آشپزی

فوت و فن آش دوغ در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن آش دوغو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

فوت و فن آش دوغ

هنر و تکنیک آش دوغ و آنچه باید انجام دهیم تا آش دوغ برنده نشود نکات دوغ در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

آش دوغ (یا آیران آشی) یکی از غذاهای سنتی استان اردبیل است. این آش با حبوباتی مانند نخود و عدس، سبزی، پونه کوهی، تره فرنگی، آویشن و سیر، انواع سبزیجات کوهی و محلی پخته می شود و در نهایت از دوغ (محلی) برای طعم دادن استفاده می شود. خمیر آش نیز در مناطق مختلف ایران مانند تبریز، ارومیه، زنجان، لرستان، کردستان، کرمانشاه، مازندران، گیلان، مازندران، اصفهان، همدان، شیراز، چهارمحال و بختیاری، کرج و قزوین تهیه می شود.

در ماه مبارک رمضان اغلب از زنان خواسته می شود غذاهایی بپزند که برای خانواده روزه دار مفیدتر است. سوپ دوغ یکی از غذاهای مناسب امروزه است زیرا شامل گوشت، سبزیجات، حبوبات، محصولات لبنی و غلات است که ترکیب کاملی از مواد مغذی را فراهم می کند.

برای تهیه سوپ دوغ بهتر است به نکات زیر توجه کنید تا سوپ تهیه شده سالمتر و مقوی باشد:

ابتدا آرد را در کمی آب گرم حل کنید.
در ظرفی دیگر تخم مرغ را با برنج مخلوط کرده و به آرد حل شده اضافه کنید.
سپس دوغ و ماست را با کمی آب به این مخلوط اضافه کرده و مخلوط کنید تا ماست دلمه نشود. این کار را تا زمانی که محتویات به جوش بیاید ادامه دهید.
در ظرفی دیگر نخودها را که در آب خیس کرده اند با سبزی خرد شده و کمی آب به مدت 12 ساعت بجوشانید و بعد از جوش آمدن به مخلوط شیر ترش اضافه کنید.
در آخر نمک و حبه های سیر فشرده را به محتویات اضافه کنید و بعد از نیم ساعت سوپ را سرو کنید.
گوشت را حتما با مقداری ادویه مزه دار کرده و تفت دهید و با کمی روغن به سوپ اضافه کنید.
در نظر داشته باشید که این وعده غذایی تقریبا 1650 کیلو کالری دارد و با تقسیم آن به 4 قسمت، هر فرد 400 کیلو کالری انرژی دریافت می کند. اگرچه هرچه سوپ غلیظتر باشد انرژی کمتری دریافت خواهید کرد، اما اگر آن را با تکه های نان بخورید کالری بیشتری دریافت خواهید کرد.

نکات مهم برای پخت سوپ دوغ

در صورت تمایل می توانید هنگام پخت آش به جای برنج از بلغور استفاده کنید. گندم سیاه طعم خوب و ارزش غذایی قابل توجهی دارد. این تغییر در Ash به شما تجربه جدیدی می دهد.

اگر از برنج در آش برای پخت و پز استفاده می کنید، بهتر است از برنج خرد شده یا نیم دانه استفاده کنید تا جوش خوبی در آش ایجاد شود. همچنین اگر سوپ شما خیلی غلیظ است، می توانید با اضافه کردن کمی دوغ آن را رقیق کنید و دوباره آن را به جوش بیاورید. به طور کلی باید به خاطر داشته باشید که سوپ بلغور باید رقیق‌تر از سایر سوپ‌ها مانند سوپ نخ باشد.

همچنین برای حفظ رنگ سفید آش به شکل اولیه بهتر است تعداد ادویه های رنگی را کم کنید و از دوغ سفید استفاده کنید. با این کار رنگ سفید خاکستر به خوبی حفظ می شود.

مواد لازم برای دوغ

برای تهیه سوپ دوغ باید از مواد زیر استفاده کنید:

1.5 فنجان نخود پخته شده

1 پیمانه برنج (ایرانی)

2 لیتر ماست (پرچرب)

دو لیتر دوغ محلی (ترجیحا)

نیم کیلوگرم سبزیجات شامل تره، گشنیز، برگ سیر تازه

1 عدد تخم مرغ

250 گرم گوشت چرخ کرده کم چرب

دمنوش خشک (برای تزیین) به میزان لازم

نمک و فلفل به میزان لازم

پیاز (رنده شده و فشرده) 1 عدد پیاز

روغن (برای سرخ کردن گوشت) به میزان لازم.

آموزش درست کردن سوپ دوغ

ابتدا ماست را به مدت 5-10 دقیقه با همزن برقی یا دستی بزنید تا کاملا پف کند. سپس دوغ را کم کم به ماست اضافه کرده و دوباره هم می زنیم تا کاملا یکدست شوند. یک عدد تخم مرغ را داخل مخلوط دوغ بشکنید و دوباره هم بزنید تا تخم مرغ کاملا باز شود.

مخلوط دوغ و تخم مرغ را روی حرارت قرار دهید و با قاشق چوبی هم بزنید. استفاده از قاشق چوبی به دلیل نیاز به هم زدن مداوم آتش مناسب است زیرا دسته قاشق چوبی کمتر گرم می شود و دست را نمی سوزاند.

همزمان برنج خام را شسته و به مواد روی اجاق اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا دوغ بسته شود. وقتی دوغ به غلظت مناسب رسید و غلیظ شد، گوشت چرخ کرده را با روغن در ظرفی جداگانه تفت می دهید و به محصولات روی اجاق اضافه می کنید.

سپس مراحل تهیه سوپ دوغ، هم زدن ماست و اضافه کردن دوغ و تخم مرغ، پختن برنج خام و پختن گوشت را ادامه می دهید. برای تهیه گوشت کللی، 250 گرم گوشت چرخ کرده، یک عدد پیاز رنده شده و آبکش شده، کمی نمک و فلفل و یک قاشق غذاخوری جوجن خشک را با هم مخلوط کرده و کلکال ها را به اندازه یک فندق درست کنید و در روغن تفت دهید.

پس از افزودن گوشت قلقلی به سوپ دوغ، می توانید سبزیجات خرد شده را به آن اضافه کنید. اگر برگ سیر تازه دارید، می توانید آن را به سوپ اضافه کنید، زیرا طعم خاصی به سوپ می دهد.

بعد از افزودن سبزی ها نوبت به نخود پخته شده می رسد. نخود خیس خورده و پخته شده را به دوغ اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.

وقتی سوپ به جوش آمد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا رنگ سوپ تیره شود. حداقل نیم ساعت در فر قرار دهید.

وقتی سوپ کره آماده شد آن را در ظرف مورد نظر بریزید و روی آن را با پیازچه و سیر داغ تزیین کنید.

برای اینکه آش داگ برنده نشود چه باید بکنیم؟  طرز تهیه آش دوغ آش دوغ سرعین آش کرمانشاهی 15 نفره.

فوت و فن آش دوغ

برای تهیه سوپ دوغ می توانید از سبزیجات مختلف مانند سیر تازه و برگ سبز آن، گشنیز، تره، نعناع و مقداری شوید استفاده کنید. همچنین می توانید سبزیجات محلی مورد علاقه خود را به سوپ اضافه کنید.

اگر از سیر خشک استفاده می کنید، آن را با نمک بکوبید و له کنید یا ریز خرد کنید و به همراه سبزیجات به سوپ اضافه کنید. همچنین از دوغ بی‌حال استفاده کنید و از دوغ شیرین یا خیلی ترش خودداری کنید. البته بسته به ذائقه خود می توانید از دوغ محلی کمی ترش برای تهیه سوپ استفاده کنید.

برای پخت آش دوغ استفاده از برنج ایرانی توصیه می شود زیرا طعم بهتری دارد و سریعتر پخته می شود. می توانید از سبوس برنج که از برنج جدا شده است نیز استفاده کنید.

اگر نمی خواهید از برنج استفاده کنید، می توانید به همان میزان بلغور پخته شده استفاده کنید. به دلیل نیاز به هم زدن سوپ، استفاده از قابلمه تفلون توصیه نمی شود.

در دستور بالا می توانید نخود را حذف کنید یا از یک فنجان حبوبات پخته (مثل لوبیا چشم بلبلی یا نخود) با یا بدون نخود استفاده کنید که بنا به ذائقه افراد قابل تغییر است.

برای تهیه سوپ دوغ توصیه می شود سوپ را هم بزنید و از تخم مرغ استفاده کنید تا دوغ بریده نشود. تعداد تخم مرغ ها به کوچک یا بزرگ بودن آن بستگی دارد، اما در بیشتر موارد یک تخم مرغ کافی به نظر می رسد.

راز طعم دوغ

بهتر است گوشت را به صورت کوفته استفاده کنید و نه تکه های کوچک، زیرا طعم و عطر بهتری به غذا می دهد و ظاهر غذا را زیباتر می کند.

در صورت تمایل می توانید گوشت را با پیاز تفت دهید و به شکل گوشت ماکارونی تفت دهید تا طعم و عطر بهتری به غذا بدهد.

در دستور آش دوغ آش ترخینه نیز به عنوان یکی دیگر از انواع آش دوغ ارائه می شود که با افزودن بلغور پخته به دوغ تهیه می شود و در مناطق مختلف کشور متفاوت است.

در توضیحات دستور آش دوغ به عنوان یک دستور آشپزی ایرانی به سلامت افراد توجه شده است.

در صورت تمایل می توانید فلفل سیاه را به سوپ دوغ اضافه کنید تا طعم تند به آن اضافه شود و سردی دوغ از بین برود.

برای تزیین سوپ کره می توانید از کمی روغن و ادویه هایی مانند فلفل سیاه، فلفل قرمز یا فلفل قرمز استفاده کنید.

علاوه بر این، سوپ ماست نیز نوعی سوپ دوغ محسوب می شود.

در برخی استان ها، سگ آش را بدون سبزی و با افزودن نعناع تند تهیه می کنند.

در صورت استفاده از دوغ کم چرب، سوپ دوغ کالری کمتری دارد و برای افرادی که رژیم غذایی کم کالری دارند، غذای مناسبی محسوب می شود.

نکات طلایی دوغ

برای دادن طعم خاص و لذیذ به سوپ دوغ می توانید 6 حبه سیر رنده شده را با نصف لیوان آب جوش مخلوط کرده و به سوپ دوغ اضافه کنید.

لازم نیست از گوشت قلکالی استفاده کنید و می توانید آن را کنار بگذارید.

برای تزیین سوپ کره می توانید تره فرنگی خرد شده و گشنیز تازه را اضافه کنید.

هنگام پختن سوپ دوغ، باید صبور باشید و مرتب سوپ را هم بزنید.

استفاده از نعناع و سیر داغ برای تزیین ظرف اختیاری است.

در دستور پخت سوپ دوغ، توصیه می شود هرگز از جعفری استفاده نکنید زیرا طعم سوپ دوغ را تغییر می دهد.

اگر دوغ محلی در دسترس نیست، می توانید از دوغ غیر گازدار بسته بندی شده استفاده کنید.

همچنین به طور کلی توصیه می شود که سوپ دوغ با نان بربر سرو شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا