طرز تهیه چلو دیزی +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه کلوئه دیزی
چلو دیزی یکی از غذاهای لذیذ و سنتی ایرانی است که ریشه آن به شهر کاشان برمی گردد برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله. طرز تهیه کلوئه دیزی برای سرگرمی روز همراه باشید
مواد لازم برای 2 نفر | |
سر گوسفند | 500 گرم |
برنج | 2 لیوان |
لوبیا چشم بلبلی | 1 فنجان |
پیاز | 1 قطعه بزرگ |
چوب دارچین | 1 قطعه بزرگ |
زردچوبه و فلفل سیاه | کافی |
ادویه و نمک | کافی |
روغن محلی | کافی |
طرز تهیه کلوئه دیزی
مرحله اول
برای تهیه کلو دیزی خوشمزه در ابتدای کار لوبیا چشم بلبلی را می شوییم سپس در ظرف آب می ریزیم. حالا اجازه می دهیم نخود گاوی 12 ساعت در آب بماند تا خوب خیس بخورد.
مرحله دوم
برای اینکه تورم لوبیا چشم بلبلی به حداقل برسد، در این مدت چند بار آب کاسه را عوض می کنیم. بعد از گذشت این مدت پیاز را به صورت خلال های نازک برش دهید و در قابلمه مناسبی قرار دهید.
سطح سوم
حالا مقداری روغن مایع به ماهیتابه اضافه کنید و تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید. سپس پیاز را تفت می دهیم تا سبک و شفاف شود سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه و ادویه کاری را به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
وقتی پیاز و ادویه ها کاملا سرخ شدند، چوب دارچین را به قابلمه اضافه کنید، سپس گوشت سرد را مکعبی درشت خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید. حالا گوشت را تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر کند.
مرحله پنجم
در این مرحله قابلمه را نمک بزنید و به اندازه ای آب اضافه کنید که روی گوشت را بگیرد سپس درب قابلمه را ببندید. سپس اجازه دهید گوشت به مدت 2 تا 3 ساعت کاملا بپزد.
مرحله ششم
توجه داشته باشید که آب گوشت نباید کاملا تبخیر شود، برای پخت برنج به آن نیاز داریم. حالا برنج را می شوییم و در ظرف آب می ریزیم سپس نصف قاشق چایخوری سنگ نمک به ظرف اضافه می کنیم و می گذاریم خیس بخورد.
مرحله هفتم
بعد از 2 ساعت که گوشت کاملا پخت و نرم شد برنج را شسته و به قابلمه اضافه می کنیم و می گذاریم برنج بجوشد و آب داخل قابلمه بخار شود سپس روغن محلی را به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله هشتم
وقتی آب گوشت کاملا تبخیر شد، چوب دارچین را از قابلمه خارج کرده و درب قابلمه را با بخار آب بپوشانید و روی آن قرار دهید. سپس شعله پخش کن را روی حرارت ملایم قرار دهید و قابلمه را روی آن قرار دهید.
مرحله نهم
حالا کلوچه را به مدت 45 دقیقه روی حرارت می گذاریم تا کاملا دم بکشد. بعد از این مدت قابلمه را از روی حرارت برمی داریم سپس دیزی را در بشقاب مورد نظر می ریزیم و سرو می کنیم. نوش جان.