طرز تهیه کباب کوبیده +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه کباب کوبیده
برخی از غذاها به بخشی جدایی ناپذیر از فرهنگ و نوستالژی ملت ها تبدیل می شوند. کباب کوبیده یکی از آنهاست. کافی است از هر ایرانی در هر جای دنیا بخواهید چشمانش را ببندد و سفره عقد را تصور کند، کباب کبابی با دارچین، ریحان و گوجه فرنگی آبدار را هرگز از دست نمی دهند. کوبیده از زمان ناصرالدین شاه به عنوان ناهار محبوب تجار و نیز جزء لاینفک سفره های سلطنتی جای خود را بر سر سفره های مردم باز کرد. کمتر کسی می تواند ادعا کند که این غذا را به خوبی درست می کند، زیرا تهیه مواد برای برشته کردن و گذاشتن آن روی سیخ های پهن برای همه مناسب نیست. با ما همراه باشید تا با ترفندهای حرفه ای آشنا شوید.
محصولات مورد نیاز برای 4 نفر | |
گوشت گوساله و گوسفند | 500 گرم |
پیاز | 200 گرم |
زعفران | به مقدار مورد نظر |
نمک و فلفل | کافی |
دستور تهیه کباب کوبیده
مرحله اول
در گذشته فقط از گوشت گوسفند برای کباب استفاده می شد اما با گذشت زمان این موضوع تغییر کرده و امروزه از ترکیب گوشت گاو و گوسفند استفاده می شود که ترکیب بسیار خوبی است.
مرحله دوم
برای داشتن کباب خوشمزه و چرب تر، بهتر است از کله پاچه بره استفاده کنید. برای گوشت گاو، ما به شما گوشت مستقیم را پیشنهاد می کنیم. به این ترتیب کباب شما چربی متعادلی خواهد داشت.
سطح سوم
این مخلوط را باید دو بار آسیاب کنید تا خوب مخلوط شود. این نکات را دست کم نگیرید زیرا اگر چربی گوشت مخلوط شما کمتر از این باشد تمام زحمات شما به هدر می رود و از طریق ورز دادن نمی توانید چسبندگی لازم را بدست آورید.
مرحله چهارم
شک نکنید که این ترکیب یک ترکیب شگفت انگیز است که اکثر سرآشپزهای حرفه ای از آن استفاده می کنند. همه می دانند که باید پیاز را به گوشت چرخ کرده اضافه کنند، اما این ماده ساده ترفندی دارد که اکثر مردم درباره آن بی اطلاع هستند.
مرحله پنجم
بعد از شستن پیاز، باید آن را پوره کنید. هرگز نباید از رنده درشت استفاده کنید. توصیه می کنیم از چرخ گوشت یا چرخ گوشت برقی استفاده کنید. اگر به این دو دسترسی ندارید از رنده بسیار ریز استفاده کنید.
مرحله ششم
این نکته بسیار بسیار مهم است و به هیچ وجه نباید از آن غافل شد. آب پیاز را به آرامی گرفته و در ظرفی جداگانه بریزید. مواظب باشید اگر پیاز داخل آن آب باشد باعث افتادن کباب از سیخ شود. آب پیاز را دور نریزید.
مرحله هفتم
در یک کاسه بزرگ، گوشت چرخ کرده را با پیاز مخلوط کنید. در این مرحله می توانید نمک، فلفل و زعفران را به مواد اضافه کنید. در این دستور می توانید زعفران را حذف کنید اما در مجلسی همیشه از زعفران استفاده می شود.
مرحله هشتم
در این مرحله باید همه مواد را با هم مخلوط کنید. مراقب باشید از قاشق یا چیز دیگری برای مخلوط کردن مواد استفاده نکنید. بنابراین اگر نمی خواهید دست هایتان بوی بدی بدهد، دستکش های لاتکس بپوشید و به آرامی شروع به ورز دادن مخلوط کنید.
مرحله نهم
اگر از من میپرسید تا کی باید به ورز دادن ادامه دهید. پاسخ من به شما این است: هر چه بیشتر بهتر! خسته نباشید! نشونه اینکه فهمیدید ورز دادن کافیه اینه که مخلوطتون کاملا یکدست باشه و اگه همه مواد رو بلند کنید به ته کاسه نچسبه.
مرحله دهم
اگر هنوز چسبناک است، باید به ورز دادن ادامه دهید. البته برای این مقدار گوشت کار چندان سختی نیست و حتما از پس آن بر می آیید. وقتی به حالت دلخواه رسیدید می توانید کار را متوقف کنید و روی ظرف را سلفون بپوشانید و در یخچال بگذارید.
مرحله یازدهم
گوشت باید حدود دو ساعت در یخچال بماند تا کهنه شود و به سیخ بچسبد. در این مدت می توانید انگشتان خود را کمی شل کنید و برای ورز دادن بعدی آماده شوید. بعد از دو ساعت گوشت را از یخچال خارج کنید.
مرحله دوازدهم
این بار برای اینکه گوشت به دست یا دستکش نچسبد دستانتان را کمی مرطوب کنید. دوباره ورز دادن را به مدت 10 دقیقه ادامه دهید. آب پیاز را به خاطر دارید؟ برای کشیدن نخ روی سیخ باید ابتدا دست خود را با آب پیاز خیس کنید و به همین ترتیب سیخ کباب را با آب پیاز مرطوب کنید.
مرحله سیزدهم
این کار از افتادن سیخ ها از سیخ جلوگیری می کند. به اندازه یک پرتقال کوچک بردارید و گرد کنید. در این مرحله می توانید گوشت را به قسمت های مساوی تقسیم کنید تا سیخ های شما یک اندازه باشد.
مرحله چهاردهم
مواد لازم برای 6 تا 8 سیخ کافی است. بنابراین می توانید گوشت را به آن عدد تقسیم کنید و سپس با دست پهن کنید. حالا باید گوشت را به سیخ بکشید. یک تکه از مخلوط را بردارید و سپس سیخ را داخل گوشت بچسبانید.
مرحله پانزدهم
با فشار دست روی سیخ مخلوط گوشت را می پوشانیم تا نه غلیظ شود و نه خیلی نازک. اگر خیلی نازک باشد سریع می سوزد. در این مرحله می توانید از گریل هم استفاده کنید، اما هیچ چیز به سیخ های کوبیده دستی نمی رسد.
مرحله شانزدهم
باید گوشت را با انگشتان خود فشار دهید تا اثر انگشت شما روی گوشت بماند. این لبه ها باعث پخته شدن گوشت می شود. اگر عجله ندارید بهتر است سیخ ها را یک ساعت در یخچال بگذارید. حالا وقت گریل کردن است.
مرحله هفدهم
می توانید از گریل استفاده کنید. اگر می خواهید از زغال و آتش استفاده کنید، زغال باید کاملا قرمز و مذاب باشد. اگر هنوز زغال ها آماده نشده اند، کباب پز شما بوی نامطبوع دود می گیرد و برای سلامتی مضر است. پس از آماده شدن کباب، سیخ ها را روی آن بچینید.
مرحله هجدهم
ابتدا سریع باد کنید تا گوشت شکل خودش را بگیرد. سپس سیخ ها را مدام بچرخانید تا گوشت به طور یکنواخت بپزد. در آخر باید کباب خرد شده را با سماق بخورید و در کنار کباب از گوجه کبابی هم استفاده کنید.