فوت و فن خورشت آلو در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن خورشت آلوو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر کاسه آلو
هنر خورش آلو و راز خورش آلو خوشمزه خوشمزه و جنگلی در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
خورش مسما آلو یکی از غذاهای معروف و پرطرفدار در فرهنگ غذایی ایرانیان است که با طعم فوق العاده خود جایگاه ویژه ای در بین غذاهای درباری ایرانی دارد. این غذا را اغلب به نام شمالی می شناسند اما در مناطق شمالی کشور خورش آلو با کمی تفاوت در طرز تهیه تهیه می شود. با این حال در دستور پخت خورش آلو با رعایت اصول اولیه می توان به صورت خلاقانه مواد دیگری را به میزان کمتر یا بیشتر اضافه کرد.
گوشت خوب
در دستور پخت کاسرول آلو با مرغ می توانید هم از فیله و هم پای با استخوان مرغ استفاده کنید. در این دستور از فیله مرغ استفاده کرده ایم.
در تهیه خورش آلو می توانید از گوشت قرمز (گوشت گوسفند و گوساله)، کوفته بر اساس حساب، مرغ، اردک، بلدرچین و بوقلمون استفاده کنید. با ایجاد تغییراتی در مواد اولیه می توانید طعم ها و انتخاب های متنوعی در خورش آلو داشته باشید.
آلو مناسب
برای تهیه خورش آلو مسما توصیه می شود آلوها را حداقل 30 دقیقه و حداکثر 3 ساعت در آب داغ خیس کنید.
همچنین توصیه می شود قبل از تهیه آلوها هسته آنها را جدا کنید تا در هنگام پخت راحتتر از آنها استفاده کنید.
در دستور پخت ماسما آلو می توانید از مارمالاد آلو، مارمالاد زردآلو یا ترکیبی از هر دو استفاده کنید. این انتخاب به سلیقه شما بستگی دارد و می توانید با آلوچه های مختلف طعم و رنگ متنوعی در خورش خود داشته باشید.
هنر کاسه آلو
هنگام تهیه خورش آلو مسما توصیه می شود در مراحل پایانی (15 دقیقه آخر) زعفران آب پز را اضافه کنید تا عطر و طعم آن حفظ شود.
اگر می خواهید خورش آلو شیرین باشد، به اندازه دلخواه شکر اضافه کنید. و اگر خورش آلو ترش دوست دارید در 10 دقیقه آخر کمی آب به خورش اضافه کنید.
خورش آلو را معمولا با کمی آب یا به اصطلاح ضد آب و غلیظ می پزند. اما در صورت تمایل می توانید کمی بیشتر از آب برای آن استفاده کنید و مقدار آب را مطابق با ذائقه خود تنظیم کنید.
استفاده از یک قاشق چای خوری گلاب در تهیه خورش آلو مسما طعم آن را بسیار خوش طعم می کند. می توانید گلاب را جداگانه با آلو بجوشانید و سپس به خورش اضافه کنید.
برای لعاب بیشتر خورش آلو مسما می توانید سیب زمینی هم اضافه کنید. در این صورت بهتر است سیب زمینی ها را درشت خرد کرده و قبل از افزودن به خورش با کمی روغن تفت دهید تا در هنگام پخت ظاهر خود را بیشتر حفظ کنند.
می توانید گوجه فرنگی را با پوره گوجه فرنگی جایگزین کنید، اما بهتر است آن را پوره کنید. البته در این صورت رنگ خورش آلو خیلی قرمز نخواهد شد.
افزودن توت سیاه و گردو آسیاب شده به خورش آلو در مرحله آخر باعث می شود که جشن بیشتر شود. می توانید در حین تفت دادن زرشک در کمی روغن یا کره شکر اضافه کنید.
خورش آلو مسما با برنج سرو می شود و همچنین می توانید انواع سالاد و ترشی و سبزیجات سرو کنید.
مواد لازم برای خورش آلو با مرغ
فیله یا سینه مرغ: 500 گرم
آلو بخارا: 15 عدد
پیاز: 2 عدد متوسط
زعفران آب پز غلیظ: 3 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم
روغن یا کره: به مقدار لازم برای پخت
طرز تهیه خورش آلو با مرغ
برای تهیه خورش مرغ آلو ابتدا آلوها را حداقل 30 دقیقه و حداکثر 3 ساعت در آب خنک خیس کنید. سپس مرغ را پس از شستن به مکعب های 2 سانتی متری برش دهید می توانید از ران مرغ هم استفاده کنید. در هر صورت مرغ را در مرحله اول دستور خورش آلو سرخ کنید.
داخل تابه مقداری روغن بریزید و بعد از داغ شدن مرغ ها را اضافه کنید. وقتی رنگ مرغ تغییر کرد، مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید تا با مرغ تفت داده شود. وقتی تکه های مرغ طلایی شد، آن ها را از ماهیتابه خارج کنید.
پیاز را نگینی خرد کرده و در تابه با کمی روغن تفت دهید. آلوها را بشویید و هسته آن را جدا کنید. سپس آلوها را به تابه اضافه کنید تا رنگ آنها تغییر کند و طلایی شوند. پوره گوجه فرنگی را به آن اضافه می کنند و تفت می دهند تا رنگ آن تغییر کند و طعم خامی خود را از دست بدهد. در صورت تمایل می توانید از گوجه فرنگی رنده شده نیز استفاده کنید. مقداری نمک و فلفل به مواد داخل تابه اضافه کنید.
2 پیمانه فرانسوی آب جوش به آلوها اضافه کنید و مرغ را در همان مرحله خورش مرغ آلو اضافه کنید. دمای پایین را تنظیم کنید. اگر می خواهید از سیب زمینی استفاده کنید بعد از سرخ شدن به خورش اضافه کنید و در قابلمه بگذارید تا مواد خوب بپزند.
در 20 دقیقه آخر پخت خورش زعفران دم کرده (و در صورت تمایل یک قاشق چایخوری گلاب) اضافه کنید. شیرینی خورش آلو را بچشید و اگر شیرین تر می خواهید کمی شکر اضافه کنید. در دستور تهیه خورش آلو با مرغ نیز می توانید از رب انار استفاده کنید. وقتی همه مواد نرم شدند، حرارت را خاموش کرده و خورش آلو را در ظرف مناسبی سرو کنید.
طرز تهیه خورش آلو با گوشت
برای تهیه خورش آلو با گوشت، از مرغ صرفنظر کنید و به جای آن از 500 گرم گوشت قرمز (مثلاً گوشت بره یا گاو) استفاده کنید. گوشت را به قطعات کوچک برش دهید. پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید. سپس گوشت را به پیاز اضافه کنید.
مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به گوشت اضافه کنید و تفت دهید. بعد از اینکه گوشت کمی سرخ شد روی آن آب جوش بریزید و در ظرف بگذارید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت خوب بپزد. از آنجایی که پخت گوشت قرمز بیشتر طول می کشد، می توانید از زودپز برای پخت گوشت استفاده کنید.
در این مرحله سس خورش را آماده کنید. برای این کار یک پیاز دیگر را سرخ کرده و پوره گوجه فرنگی و آلوهای خیس خورده و بدون هسته را به آن اضافه کنید. آلوها را بعد از سرخ شدن با کمی آب بجوشانید.
پس از پخته شدن گوشت، آن را از آب گوشت خارج کرده و به آلو و رب گوجه فرنگی اضافه کنید. ۱ تا ۲ فنجان آب گوشت را ذخیره کنید و روی مخلوط گوشت و آلو بریزید. بعد از به جوش آمدن آب، قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا مواد خوب بپزند و خورش جا بیفتد. در 10 دقیقه آخر نمک و سایر ادویه ها را به خورش اضافه کنید.
حالا خورش آلو با گوشت آماده است و می توانید آن را در بشقاب مناسب سرو کنید.
طرز تهیه خورش آلو
برای تهیه خورش آلو مازندرانی یا شمالی طرز پخت مشابه روش های قبلی است با این تفاوت که از گوشت اردک یا مرغ استفاده می شود و رب انار به عنوان چاشنی اصلی این خورش به آن اضافه می شود. همچنین از دانه های زرشک سرخ شده یا انار قرمز برای تزئین و طعم دهنده استفاده می شود.
برای تهیه خورش مازندرانی یا آلو به روش زیر عمل کنید:
1. اردک یا مرغ را به قطعات کوچک برش دهید.
2. پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
3. گوشت را به پیاز اضافه کنید و با زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید تا کمی سرخ شود.
4. آب جوش را اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گوشت خوب بپزد. می توانید از زودپز هم استفاده کنید.
5. همزمان یک پیاز دیگر را تفت دهید و رب انار را به آن اضافه کنید، آلوهای خیس خورده و بدون هسته را نیز به سس اضافه کنید.
6. آلوها را با کمی آب بجوشانید تا نرم شوند.
7. پس از پخته شدن گوشت، آن را از آب گوشت خارج کرده و به آلو و رب انار اضافه کنید و 1 الی 2 پیمانه آب گوشت را ذخیره کرده و روی مخلوط گوشت و آلو و رب انار بریزید.
8. قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا مواد خوب بپزند و خورش جا بیفتد. در 10 دقیقه آخر نمک و سایر ادویه ها را به خورش اضافه کنید و همه مواد را خوب مخلوط کنید.
9. حالا خورش آلو مازندرانی آماده است. می توانید در بشقاب مناسب سرو کنید و با دانه های زرشک سرخ شده یا انار قرمز تزیین کنید.
از این خورش لذت ببرید