آشپزی

طرز تهیه چلو گوشت با سس نارنج بسیار خوشمزه با رسپی ساده در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

طرز تهیه چلو گوشت با سس پرتقال

چلو گوش با سس پرتقال یکی از خوشمزه ترین و بی نظیرترین غذاهای ایرانی است که با ترکیب گوشت گوساله نرم و آبدار و طعم مطبوع سس پرتقال تهیه می شود. این غذا ترکیبی از طعم ها و رایحه های گرم است که در کنار هم یک غذای کامل و لذیذ را فراهم می کند. ترکیب زعفران، دارچین و رب پرتقال این غذا را به انتخابی عالی برای مهمانی ها و مجالس خاص تبدیل کرده است.

برای تهیه چلو گوشت با سس پرتقال ابتدا سیر را در روغن تفت دهید سپس گوشت را با نمک و فلفل مزه دار کرده و تفت دهید. بعد از تغییر رنگ گوشت، آن را خارج کرده و پیاز، برگ کرفس، تره فرنگی و زردچوبه را تفت دهید. گوشت را با آب جوش به مواد اضافه کنید و 2 ساعت تفت دهید. در نیم ساعت آخر آب پرتقال را اضافه کرده و میل کنید. سپس با خلال های پرتقال، شکر، رب پرتقال و کره سس پرتقال درست کنید و در آخر دارچین و زعفران را اضافه کنید و با برنج کلو سرو کنید.

عناصر اندازه ی
کره تا جایی که لازم است
پیاز قرمز متوسط 1 عدد نگین خرد شده
زعفران آب پز غلیظ 4 قاشق غذاخوری
گوشت گوساله، ساق یا سرد 600 گرم
زردچوبه 2 قاشق چایخوری
برگ کرفس ساتوری، فنجان
برش های پرتقال 4 قاشق غذاخوری، آب پز
آب پرتقال 6 قاشق غذاخوری
رب پرتقال 3 قاشق غذاخوری
زرشک 2 قاشق غذاخوری
پودر دارچین قاشق چایخوری
کره 50 گرم
قند قاشق سوپخوری
یک تره کوچک 1 عدد نگین خرد شده
سیر 2 قرص

طرز تهیه چلو گوشت با سس پرتقال

مرحله 1: سیر را سرخ کنید

ابتدا در یک قابلمه متوسط ​​کمی روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. حبه های سیر را با چاقو به صورت سنگ در می آورند و در روغن داغ قرار می دهند. سیر را کمی تفت دهید تا عطر آن خارج شود، اما مراقب باشید تیره نشود.

مرحله 2: گوشت را اضافه کنید

تکه های گوشت گاو را به سیر تفت داده شده اضافه کنید. روی گوشت ها نمک و فلفل پاشیده می شود و همه چیز خوب سرخ می شود تا رنگ گوشت از صورتی به قهوه ای تغییر کند. سپس گوشت را از قابلمه خارج کرده و کنار بگذارید.

مرحله 3: پیاز و سبزیجات را سرخ کنید

در همان قابلمه پیاز قرمز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و شفاف شود. سپس برگ کرفس و تره فرنگی خرد شده و مقداری زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه از بین برود و سبزیجات نرم شوند.

مرحله 4: پختن گوشت با سبزیجات

گوشت را با پیاز و سبزیجات دوباره به قابلمه اضافه کنید، سپس یک فنجان آب جوش اضافه کنید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت و سبزیجات به مدت 2 ساعت با هم بپزند. در این مدت در صورت لزوم آب بیشتری اضافه کنید تا گوشت کاملا پخته و نرم شود.

مرحله 5: آب پرتقال را اضافه کنید

بعد از 2 ساعت آب پرتقال را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مخلوط به مدت نیم ساعت دیگر بپزد. در این مرحله طعم گوشت را با نمک و فلفل تنظیم کنید.

مرحله 6: تهیه سس پرتقال

در ظرفی جداگانه کره را آب کرده و برش های پرتقال پخته شده را اضافه کنید. پس از تفت دادن ورقه های پرتقال در کره، شکر، رب پرتقال، نمک و کمی فلفل سیاه را به آنها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سس غلیظ و معطری به دست آید.

مرحله 7: سرو غذا

در ده دقیقه آخر پخت گوشت، پودر دارچین و زعفران را اضافه کنید تا طعم غذا کامل شود. گوشت را با سس پرتقال روی برنج سفید سرو کنید و با خلال پرتقال و زرشک تزیین کنید. سس پرتقال تمام شده را به عنوان چاشنی در ظرف سرو کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا