد گوشت را آماده کنید.

مرحله هشتم

گوشت گوسفندی را ریز خرد کرده و چرخ می کنیم و پیاز باقی مانده را ریز خرد می کنیم و در ظرف مناسبی با حرارت ملایم می گذاریم. سپس کمی روغن مایع به تابه اضافه می کنیم.

مرحله نهم

حالا پیاز را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا سبک شود. سپس وقتی پیاز شفاف شد نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر دارچین را به تابه اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا عطر ادویه ها خارج شود.

مرحله دهم

وقتی بوی خامی ادویه ها از بین رفت، گوشت چرخ کرده را به ماهیتابه اضافه می کنند، سپس سرخ می کنند تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس پوره گوجه فرنگی را به تابه اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه می دهیم تا کاملا سرخ شود.

مرحله یازدهم

حالا نصف لیوان آب به تابه اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم ترکیب و یکدست شوند. سپس درب تابه را می بندیم و اجازه می دهیم گوشت کاملا بپزد و بعد از آن آب اضافی آن جذب شود. بعد از 45 دقیقه پلو را ورز می دهیم.

مرحله دوازدهم

در آخر پلو را از روی اجاق برداشته و در ظرف دلخواه می ریزیم و مخلوط گوشت چرخ کرده را روی آن اضافه می کنیم. در آخر والک پلو را با سالاد شیرازی یا ماست سرو کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا