فوت فن خورشت قیمه نثار در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت فن خورشت قیمه نثارو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هوادار خورشت قایم نثار
هوادار خورشت قایم نثار راز طعم خورشت قایم نثار در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
یکی از خورش های مرسوم و سنتی در ایران خورش قیمه است که طرفداران زیادی دارد. این خورش با گوشت، رب گوجه فرنگی و پیاز به عنوان مواد اصلی درست می شود. اما تفاوت های ظریفی در تهیه و پخت این خورش در مناطق مختلف وجود دارد. اکثر خانم ها با خورش سیب زمینی آشنایی دارند و اغلب در مجالس و مهمانی ها این نوع خورش را تهیه می کنند. قیمه بادمجان نیز به عنوان یک گزینه محبوب در مهمانی ها شناخته می شود و افراد زیادی آن را دوست دارند.
در اینجا طرز تهیه قیمه نثار یکی از غذاهای محبوب منطقه قزوین را به شما آموزش می دهیم. بدون شک پس از یک بار پختن این غذا، به شدت به طعم و عطر بی نظیر آن معتاد خواهید شد. در تهیه خورش قیمه نثار قزوین از موادی مانند گوشت گوسفند یا گاو، خلال بادام، خلال پسته، خلال پوست پرتقال و زرشک استفاده می شود. از این مواد می توان به عنوان تزیین بر روی برنج استفاده کرد و برنج را به شکل های خاصی طراحی کرد. در ادامه به نکات مهم پخت و تهیه خورش قیمه نثار می پردازیم.
مواد لازم برای خورش قیمه قزوینی
30 عدد گوشت گوسفندی خورشتی یا 500 گرم
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
2 عدد پیاز متوسط
6 فنجان برنج
بادام فیله شده 1 قاشق غذاخوری
خلال پسته 1 قاشق غذاخوری
پوست پرتقال خرد شده 1 قاشق غذاخوری
بربری 2 قاشق غذاخوری
گلاب 1 قاشق غذاخوری
یک قاشق غذاخوری زعفران آب شده
شکر 1 قاشق غذاخوری
هل، دارچین، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک کافی
روغن یا کره به اندازه کافی
طرز تهیه قیمه نثار قزوینی
ابتدا پیاز را خوب بشویید و سپس ریز خرد کنید.
بعد از اینکه پیاز را کاملا خرد کردید، قابلمه را روی اجاق بگذارید و روغن را داخل آن گرم کنید. سپس پیازهای خرد شده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا روشن و طلایی شوند.
تکه های گوشت خرد شده را به پیاز اضافه کرده و تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر کند و بوی گوشت از بین برود.
سپس پوره گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند. اجازه دهید مواد رنگ رب را از قرمز به طلایی تغییر دهند.
ادویه هایی مثل دارچین، زردچوبه، فلفل سیاه و هل را به مواد اضافه کنید و همه چیز را مخلوط کنید. در آخر هل را از خورش خارج کنید تا موقع سرو زیر دندانتان نرود.
حالا آب جوش را به مواد اضافه کنید تا نیمی از قابلمه را بپوشاند. در قابلمه را ببندید و خورش را به آرامی روی حرارت ملایم بپزید.
خلال پسته و بادام خیس خورده و آبکش شده را در تابه ای با زرشک تفت دهید و به جای کره در تابه بریزید.
پوست پرتقال را در آب جوش بجوشانید و از صافی رد کنید تا تلخی آن گرفته شود سپس پوست پرتقال یا پرتقال را با زرشک در تابه تفت دهید و به خورش اضافه کنید. مقداری از این مواد را نیز برای تزیین برنج کنار می گذاریم تا در انتها بتوانید از آن استفاده کنید.
برنجی را که خیس کردید قبل از شروع طبخ طبق معمول آبکش کرده و آماده کنید. در آخر مقداری نمک و زعفران به خورش اضافه کنید تا طعم و رنگ آن بهتر شود.
روش تزیین قیمه نثار قزوینی
باید دیسک را آماده کنید. نیمی از برنج دم کرده را در ظرف بریزید و به طور یکنواخت پخش کنید.
سپس خورش تمام شده را به صورت لایه ای روی برنج بریزید و مواد را به طور یکنواخت پخش کنید.
نصف باقی مانده برنج را به طور مساوی روی خورش در ظرف قرار دهید تا یک لایه وسط برنج ایجاد شود. سپس یک لایه دیگر از خورش را به همین ترتیب می ریزند.
حالا برنج را با آب زعفران مخلوط کنید تا رنگ زعفرانی به آرامی در برنج پخش شود و سپس این برنج را به صورت لایه ای روی خورش در دیس بریزید.
در صورت تمایل می توانید برش های آماده شده را با برنج مخلوط کنید و این مخلوط را به عنوان لایه اضافی روی آخرین لایه برنج در ظرف بریزید تا ظرف زیبا و جذاب به نظر برسد.
تکنیک آشپزی قایم نثار
علاوه بر خلال بادام، خلال پسته و زرشک، میتوان از خلالهای پوست پرتقال نیز استفاده کرد تا طعم و عطری متفاوت به فیلینگ بدهد.
هنگام پختن گوشت، از افزودن نمک خودداری کنید. زیرا این امر می تواند منجر به پخت ناهموار و کندتر گوشت شود.
اگر از تکه های کوچک گوشت استفاده می کنید، نیازی به ریش دادن آنها نخواهید داشت.
برای تقویت طعم بی نظیر قیمه، گلاب را به مخلوط خلال بادام و پسته اضافه کنید.
دستور غذای قیمه برای تهیه یک وعده غذایی مناسب برای چهار نفر است. اگر تعداد افراد کمتر یا بیشتر باشد می توانید نسبت مواد را تغییر داده و با توجه به تعداد افراد تنظیم کنید.
بهترین گوشت برای تهیه قیمه نثار
برای تهیه خورش قیمه نثار می توانید از گوشت گاو بدون چربی یا گوسفند استفاده کنید.
فرق قیمه نثار با چلو گوش چیست؟
قیمه نثار به روشی مشابه با گوشت پلو سرو می شود، اما تفاوت اصلی آن استفاده از مخلوط متنوعی از تکه های مختلف مغز است. به طور خلاصه در تهیه قیمه نثار از انواع قاچ مغزی استفاده می شود که معمولا در گوشت گاو استفاده نمی شود.