فوایدی از چای سیاه که کمتر شنیدهاید
چای سیاه یک نوشیدنی محبوب است که میلیون ها نفر در سراسر جهان از آن لذت می برند. در حالی که بیشتر ما چای سیاه را برای طعم آن می نوشیم، این نوشیدنی آرامش بخش مملو از آنتی اکسیدان های قوی و ترکیبات مفیدی است که می تواند سلامت ما را بهبود بخشد.
اگر کنجکاو هستید که چای سیاه چگونه می تواند بر زندگی روزمره شما تأثیر مثبت بگذارد، ابتدا باید به سراغ فواید چای سیاه برای قلب بروید. با قلبی سالم می توانید خوش زندگی کنید و عمر خود را افزایش دهید.
سیاهچاله چیست؟
چای سیاه در قرن هفدهم از مبدأ اصلی خود یعنی چین به جهان معرفی شد. از آن زمان، چای به محبوب ترین و پرمصرف ترین نوشیدنی در جهان تبدیل شده است. چای سیاه یک گیاه کاملا اکسید شده است که از برگ های گیاه کاملیا سیننسیس تهیه می شود. در حالی که تمام چای های سنتی مانند سیاه، سبز یا سفید از یک گیاه تولید می شوند، اما با یکدیگر متفاوت هستند.
برخلاف چای های دیگر، چای سیاه برای مدت طولانی تری در معرض اکسیژن قرار می گیرد. این به چای سیاه رنگ تیره، طعم قوی و محتوای کافئین بالاتری نسبت به چای های دیگر می دهد. هند، چین و سریلانکا بزرگترین تولیدکنندگان چای در جهان هستند.
فواید چای سیاه برای قلب
محتوای کافئین موجود در چای به افزایش سطح انرژی کمک می کند، خواص آنتی اکسیدانی آن برای سلامت کلی عالی است و تانن ها می توانند تأثیر مثبتی بر سلامت دستگاه گوارش داشته باشند. اینها تنها تعدادی از فواید چای سیاه هستند. اما این نوشیدنی را می توان به طور خاص برای مشکلات قلبی یا بهبود سلامت قلب استفاده کرد. در اینجا فواید قلبی چای سیاه آورده شده است:
بهبود عملکرد قلب
نوشیدن یک فنجان چای می تواند برای سلامت قلب شما معجزه کند. فواید قلبی چای سیاه تا حد زیادی به دلیل محتوای غنی آن از آنتی اکسیدان هایی به نام فلاونوئیدها است. با حمایت از جریان خون سالم، این آنتی اکسیدان ها به طور بالقوه خطر بیماری قلبی را کاهش می دهند.
با بررسی اثرات چای سیاه بر تصلب شرایین، محققان در حال بررسی چگونگی فواید چای سیاه بر قلب هستند. آنها دریافتند که نوشیدن چای سیاه می تواند به کاهش تجمع آترواسکلروز کمک کند. آترواسکلروز شرایطی است که در آن رسوبات چربی در رگ ها تجمع می یابد و منجر به مشکلات قلبی می شود.
طبق مطالعه دیگری، فلاونوئیدهای رژیمی (مانند آنهایی که در چای سیاه یافت می شوند) پتانسیل پیشگیری از بیماری قلبی عروقی (CVD) را دارند. مصرف زیاد فلاونوئیدها در رژیم غذایی با کاهش خطر CVD مرتبط است. مطالعه دیگری این یافته را تایید می کند. داده های 39 مطالعه مختلف نشان می دهد افرادی که هر روز یک فنجان چای اضافی می نوشند از مزایای زیر بهره مند می شوند:
- خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی چهار درصد کاهش یافت.
- خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مانند حمله قلبی 2 درصد کمتر است.
- خطر مرگ به هر دلیلی پنج درصد کمتر بود.
کاهش کلسترول بد
کاهش کلسترول بد یکی از فواید قلبی چای سیاه است. نوشیدن چای سیاه می تواند کمکی مفید برای مدیریت سطح کلسترول باشد. تحقیقات علمی نشان می دهد که مصرف منظم چای سیاه می تواند به کاهش کلسترول تام و کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) که اغلب کلسترول «بد» نامیده می شود، کمک کند.
در یک مطالعه، شرکت کنندگانی که روزانه پنج فنجان چای سیاه مصرف می کردند، کاهش قابل توجهی در سطح کلسترول داشتند. به طور خاص، کلسترول کل آنها تقریباً 6.5 درصد و کلسترول بد آنها تقریباً 11.1 درصد کاهش یافت.
اثرات کاهش کلسترول چای سیاه عمدتاً به دلیل محتوای غنی از فلاونوئیدها، به ویژه تافلاوین و تیاروبیگین است. این فلاونوئیدها به دلیل خواص آنتی اکسیدانی خود شناخته شده اند و ممکن است به بهبود متابولیسم لیپید کمک کنند. این فلاونوئیدها با کاهش جذب کلسترول در روده و افزایش دفع آن ممکن است در کاهش سطح کلسترول خون موثر باشند.
علاوه بر این، یک مطالعه منتشر شده در مجله تغذیه نشان داد که شرکتکنندگانی که چای سیاه مینوشیدند، کاهش 6 تا 10 درصدی چربی خون را طی سه هفته گزارش کردند. توجه به این نکته مهم است که فواید چای سیاه زمانی موثرتر است که با یک رژیم غذایی متعادل ترکیب شود.
کنترل فشار خون
تحقیقات نشان می دهد که مصرف سه تا چهار فنجان چای سیاه در روز می تواند منجر به کاهش جزئی سطح فشار خون شود. مطالعات دیگر به این نتیجه رسیده اند که چای سیاه می تواند فشار خون سیستولیک (عدد بالا) را حدود 1.8 میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولیک (عدد پایین) را حدود 1.3 میلی متر جیوه کاهش دهد. اگرچه این اعداد ممکن است کوچک به نظر برسند، اما می توانند تفاوت بزرگی ایجاد کنند، به خصوص برای افراد مبتلا به فشار خون بالا.
راز کاهش فشار خون در چای سیاه در فلاونوئیدها نهفته است. این ترکیبات قدرتمند دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند و به بهبود عملکرد اندوتلیوم (پوشش رگ های خونی) کمک می کنند. هنگامی که اندوتلیوم به خوبی کار می کند، تولید اکسید نیتریک را افزایش می دهد. این مشکل می تواند در گشاد شدن رگ های خونی و در نهایت کاهش فشار خون موثر باشد.
بهبود عملکرد اندوتلیال
چای سیاه سرشار از فلاونوئیدها به خصوص کاتچین و تافلاوین است. این ترکیبات عملکرد اندوتلیال را بهبود می بخشد و مزایای قلبی چای سیاه را دو برابر می کند. اندوتلیوم لایه نازکی از سلول های پوشاننده رگ های خونی است که نقش حیاتی در تنظیم رگ های خونی، جریان خون و التهاب ایفا می کند. عملکرد ضعیف اندوتلیال با ایجاد آترواسکلروز و سایر بیماری های قلبی عروقی همراه است.
آنتی اکسیدان های موجود در چای سیاه به افزایش تولید اکسید نیتریک کمک می کند که رگ های خونی را گشاد می کند، فشار خون را کاهش می دهد و گردش خون را بهبود می بخشد. علاوه بر این، خواص ضد التهابی چای سیاه به کاهش استرس اکسیداتیو روی سلولهای اندوتلیال، کاهش خطر تشکیل پلاک و بهبود سلامت کلی عروق کمک میکند. بنابراین مصرف منظم چای سیاه توصیه می شود.
خاصیت آنتی اکسیدانی
بدن ما یک سیستم ایمنی قوی دارد تا از ما در برابر بیماری محافظت کند، اما گاهی اوقات این سیستم نیاز به تقویت دارد. عوامل مختلفی مانند ژنتیک، سبک زندگی و رژیم غذایی بر اثربخشی سیستم ایمنی بدن تأثیر می گذارد. در حالی که نمی توانید کار زیادی در مورد ژنتیک خود انجام دهید، می توانید روی جنبه های دیگر برای تقویت سیستم ایمنی خود تمرکز کنید. یک راه آسان برای انجام این کار نوشیدن منظم چای سیاه است.
چای سیاه دارای چندین ترکیب تغذیه ای تقویت کننده سیستم ایمنی است که آن را به یک مکمل غذایی خوب تبدیل می کند. یکی از آنها غلظت بالای آنتی اکسیدان ها به ویژه پلی فنول هایی مانند تافلاوین و کاتچین است. این ترکیبات به محافظت از سلول های بدن شما در برابر آسیب های ناشی از مولکول های ناپایدار (رادیکال های آزاد) کمک می کند. با خنثی کردن رادیکال های آزاد، چای سیاه از سلامت کلی سیستم ایمنی بدن حمایت می کند و از التهاب مزمن جلوگیری می کند.
کاهش التهاب
کاهش التهاب یکی از فواید قلبی چای سیاه است. تحقیقات نشان می دهد که چای سیاه به دلیل تأثیر مثبتی که بر رگ های خونی دارد، التهاب را کاهش می دهد و در نتیجه سکته و حمله قلبی را کاهش می دهد. مطالعه ای که روی 75000 نفر در یک دوره 10 ساله انجام شد، نشان داد شرکت کنندگانی که روزانه چهار فنجان چای سیاه می نوشند، 32 درصد کمتر از افرادی که چای نمی نوشند، دچار حمله قلبی یا سکته می شوند.
یکی دیگر از عوامل مهم در التهاب، چاقی و اضافه وزن است. مطالعه ای در مجله اروپایی تغذیه بالینی نشان داد که نوشیدن چای سیاه می تواند متابولیسم را تا 6 درصد افزایش دهد. همچنین به بدن در تجزیه چربی های ذخیره شده کمک می کند. کافئین همچنین جریان انرژی بدن را افزایش می دهد که به شما کمک می کند کالری بیشتری بسوزانید. از طرفی یک فنجان چای سیاه تنها ۲ کالری دارد. بنابراین می توانید چندین فنجان چای در طول روز بنوشید.
فواید چای سیاه را به حداکثر برسانید
برای به حداکثر رساندن فواید قلبی چای سیاه، مهم است که آن را به درستی دم کرده و همراه با غذاهای سالم مصرف کنید. دم کردن چای سیاه به مدت سه تا پنج دقیقه در دمای مناسب (حدود 90 تا 95 درجه سانتیگراد) استخراج بهینه فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان ها را تضمین می کند.
همچنین از افزودن بیش از حد شکر یا خامه غلیظ خودداری کنید، زیرا این مواد می توانند فواید چای سیاه را کاهش دهند. چای سیاه را با خرما یا عسل بنوشید. ترکیب چای سیاه با رژیم غذایی سرشار از میوه ها، سبزیجات و غلات کامل می تواند اثرات مثبت آن را افزایش دهد. علاوه بر این، اجتناب از سیگار کشیدن و مدیریت استرس به افزایش مزایای سلامتی چای سیاه برای سلامت قلب کمک می کند.
آیا مصرف چای سیاه عوارضی دارد؟
اگرچه چای سیاه فواید بی شماری برای سلامت قلب دارد، اما می تواند عوارض جانبی نیز داشته باشد. یکی از نگرانی های اصلی میزان کافئین این چای است. چای سیاه به طور معمول حاوی 40 تا 70 میلی گرم کافئین در هر فنجان است که در صورت مصرف بیش از حد می تواند منجر به عوارض جانبی مانند بی قراری، بی خوابی و ضربان قلب سریع شود. اگر بیش از حد کافئین مصرف کنید، می تواند باعث مشکلات گوارشی از جمله حالت تهوع و اسهال نیز شود.
چای سیاه حاوی تانن هایی است که می تواند در جذب آهن اختلال ایجاد کند. زمانی که دچار کمبود آهن یا کم خونی هستید، این می تواند نگران کننده باشد. مصرف چای سیاه همراه با غذا می تواند در توانایی بدن برای جذب آهن از غذا اختلال ایجاد کند. اگر در معرض خطر هستید، باید حداقل یک ساعت بعد از غذا چای بنوشید. به طور کلی، سعی کنید نوشیدن چای را به حداقل سه فنجان در روز محدود کنید تا از عوارض جانبی جلوگیری کنید.
حرف آخر
از تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت قلب گرفته تا کاهش خطر حمله قلبی و سکته مغزی، ما شما را به استفاده از مزایای قلبی چای سیاه تشویق می کنیم. با گنجاندن این نوشیدنی در برنامه روزانه خود می توانید از یک نوشیدنی ارزان و مفید استفاده کنید. همچنین، بهتر است چای باکیفیت را انتخاب کنید زیرا مزایای کامل چای سیاه را ارائه می دهد. چای های بی کیفیت نه تنها هیچ خاصیتی ندارند، بلکه به دلیل رنگ و مواد شیمیایی برای بدن مضر خواهند بود.