فوت و فن بادمجان در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن بادمجانو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر بادمجان
هنر بادمجان و راز سرخ کردن بادمجان با کمی روغن نکاتی برای درست کردن خورش بادمجان در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
در آشپزی ایرانی، بادمجان یکی از اجزای مهمی است که در بسیاری از غذاها و خورش های سنتی استفاده می شود. بسیاری از گیاهخواران نیز از بادمجان به عنوان جایگزین گوشت در خورش های ایرانی استفاده می کنند. نکته ای که اغلب نادیده گرفته می شود این است که پوست بادمجان نیز خوراکی است و می توانید از آن در غذاها استفاده کنید.
بادمجان ها در رنگ ها و اندازه های مختلف وجود دارند. در ایران بادمجان های بنفش تیره رایج است و می توان انواع معمولی، پر و فلس دار را پیدا کرد. در غذاهای ایرانی استفاده از بادمجان سرخ شده بسیار رایج است و طعم خوبی به غذا می دهد.
اما یکی از مشکلات رایج در تهیه بادمجان سرخ شده، مصرف زیاد روغن است. در زیر چند روش برای تهیه بادمجان سرخ شده خوشمزه با حداقل مقدار روغن توصیه می کنم.
طرز سرخ کردن با حداقل روغن: برای سرخ کردن بادمجان، روغن را در ماهیتابه یا ماهیتابه نچسب گرم کنید. سپس بادمجان ها را به قطعات نازک برش دهید و به طور یکنواخت روی آنها روغن بپاشید. سپس تکه های بادمجان را در تابه ای روی حرارت متوسط سرخ کنید. وقتی یک طرف بادمجان سرخ شد، آن را برگردانید و کاملا سرخ کنید. این روش باعث می شود تا روغن بیشتری جذب بادمجان شود و روغن کمتری برای سرخ کردن مورد نیاز است.
طرز سرخ کردن در فر: برای این روش بادمجان ها را تکه تکه کرده و در سینی فر بچینید. سپس با استفاده از برس یا سینی، روغن را به طور یکنواخت روی تکه های بادمجان پخش کنید. سینی را در فر گذاشته و با دمای 180 درجه حدود 20 تا 25 دقیقه بپزید. در این روش بادمجان ها را با روغن کمتری در تابه سرخ می کنند و همچنین فر روغن را یکدست می کند.
روش سرخ کردن بدون روغن: اگر می خواهید بادمجان را بدون روغن سرخ کنید، می توانید از روش زیر استفاده کنید. تکه های بادمجان را در تابه ای بریزید و روی آنها را با یک لایه نازک روغن زیتون بمالید. سپس سینی را در فر با دمای 200 درجه قرار دهید و بادمجان ها را حدود 20-25 دقیقه سرخ کنید. در این روش با روغن زیتون بسیار کم می توانید بادمجان های سرخ شده خوشمزه درست کنید.
مواد لازم برای خورش بادمجان
برای تهیه خورش بادمجان به مواد زیر نیاز دارید:
400 گرم گوشت قرمز
8 عدد بادمجان
1 عدد پیاز
4 عدد گوجه فرنگی متوسط
3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
چاشنی های اختیاری مانند نمک، زردچوبه و فلفل سیاه
لیمو عمانی یا پودر لیمو عمانی
پخت خورش بادمجان رستورانی
ابتدا بادمجان ها را پوست گرفته و خلال کنید و در ظرفی بریزید. سپس مقداری نمک روی بادمجان ها بپاشید و کنار بگذارید.
در قابلمه ای روغن را روی آتش بگذارید و روی حرارت بگذارید. سپس پیاز خرد شده را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا سبک و شفاف شود. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را به آنها اضافه کنید و یک دقیقه صبر کنید تا ادویه ها به پیاز برسد.
سپس گوشت های خرد شده را به قابلمه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر کند. بعد از اینکه گوشت خوب پخت، 5 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و آب را بجوشانید.
در همین حین لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کرده و در یک فنجان آب جوش بریزید تا تلخی آن گرفته شود. بادمجان ها را بعد از شستن با حوله کاملا خشک کنید.
تابه ای را روی اجاق بگذارید و روغن را در آن بریزید تا داغ شود. سپس بادمجان ها را قاچ کرده و سرخ کنید و کنار بگذارید.
ابتدا گوجه ها را خرد کرده و در همان ماهیتابه با بادمجان ها سرخ کنید و کنار بگذارید. سپس پوره گوجه فرنگی را در کمی روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.
بعد از 30 دقیقه از پخت گوشت را به تابه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی را به مخلوط اضافه کنید و 30 دقیقه دیگر صبر کنید. در همین حین لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کرده و روی آن یک فنجان آب جوش بریزید تا تلخی آن گرفته شود.
در 15 دقیقه آخر پخت، بادمجان ها را به خورش اضافه کنید و با کمی نمک و ادویه خوب تفت دهید تا مواد مخلوط شوند. سپس در ظرف مورد نظر سرو کنید.
راز خورش بادمجان خوشمزه
در صورت تمایل می توانید 250 گرم غوره را روی حرارت ملایم تفت دهید و 5 دقیقه قبل از سرو به خورش اضافه کنید. در حین پخت گوشت درب قابلمه را ببندید تا خورش با حرارت ملایم بپزد و پس از پخته شدن گوشت درب قابلمه را باز کنید تا آب اضافی آن تبخیر شود. می توانید مقدار ادویه ها را با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید، اما برای خوش طعم شدن مواد توصیه می شود کمی کمتر از حد مجاز استفاده کنید. همچنین بهتر است خورش بادمجان را کمی هم بزنید تا مواد داخل آن له نشود.
برای رنگ کردن خورش ممکن است به مقدار کم یا زیاد رب گوجه فرنگی نیاز داشته باشید که بهتر است کمی از خورش بردارید و مقدار رنگ را مطابق ذائقه خود تنظیم کنید.
برای تزیین دور خورش می توانید مقداری سیب زمینی را خلال سرخ کرده و دور خورش بچینید. همچنین برای زیباتر شدن خورش از مقداری گوجه فرنگی سرخ شده استفاده کنید.
برای کاهش نیاز به روغن هنگام سرخ کردن بادمجان ها، می توانید پس از پوست کندن و برش دادن آن ها در بین آن ها، روی آن ها نمک بپاشید و بگذارید چند ساعت بماند تا روغن کمتری گرفته و در نتیجه غذای سالم تری به دست آید.
در مراحل پخت خورش بهتر است آب کمتری داشته باشد تا طعم خورش بیشتر دیده شود.
نکات آشپزی ایرانی
برای بهتر کردن سرو خورش، بهتر است همیشه آن را با پیازچه تزیین کنید. حدود یک و نیم کیلوگرم برنج برای هشت نفر کافی است. برای پخت برنج آن را چند ساعت در آب مخلوط شده با نمک خیس کنید و سپس برنج را خوب بجوشانید و با کمی زعفران تزیین کنید.
غذاهای سنتی ایرانی برای مهمانی ها بسیار مناسب هستند و از غذاهای رسمی و خوشمزه به حساب می آیند. این غذاها طعم و بوی بسیار مطبوعی دارند. به عنوان مخلفات خورش بادمجان می توانید از ماست، سبزی یا سالاد شیرازی استفاده کنید. با حوصله و صرف وقت برای تهیه و تهیه آنها، دلپذیر و لذیذ هستند که همه را سیر و خشنود می کند.
شناخت بادمجان مناسب
هنگام خرید بادمجان بهتر است به رنگ آن دقت کنید و دقت کنید که مشکی باشد و زیاد بزرگ نباشد. برای تهیه خورش بادمجان بهتر است از بادمجان معمولی استفاده کنید. پوست بادمجان را پس از شستن پوست کنده و به مدت یک ساعت در آب غلیظ نمک قرار دهید. بادمجان ها سبک هستند و در آب شناور هستند، بنابراین یک جسم سنگین را روی آن قرار دهید تا در آب نمک فرو برود. این روش به «تب بادمجان» معروف است. سپس آنها را بیرون آورده و خشک کنید. بادمجان ها را می توان به درستی سرخ کرد اما اگر بادمجان خیلی بزرگ است آن را از وسط نصف کرده یا به ضخامت یک سانتی متر برش بزنید و سپس سرخ کنید.
هنگام سرخ کردن بادمجان باید مراقب باشید که شعله زیاد داغ نشود زیرا بادمجان زود می سوزد و تلخ می شود. بهتر است از روغن کمتری استفاده کنید و بادمجان ها را با حرارت ملایم سرخ کنید. برای شروع، بادمجان ها را با پوست به سیخ بکشید و روی حرارت ملایم قرار دهید. حتی بهتر است از تابه یا ماهیتابه برای سرخ کردن بادمجان استفاده کنید. دقت کنید حرارت زیاد نباشد چون می خواهید پوست بادمجان کمی چروک شود نه اینکه بادمجان برشته شود.
بادمجان ها را پس از سرخ شدن با کمی روغن از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا پوست آن ها خنک شود. سپس با استفاده از چاقو یا چنگال پوست بادمجان ها را به آرامی و با احتیاط جدا کرده و به شکلی مناسب برای سرخ کردن بچینید. با این روش بادمجان ها به روغن کمتری نیاز دارند.
اگر می خواهید بادمجان ها را برای مدت طولانی نگهداری کنید، قبل از قرار دادن در فریزر آن ها را سرخ کنید و سپس در ظرف مخصوص فریزر قرار دهید.
در آخر برای پخت خورش بادمجان بعد از نیم پز شدن بقیه مواد خورش، بادمجان ها را اضافه کرده و داخل خورش بپزید و خوب مزه دار کنید.
راز سرخ کردن بادمجان با کمی روغن
برای کاهش جذب روغن بادمجان می توانید روش های مختلفی را امتحان کنید.
ابتدا نمک زدن و قرار دادن بادمجان ها در آب سرد به جذب روغن کمتر بادمجان ها کمک می کند. بعد از شستن بادمجان ها را پوست بگیرید و چند دقیقه در آب سرد همراه با نمک قرار دهید. این به کاهش جذب روغن بادمجان کمک می کند.
دوم اینکه می توانید از سفیده تخم مرغ استفاده کنید. سفیده تخم مرغ را به تنهایی یا با کمی شیر بزنید و روی بادمجان ها بمالید. سپس بلافاصله آنها را در روغن سرخ کنید. استفاده از سفیده تخم مرغ به عنوان پوشش روی بادمجان ها باعث کاهش جذب روغن آن ها می شود.
روش دیگری که می توانید برای کاهش جذب روغن هنگام سرخ کردن بادمجان ها امتحان کنید این است که آنها را در ماست بغلتانید. قبل از اینکه بادمجان ها را در روغن بیندازید، آنها را در ماست خیس کنید و سپس سرخ کنید. این روش همچنین به کاهش جذب روغن از بادمجان ها کمک می کند.
در نهایت، بادمجان های کوچکتر می توانند طعم بهتری نسبت به بادمجان های بزرگتر داشته باشند. بنابراین در انتخاب بادمجان به اندازه آن دقت کنید و بادمجان های کوچکتر را انتخاب کنید تا طعم بهتری به خورش شما بدهد.