سبک زندگی

فواید و مضرات شیره توت و خوردن شیره توت چه خواص و مضراتی برای بدن دارد

خرید فالوور از سایت اینبو

فواید و مضرات شیره توت

فواید و مضرات شیره توت ؛ خوردن شیره توت چه خواص و مضراتی برای بدن دارد همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

فواید و مضرات شیره توت

طبع شیره توت گرم و تر است.یک قاشق غذا خوری شیره توت به میزان ۵۰ کالری انرژی وارد بدن می کند شیره توت از خوراکی های سالم و مقوی وعده صبحانه و عصرانه محسوب می شود که به دلیل طبع گرمی که دارد، بیشترین استفاده از آن مربوط به فصول سرد سال است. این شیره مقوی منبع غنی ویتامین B و A به شمار می رود و از این رو، خواص بسیار زیادی در کاهش استرس یا اضطراب، رفع هیجان، تقویت چشم، رشد ناخن و… دارد. کلسیم و فسفر موجود در شیره توت، برای تمامی سنین از جمله کودکان و سالمندان مفید و لازم است و می تواند به افزایش انرژی و رفع خستگی سالمندان و جلوگیری از بیماری های دهان از قبیل آسیب‌های لثه و دندان در کودکان منجر شود.یکی دیگر از خواص بی نظیر شیره توت، تاثیر بی نظیر آن در رفع کم خونی است؛ چرا که این شیره مغذی دارای آهن فراوانی است و به این جهت می تواند کم خونی را برطرف و از ابتلا به آن جلوگیری کند.

آهن موجود در آن باعث رفع کم خونی و فقر آهن می‌شود.

تقویت عملکرد کلیه‌ها.

تقویت کننده سیستم دفاعی بدن.

درمان کننده خواب رفتن و گزگز اعضای بدن.

سردرد و سرگیجه ناشی از کمبود آهن را درمان می کند.

ضعف و بی‌حالی بدن را با انرژی زیادی که دارد درمان می کند.

باعث افزایش شیردهی و همچنین کیفیت بهتر شیر می شود.

تصفیه کننده خون.

کمک به انعقاد خون.

رفع و کنترل سفید شدن زودرس موها.

تقویت کننده معده.

کاهنده مشکلات گوارشی به دلیل خاصیت سم زدایی و ضد عفونی کنندگی آن.

تقویت کننده عملکرد کبد و ‌طحال.

تنظیم کننده قند خون. قند موجود در شیره توت، برخلاف دیگر شیره‌ها، برای مصرف دیابتی‌ها مضر نیست. علت آن هم دیر جذب بودن قند موجود در شیره است. در حقیقت مقدار متعادلی از شیره توت را می توان با خیال راحت مصرف کرد و نگران افزایش ناگهانی و کنترل نشده قند خون نبود.

کمک به رشد کودکان.

تقویت کننده بینایی.

درمان واریس.

درمان رحم سرد، قاعدگی دردناک، قاعدگی با خون تیره، فیبروم رحم و تخمدان، عفونت رحم، کاهش میل جنسی، ترشح زیاد و ابتلا به قارچ.

کاهنده استرس.

مملو از آنتی اکسیدان و ماده مهمی به نام رزوراترول است به همین دلیل محافظی در برابر سرطان است.

دارای فیبر زیادیست به همین دلیل ملین خوبی است و به درمان و پیشگیری از یبوست کمک می‌کند.

ویتامین ها و مواد معدنی و املاح زیادی در خود دارد.

به کاهش سطح کلسترول کمک می کند.

مفید برای پوست و مو.

تسکین دهنده درد ناشی از بیماری هایی مانند آرتریت.

به دلیل وجود ویتامین B از بین برنده اضطراب و استرس است.

با ویتامین C که دارد درمان کننده سرفه و آسم است.

کمک به سلامت عروق

باعث رشد و استحکام ناخن‌ها می شود.

افزایش دهنده قوای جنسی در مرادن و زنان است.

افزایش دهنده قدرت یادگیری و تامین انرژی مورد نیاز کودکان.

بهبود سرماخوردگی و بیماری های فصلی و حساسیت های بهاری.

کاهنده اسید اوریک بدن.

تقویت کننده لثه و جلوگیری از التهاب آن.

چاق کننده برای افرادی است که لاغری شدید دارند.

با داشتن آنتی اکسیدان آنتوسیانید، میزان کلسترول بد خون و تری گلیسیرید را کم می کند و به این ترتیب در پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی موثر است.

مقدار قابل توجهی کلسیم دارد که به استحکام استخوان ها و دندان ها و عضلات کمک می کند.

چاقی و اضافه وزن، همانطور که دانستید شیره توت دارای خاصیت انرژی بخشی بالایی است که دلیل آن کالری بالایی است که دارد و این کالری می‌تواند موجب چاقی و اضافه وزن شود.

گرم مزاجان بیشتر دقت کنند، قبلا گفتیم که طبع شیره توت گرم است، بنابراین گرم مزاجان سعی کنند مصرف زیادی نداشته باشند چراکه مصرف بالای آن می‎تواند سبب بروز جوش و صفراوی شدن خون شود.

دیابتی‌های نوع ۲ مقداری محتاط باشند؛ درست است که قند شیره توت ضرر خاصی ندارد ولی هرگز استفاده زیادی نکنید و هرچه کمتر بخورید مطمئنا برای سلامتی شما بهتر است.افراط در مصرف شیره توت به دلیل طبع گرمی که دارد برای گرم مزاجان مضر است و باعث بروز جوش و صفراوی شدن خون میگردد. افرادی که گرم مزاج هستند می توانند توت را با مصلحات آن میل کنند. به عنوان مثال بهتر است با فاصله یک یا دو ساعت پس از خوردن آن مقداری سکنجبین بنوشند.

خانم‌های باردار در زمان حاملگی از خوردن انواع توت خودداری کنید. زیرا ممکن است حساسیت ایجاد کند.

زیاده روی در مصرف توت به دل درد و اسهال منجر می‌شود.

بهتر است بعد از غذاهای سنگین، شیره توت مصرف نشود زیرا ممکن است دچار نفخ شوید

آشنایی با دیگر خواص شیره توت  در طب سنتی

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص شیره توت آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

شیره توت برای لاغری

شیره توت برای لاغری بسیار مفید است و سبب کاهش وزن فوری می شود،این شیره دارای مقدار زیادی فیبر و سرشار از ویتامین C می باشد.بنابراین وقتی شیره توت مصرف می کنید تا مدت زیادی احساس سیری نموده و دیگر تمایلی به مصرف غذا و هله و هوله های چاق کننده نخواهید داشت.شیره توت باعث افزایش سرعت سوخت و ساز بدن می شود و کالری بیشتری سوخته و در نتیجه وزن شما نیز کاهش می یابد.

می توان این شیره را در کنار دسرها استفاده کرد و یا آن را جایگزین شکر نمود زیرا این محصول علی رغم کالری پایین همچون شکر شیرین می باشد.

شیره توت برای رحم

از آنجایی که رحم یکی از اعضای مهم و حیاتی در بدن بانوان است، سلامتی‌اش روی کیفیت زندگی، تاثیر زیادی خواهد داشت؛ از این‌رو از قدیم از شیره توت برای درمان رحم سرد استفاده می‌شد. خواص شیره توت برای رحم بپردازیم،میوه کوچکی مثل توت و شیره‌اش سرشار از ویتامین‌های حیاتی و مواد معدنی مورد نیاز بدن هستند. این شیره همانند یک داروخانه برای اعضای بدن به خصوص سلامتی رحم عمل می‌کند و تمام مزایای یک قرص مولتی ویتامین را بدون عوارض داروهای شیمیایی دارد. این شیره سرشار از کلسیم، ویتامین C و آهن است که نقش حیاتی و مهمی را در سلامتی رحم ایفا می‌کند. همچنین شیره توت آنتی اکسیدان بالایی دارد که نقش به سزایی در جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی به خصوص سرطان رحم دارد.

شیره توت برای کبد چرب

کبد یکی از اعضای مهم بدن محسوب می‌شود که سلامتی آن تأثیر بسزایی در عملکرد مطلوب سایر ارگان‌ها دارد؛ به عبارت دیگر با سالم نگه‌داشتن کبد، می‌توانیم به سلامت عمومی بدن کمک کنیم. حفظ سلامت کبد نیز تا حد زیادی به رژیم غذایی وابسته است. یک رژیم غذایی پر از ویتامین و حاوی آنتی اکسیدان، همان چیزی است که می‌تواند از کبد در مقابل آسیب‌های مختلف محافظت کند.تحقیقات  آزمایشگاهی نشان داده اند مصرف شیره توت  می تواند از تشکیل اسیدهای چرب در کبد و در نتیجه ابتلا به بیماری کبد چرب جلوگیری کند.

از طرفی دیگر، برای سالم نگه‌داشتن کبد باید از مصرف چربی‌های ناسالم و اشباع پرهیز کرد. در واقع مهم‌ترین علت ابتلا به کبد چرب، تجمع چربی در این ارگان حیاتی است. شیره توت سرشار از آنتی اکسیدان و انواع ویتامین است و علاوه‌بر این، میزان قابل توجهی چربی مفید نیز دارد. همین ویژگی‌ها باعث شده‌اند که مصرف شیره توت به درمان بیماری کبد چرب کمک شایانی کند.

خاصیت سم‌زدایی این ماده غذایی نیز یکی از خواص شیره توت برای کبد چرب محسوب می‌شود، چرا که پاکسازی کبد می‌تواند در درمان کبد چرب موثر باشد. به طور کلی می‌توان گفت شیره توت یک ماده غذایی فوق‌العاده برای محافظت از کبد و درمان آسیب‌های وارد شده به آن است، پس اگر نگران ابتلا به کبد چرب هستید و یا در حال حاضر از کبد چرب رنج می‌برید، مصرف شیره توت را فراموش نکنید.

شیره توت برای کودکان

کودکان با مصرف این نوع شیره انرژی موردنیاز خود را تأمین خواهند کرد، ازاین‌رو قدرت یادگیری و فعالیت آنها به طور قابل‌توجهی افزایش می‌یابد. از دیگر خواص این نوع شیره می‌توان به درمان یبوست آن اشاره کرد. در واقع مصرف این ترکیب باعث برطرف‌شدن یبوست و روان‌شدن معده می‌شود، زیرا حاوی مواد معدنی و ویتامین‌های گروه B است.

یکی از این خواص را می توان تقویت استخوان ها و کمک به بدن برای ساخت استخوان ها دانست.کودکان از سنین ۵ الی ۶ ماهگی شروع به خوردن مواد های غذایی گوناگونی می کنند.

شما به عنوان والد می توانید این شیره توت را در رژیم غذایی کودکان به عنوان شیرین کننده غذاهای کودک مانند: فرنی، شیر برنج و… اضافه کنید تا نوزادان شما از خواص این محصول بهره ببرند.

شیره توت برای معده

از فواید شیره توت کمک به روند هضم و تقویت دستگاه گوارش است که علت آن وجود فیبر بالا در آن است.

فیبر بالای موجود در شیره توت به آن خاصیت ملینی می دهد و به بهبود حرکات روده کمک می کند و در نتیجه در رفع و پیشگیری از یبوست، نفخ و گرفتگی عضلات شکمی موثر است.شیره توت می تواند به عنوان درمانی طبیعی برای سوء هاضمه و مشکلات معده و روده استفاده شود .

برای درمان رفلاکس معده نیز گاهی توصیه میشود

شیره توت برای دیابت

شاید عجیب به نظر برسد ولی شیره توت با همه شیرینی‌اش، یک تفاوت اساسی با شیره‌های دیگر دارد و آن هم دقیقا در همین موضوع قند موجود در ترکیبش نهفته است.

بله، قند موجود در شیره توت، برخلاف دیگر شیره‌ها، برای مصرف دیابتی‌ها مضر نیست. در حقیقت مقدار متعادلی از شیره توت را می توان با خیال راحت مصرف کرد و نگران افزایش ناگهانی و کنترل نشده قند خون نبود.

این موضوع برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که باید مقدار قند مصرفی خود را تحت کنترل داشته باشند، نکته مهم و امیدوار کننده‌ای است

قند موجود در شیره توت سفید و سیاه گلوکز بوده و برای افراد مبتلا به دیابت بی ضرر است و می توانند آن را به جای سایر شیرین کننده های مضر استفاده کنند. اما با وجود فواید شیره توت سفید و سیاه، باید میزان متعادلی از آن مصرف شود تا سطح انسولین خون را دچار تغییر شدید نکند. به خصوص در مورد مصرف شیره توت سیاه، مقدار بیش از آن می تواند باعث افت شدید قند خون شود که برای بدن مضر است.

شیره توت برای کم خونی

از مهمترین فواید شیره توت این است منبع خوبی از آهن و ویتامین C به حساب می آید. میزان بالای آهن موجود در شیره توت کمبود آهن را جبران کرده و کم خونی را برطرف می کند. شیره با رفع کم خونی به درمان سرگیجه و سردردهای مربوط به کمک خونی کمک می کند.

شیره توت برای بارداری 

همان‌طور که پیش‌تر ذکر شد، رحم گرم باعث ایجاد تسهیل خون در محیط رحم شده که در باروری نقش به سزایی دارد. شیره توت با ایجاد طبع گرم باعث افزایش میل جنسی و گرمی رحم می‌‎شود که محیط رحم را برای لانه‌گزینی و ایجاد تخمک بارور شده ممکن می‌سازد. همچنین استفاده منظم از شیره به صورت ترکیب با ارده یا سه شیره موجب افزایش احتمال پسرزایی می‌شود.

در دوران شیردهی باعث افزایش شیردهی و همچنین کیفیت بهتر شیر می شود.

شیره توت برای فشار خون

یکی از قابل توجه ترین فواید شیره توت  این است که دارای مقادیر قابل توجهی از پلی فنول است که این ماده به حفاظت از رگ های خونی کمک می کند. آنتی اکسیدان و پتاسیم شیره توت هم در کاهش فشار خون نقش دارد. وجود رزوراترول با تاثیر روی رگ های خونی احتمال ابتلا به آنژیوتنسین را که مسبب تنگی عروق است، کاهش می دهد. در واقع، رزوراترول تولید اکسید نیتریک که موجب گشاد شدن رگ ها می شود را افزایش می دهد. این روند حتی در پیشگیری از مشکلاتی مانند حمله قلبی و سکته مغزی نیز نقش دارد.

طرز تهیه شیره توت 

شیره توت امروزه علاوه بر روش خانگی، روش‌های صنعتی مختلفی دارد، اما هیچ چیزی مزه غذای خانگی را ندارد، بنابراین به بررسی روش تهیه شیره توت در خانه می‌پردازیم.

آب توت را بگیرید و آنرا با خاک سفید که به احتمال زیاد دارای آهک و املاح معدنی دیگر است ترکیب کنید. شما با افزودن خاک سفید، در حقیقت آب توت را به خوبی تصفیه کرده‌اید. حالا باید آب توت را از خاک سفید جدا کرده و آب توت را به خوبی بجوشانید تا بر اثر جوشیدن، آب اضافی آن تبخیر شود و میزان قند آن در واحد حجم افزایش یابد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا