طرز تهیه کلم پلو +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه کلم برنج
کلم پلو یکی از غذاهای قدیمی و بسیار لذیذ ایرانی است که در شهرهای مختلف کشورمان با دستور پخت های مختلف درست می شود برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله. طرز تهیه کلم برنج برای سرگرمی روز همراه باشید
محصولات مورد نیاز برای 4 نفر | |
برنج | 4 لیوان |
کلم پیچ | 1 قطعه |
پیاز متوسط | 2 عدد |
گوشت چرخکرده | 300 گرم |
سبزی پلو | 300 گرم |
زعفران آب پز | کافی |
نمک و فلفل و زردچوبه | کافی |
طرز تهیه کلم برنج
مرحله اول
من آماده می کنم کلم پلو مجلسی در ابتدای کار گوشت را به تکه های کوچک تقسیم می کنیم سپس داخل چرخ آسیاب می کنیم و چرخ می کنیم. سپس کلم را نواری برش می دهیم و می شوییم و در آبکش می گذاریم.
مرحله دوم
حالا اجازه دهید آب اضافی کلم خارج شود. بعد سبزی پلو (تره، ریحان، مرزنجوش و ترخون) را می شوییم و در آبکش می ریزیم و می گذاریم آب اضافی آن کشیده شود. سپس سبزی را روی تخته گوشت قرار می دهیم.
سطح سوم
در این مرحله سبزی پلو را ریز خرد کنید. سپس برنج را شسته سپس آب را به قابلمه اضافه می کنیم و 1 قاشق چایخوری نمک داخل آن می ریزیم و می گذاریم برنج در آب بماند تا خیس بخورد.
مرحله چهارم
حالا فلس های 1 عدد پیاز را پوست می گیریم سپس آن را ریز خرد می کنیم. سپس تابه مناسبی را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کمی روغن مایع اضافه می کنیم و بلافاصله پیاز را داخل آن می ریزیم.
مرحله پنجم
در این مرحله پیاز را سرخ می کنیم تا قرمز و طلایی شود سپس کلم را به آن اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا کلم ها شیشه ای شوند. سپس سبزی پلو را به کلم اضافه کرده و تفت می دهیم.
مرحله ششم
حالا پوست پیاز باقی مانده را جدا می کنیم سپس آن را ریز رنده می کنیم و از صافی رد می کنیم تا آب اضافی آن گرفته شود. سپس پیاز رنده شده را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
مرحله هفتم
در این مرحله کمی نمک و فلفل به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم و دوباره خوب ورز می دهیم تا مواد مخلوط و یکدست شوند. سپس مقداری از گوشت را برداشته و با دست شکل می دهیم.
مرحله هشتم
حالا تابه ای جداگانه روی حرارت ملایم قرار می دهیم سپس مقداری روغن مایع داخل آن می ریزیم و می گذاریم خوب داغ شود. سپس کوفته ها را در ماهیتابه می گذاریم سپس سرخ می کنیم تا کاملا سرخ شوند.
مرحله نهم
در این مرحله گوشت چرخ کرده را به مخلوط سبزی پلو اضافه می کنیم و هم می زنیم تا مواد مخلوط و یکدست شود. سپس مقداری زردچوبه و نمک و فلفل را به مواد متوسط کلم پلو اضافه کرده و تفت می دهیم.
مرحله دهم
حالا که بوی خامی ادویه ها از بین رفت حرارت را خاموش می کنیم. در مرحله بعد یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید، سپس 1 قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
مرحله یازدهم
در این مرحله می گذاریم آب به نقطه جوش برسد سپس برنج را در آبکش می گذاریم تا آب اضافی آن گرفته شود. سپس برنج را در یک قابلمه آب جوش بریزید و بگذارید 8 تا 12 دقیقه در آب در حال جوش بماند.
مرحله دوازدهم
حالا که پخت اولیه برنج انجام شد، سپس برنج دور برنج نرم شد و مغز آن کمی چسبناک شد، قابلمه را از روی حرارت برداشته و آبکشی می کنیم. سپس ظرف مناسبی را انتخاب می کنیم و مقداری روغن مایع داخل آن می ریزیم.
مرحله سیزدهم
در این مرحله ته ظرف مورد نظر را در ظرف ثابت می کنیم سپس یک لایه برنج در ظرف می ریزیم. سپس قسمتی از مواد میانی را به همراه زعفران آب پز شده روی برنج پخش می کنیم و به همین ترتیب ادامه می دهیم تا مواد تمام شود.
مرحله چهاردهم
حالا درب قابلمه را با بخار آب بپوشانید سپس روی قابلمه قرار دهید. سپس دستگاه شعله را روی حرارت ملایم قرار می دهیم سپس قابلمه را روی آن می گذاریم و اجازه می دهیم کلم 45 دقیقه خورش شود.
مرحله پانزدهم
در نهایت بعد از این مدت حرارت را قطع می کنیم و کلم پلو را هم می زنیم تا مواد مخلوط و یکدست شود سپس کلم پلو شیرازی را در ظرف مورد نظر می ریزیم و با ماست سرو می کنیم. نوش جان.