فوت و فن بریانی در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن بریانیو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
سبک بریانی
هنر و تکنیک بریانی راز بریانی خوشمزه خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
اصفهان با تنوع زیاد غذاهای سنتی خود این غذاهای بی نظیر را در بسیاری از رستوران های این شهر عرضه می کند. اما برای تجربه طعم واقعی و کامل این غذاها، ارتباط با خانواده های محلی اصفهان حائز اهمیت است. از غذاهای سنتی اصفهان می توان به بریانی، گوشت و لوبیا، عدس، بادمجان حلیم، نخود قرمز، کوفته سبزی، خورش ماست، کل جوش آب پز، آش سماق، برنج، باقلی ذرت (خوراسگان)، فرنی برنج، سرگنجشکی اشاره کرد. و کشا و زردک در رستوران های اصفهان اما فقط بریانی و خورش با ماست پیدا می شود.
بریانی از غذاهای سنتی و معروف اصفهان است که به هر گردشگری توصیه می شود آن را امتحان کند. حتی اگر به خوردن غذاهای روغنی حساسیت دارید، بهتر است حداقل یک بار بریانی را امتحان کنید. برای امتحان بریانی می توانید سری به سرآشپزهایی بزنید که به پختن این غذا معروف هستند. بریانی در اکثر محله های اصفهان طبخ می شود و در همه آن ها طبق استانداردهای بهداشتی تهیه می شود.
مواد لازم برای تهیه بریانی
آب: 8 لیوان (معادل 1280 میلی لیتر)
گوشت سرد و کله پاچه: یک کیلوگرم
پیاز: 2 عدد (معادل 280 گرم)
نعناع خشک، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
روغن مایع: به میزان لازم
زعفران ساییده شده (حل شده در آب جوش): یک قاشق غذاخوری (معادل 14 میلی لیتر)
نان: چند تکه دارچین: به مقدار لازم
کشک: به مقدار لازم
طرز تهیه بریانی
برای تهیه بریانی ابتدا آب را در قابلمه گرم کنید تا بجوشد. سپس گوشت را به همراه پیاز و زردچوبه به آب در حال جوش اضافه کنید و حدود 30 دقیقه تفت دهید تا گوشت نیم پز شود. سپس گوشت را از آب خارج کرده و آب گوشت را بجوشانید تا حجم آن به حدود 1.4 فنجان کاهش یابد.
بعد از سرد شدن، گوشت را دو بار چرخ کرده و با سیر، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم. کفگیر بریانی را با روغن چرب کرده و روی اجاق قرار دهید.
مقداری دارچین، فلفل سیاه و زعفران آب شده را روی کفگیر بریزید و حدود 100 گرم از مخلوط گوشت را بمالید تا کفگیر پر شود. کفگیر را روی حرارت متوسط قرار دهید تا گوشت کاملا سرخ شود.
روی نان کمی روغن بپاشید، سپس بریانی را روی نان بگذارید و مقداری دارچین بپاشید.
قبل از چرخ کردن، مطمئن شوید که گوشت کاملاً خنک شده است.
در صورت تمایل می توانید مایه را کمتر بجوشانید و از بقیه برای تهیه مایه بریانی استفاده کنید. نان خشک را در آبگوشت خیس کنید و روی آن پنیر بریزید.
در اصفهان بریانی را معمولاً با جگر سفید پخته و چرخ کرده سرو می کنند و با آن یک کاسه آبگوشت، پنیر، نان سنگک، ریحان و دوغ سرو می کنند.
اگر کفگیر مخصوص ندارید می توانید از یک تابه تفلون کوچک استفاده کنید اما ترجیحاً از کفگیر استفاده کنید.
محتوای غذایی چاپخانه بریانی اصفهان به شرح زیر است:
انرژی: 458625 کیلو کالری
چربی: 20.37 گرم
کربوهیدرات: 13.255 گرم
پروتئین: 58.6 گرم
این اطلاعات می تواند راهنمای مفیدی برای افرادی باشد که به محتوای غذایی غذاهای خود علاقه مند هستند.
سبک بریانی
در فرآیند پخت بریانی اصفهان استفاده از کفگیر مخصوص بریانی برای سرخ کردن گوشت بسیار مهم است. تهیه این غذای سنتی با استفاده از ادویه های مخصوص اصفهان و فرآیند پخت بی نظیر در ظروف و تنورهای مخصوص طعم بی نظیری به بریانی می دهد که نشان از تسلط سرآشپزهای اصفهانی در هنر آشپزی دارد.
سرو بریانی با تکههای نارنگی یا لیموی تازه، برگهای ریحان تازه، یک لیوان دوغ محلی و خلالهای پیاز، آن را به یکی از خوشمزهترین غذاهای گردشگران بهویژه در ایام نوروز در اصفهان تبدیل میکند.
این غذای معروف وقتی با نان سنگک تازه سرو می شود بسیار محبوب است. اخیراً برخی از فروشندگان بریانی از خلال بادام، پسته یا گردو برای تزیین آن استفاده می کنند.
همچنین آبگوشت و بریانی از مخلفات رایجی هستند که معمولا با بریانی اصفهانی سرو می شوند و به تکمیل طعم غنی و اصیل بریانی کمک می کنند.