آشپزی

فوت و فن آب دوغ خیار در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن آب دوغ خیارو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

تکنیک دوغ خیار

هنر و تکنیک دوغ خیار راز خوشمزه دوغ خیار خانگی در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

آبگوشت خیار یک غذای سنتی پر از خاطره است که از گذشته های دور در روزهای گرم سال به عنوان غذای اصلی در ایران رواج داشته است. این غذای محلی ریشه در شیراز دارد و هم اکنون در نقاط مختلف ایران با مواد مختلف سرو می شود. آب خیار به راحتی درست می شود و با مواد اولیه ای که به راحتی در دسترس است، می توانید این غذای خوشمزه را درست کنید و حداکثر میل کنید.

مواد لازم برای تهیه دوغ خیار

ماست 250 گرم

یک لیتر دوغ

100 گرم گردو

کشمش 100 گرم

سبزیجات شامل ریحان، نعناع، ​​پونه کوهی، مرزا و ترخون 200 گرم

3 عدد خیار

پیاز (اختیاری) 1 عدد

خامه 50 گرم

رزماری خشک به میزان لازم

طرز تهیه دوغ خیار

ابتدا ماست تغلیظ شده را در ظرف مناسبی بریزید. خلاصه ماست برای دوغ خیار بسیار مناسب است.

سپس ماست را با همزن دستی یا برقی هم بزنید تا یکدست و یکدست شود. سپس خامه را به ماست اضافه کنید و با همزن خوب مخلوط کنید.

پس از تهیه مخلوط ماست و خامه، خیارها را بشویید و به صورت سنگی خرد کنید یا رنده کنید. خیار ورقه شده را به کاسه اضافه کنید.

سپس گیاهان معطر مانند نعناع، ​​ترخون، ریحان و مرزنجوش را تمیز کرده و بشویید، سپس خرد کرده و به مخلوط داخل کاسه اضافه کنید.

اگر دوست دارید شوید تازه را اضافه کنید، اما مراقب باشید سبزی ها را خیلی ریز خرد نکنید.

کشمش ها را بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود. گردو را خرد کرده و همراه با کشمش به مخلوط اضافه کنید.

اگر دوغ خیار غلیظ بود به تدریج آب سرد اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسد.

در این مرحله دوغ خیار را بچشید و نمک آن را تنظیم کنید، مراقب باشید که دوغ کمی شور باشد و اضافه کردن نمک بیشتر باعث شور شدن غذا می شود.

فلفل سیاه و رزماری خشک را اضافه کنید تا طعم آن بهتر شود. سپس دوغ خیار را در یخچال بگذارید تا خنک شود.

در آخر خیار را با جعفری، پونه کوهی خشک، گردوی آسیاب شده و برگ نعناع تازه تزئین کنید. هنگام سرو با نان های سنتی مانند تافتون یا لواش سرو کنید.

هنگام سرو چند تکه یخ به دوغ خیار اضافه کنید تا خنک شود، اما این کار را نزدیک به زمان سرو برای جلوگیری از رقیق شدن انجام دهید.

تکنیک دوغ خیار

می توانید به جای آب از شیر در دوغ خیار استفاده کنید که به افزایش غلظت آن کمک می کند.

در دستور اولیه دوغ خیار، خامه جزو مواد اصلی نیست و افزودن آن بر اساس ترجیح شخصی است.

برای داشتن طعم عالی، استفاده از دوغ و ماست به همراه مقداری ترشی توصیه می شود.

اگر به گیاهان معطر تازه دسترسی ندارید، می توانید از گیاهان خشک استفاده کنید.

برای ایجاد عطر و بوی خاص در دوغ خیار توصیه می شود یک قاشق غذاخوری گلاب اضافه کنید.

در برخی مناطق از تربچه به عنوان یکی از اجزای دوغ خیار نیز استفاده می شود.

افزودن پیاز می‌تواند به افزایش طعم دوغ خیار کمک کند، اما باید مراقب باشید که فقط پیاز را هنگام سرو اضافه کنید تا از چسبناک شدن بافت آن جلوگیری کنید.

در دستور پخت سنتی دوغ خیار، از خیار با پوست استفاده می شود.

استفاده از خیار چنبر به جای خیار سبز نیز گزینه خوبی است.

پیاز همچنین در بسیاری از مناطق به عنوان یکی از مواد اصلی در دوغ خیار استفاده می شود و به افزایش طعم غذا کمک می کند.

دستور تهیه شده برای 4 تا 6 نفر مناسب است و می توانید مقدار مواد را با توجه به تعداد نفرات تغییر دهید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا