آشپزی

فوت و فن آش شله قلمکار در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن آش شله قلمکارو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

آش شیل کلامکار هنر و صنایع دستی

هنر آش شیل کلامکار و راز ورود آش شیل کلامکار راز طعم شیل کلامکار آش در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای فرهنگ غذایی ایران آش شله کلامکار است. این غذا با ترکیب های مختلف حبوبات و گوشت تهیه می شود. آش شله قلمکار برای اولین بار به دستور ناصرالدین شاه تهیه شد و با تشریفات خاصی همراه بود. در هر منطقه از ایران، نوع حبوبات و گوشت مورد استفاده در شله قلمکار ممکن است متفاوت باشد. همچنین می توان از نوع خاصی از روغن در دستور پخت سوپ استفاده کرد.

آش شله کلامکار به دلیل استفاده از حبوبات و گوشت، منبع بسیار خوبی از پروتئین است و برای افرادی که دچار کمبود آهن هستند یا کودکان در حال رشد بسیار مفید است. آش شله قلمکار به دلیل محبوبیت زیادی که در سراسر ایران دارد در بسیاری از خانه های ایرانی تهیه می شود.

راز طعم شیل کلامکار آش

در صورت در دسترس نبودن اسفناج می توانید از برگ چغندر برای تهیه شیل کلامکار استفاده کنید. در ضمن برای بهتر شدن طعم سوپ بهتر است از گوشت بدون استخوان استفاده کنید. اگر از گوشت با استخوان استفاده می کنید باید آن را جدا کرده و بکوبید. قلم را از استخوان خارج کرده و به سوپ اضافه کنید تا خوشمزه تر شود. برای افزایش طعم شله کلامکار می توانید از فلفل دلمه ای بیشتری استفاده کنید. در آخر برای بهتر شدن طعم و عطر آش می توانید مقداری ماست اضافه کنید و چند دقیقه بگذارید تا با بقیه مواد مخلوط شود و عطر خوبی به سوپ بدهد.

طرز تهیه سوپ صدفی کلامکار بدون گوشت

هنگام تهیه سوپ شیل کلامکار می توانید به جای گوشت از عصاره طعم دهنده گوشت استفاده کنید. این روش به شما امکان می دهد بدون استفاده از گوشت طعم لذیذ سوپ را حفظ کنید. برای تهیه عصاره طعم گوشت می توانید به مغازه گوشت فروشی بروید و آن را تهیه کنید. سپس به جای آب گوشتی که در دستور پخت سوپ استفاده می شود، این عصاره را به سوپ شیل کلامکار اضافه کنید. این روش به شما این امکان را می دهد تا با حفظ طعم لذیذ و شیرین گوشت، شله کلام کار را بدون استفاده از گوشت تهیه کنید.

آش شیل کلامکار هنر و صنایع دستی

یکی از عوامل موفقیت در تهیه آش شله کلامکار، هم زدن زیاد آش است. هر چه بیشتر هم بزنید سوپتان خوشمزه تر و خوش طعم تر می شود. برای داشتن رنگ قرمز تند آش باید آن را مدت کوتاهی بجوشانید تا رنگ قرمز سوپ کمی تند شود.

برای خوش طعم شدن آش شله کلامکار می توانید به جای گوشت از عصاره طعم دهنده گوشت استفاده کنید. اگر می خواهید از گوشت استفاده کنید، بهتر است از گوشت گردن گوسفند استفاده کنید. در این صورت گوشت را جداگانه تفت دهید و پس از پخته شدن به سوپ اضافه کنید. همچنین برای خوش طعم شدن سوپ می توانید گوشت گردن بوداده را نیز به سوپ اضافه کنید.

برای رسیدن به طعم و رنگ بهتر آش، آش را حداقل 6 تا 7 ساعت روی شعله قرار دهید. برای دادن عطر و طعم خاص می توانید به سوپ تند هم اضافه کنید. برای تزیین ظرف می توانید از پیاز داغ نیز استفاده کنید. برای این کار یک پیاز را خرد کرده و در تابه با روغن تفت دهید تا روشن و طلایی شود سپس به سوپ اضافه کنید.

عناصر

برای تهیه سوپ صدفی کلامکار باید مواد زیر را تهیه کنید:

سبزیجات شامل جعفری، شوید، گشنیز، اسفناج و پیازچه به مقدار 500 گرم
100 گرم برنج
100 گرم نخود
100 گرم لوبیا
عدس 100 گرم
500 گرم گوشت گوسفند
3 عدد پیاز بزرگ
یک مشت ترخون خشک یا تازه
زردچوبه، روغن، نمک و فلفل به میزان دلخواه

آموزش پخت شله کلامکار

برای تهیه سوپ شیل کلامکار پیاز را خرد کرده و گوشت گوسفند را در حین تفت دادن به آن اضافه کنید و دوباره تفت دهید تا گوشت پخته شود. سپس سبزی را به آن اضافه کرده و دوباره تفت می دهیم و مقداری زردچوبه به آن اضافه می کنیم و آب می ریزیم و می گذاریم تا گوشت و سبزیجات کاملا بپزند.

حبوبات به جز عدس را از شب قبل خیس کنید و آب آن را چند بار عوض کنید و بگذارید بپزد. عدس را جداگانه بجوشانید.

وقتی گوشت و سبزیجات پخته شد، برنج را به سوپ اضافه کنید. در این مرحله سوپ شما تقریبا آماده است و باید به هم زدن سوپ ادامه دهید تا کاملا غلیظ شود. اگر گوشتی در سوپ باقی ماند، حتما آن را رنده کنید.

در آخر نمک و فلفل را به سوپ اضافه کنید و طعم آن را بررسی کنید. سوپ شیل کلامکار اگرچه غذای خوش طعمی است، اما ممکن است نیاز به تنظیمات تند، شور یا ترشی داشته باشد، بنابراین می توانید با تنظیمات اضافی طعم سوپ را به دلخواه تغییر دهید.

طرز تهیه سوپ قواره کلامکار برای 30 نفر

راه حل مشکل آش شیل قلمکار

به لطف زمان و صبر هنگام هم زدن خاکستر، حالت ارتجاعی پیدا می کند. با افزایش تعداد ترکیبات خاکستر، خاکستر شیل قلمکار نیز بیشتر کشیده می شود. برخی مواد را در مخلوط کن مخلوط کرده و با چرخ گوشت چرخ می کنند تا از کش آمدن سوپ جلوگیری شود. اما این روش می تواند قوام و ساختار خاکستر را تغییر دهد.

اگر می خواهید سوپ شما لعاب بهتری داشته باشد، می توانید پس از پختن سبزی، دو قاشق آرد برنج و آرد گندم را با کمی آب جوش مخلوط کرده و به سوپ اضافه کنید و هم بزنید. این عمل باعث براقیت بیشتر خاکستر و کشیدگی آن کمتر می شود. اما خوب است توجه داشته باشید که مقدار آردی که اضافه می شود مناسب است تا طعم و قوام سوپ تغییر نکند.

به علاوه در این مرحله می توانید چند قاشق ماست نیز به سوپ اضافه کنید. ماست در سوپ لعاب ایجاد می کند و طعم و خاصیت کشسانی آن را بهبود می بخشد. می توانید در مراحل آخر پخت به آن ماست اضافه کنید و مدتی بگذارید تا با مواد مخلوط شود.

با این روش ها می توانید آش شله کلامکاری را با لعاب و پسوند مناسب و طعم فوق العاده درست کنید. با آزمایش و تجربه می توانید مقدار مواد اضافی را به دلخواه تنظیم کنید تا به نتیجه دلخواه برسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا