آشپزی

فوت و فن خورشت بادمجان در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن خورشت بادمجانو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر و تکنیک خورش بادمجان

هنر و تکنیک خورش بادمجان و برای غلیظ شدن خورش بادمجان چیکار کنیم؟ سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

خورش بادمجان یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که ویژگی هایی مشابه خورش قیمه دارد. در دستور اصلی خورش بادمجان کدو اضافه نمی کنند اما برخی آشپزها برای افزایش طعم و درخشندگی این خورش کدو اضافه می کنند و این نسخه به قیمه بادمجان معروف است. اضافه کردن لپه به خورش بادمجان طعم خاصی به آن می دهد و نام آن را تغییر می دهد.

با مرغ هم می توانید یک خورش بادمجان خوشمزه درست کنید و همچنین خورش های ایرانی دیگر. در این صورت به جای گوشت قرمز از تکه های مرغ برای تهیه خورش بادمجان با طعمی متفاوت و لذیذ استفاده می کنید. این گزینه خورش بادمجان را متنوع می کند و برای دوستداران مرغ نیز مناسب است.

مواد لازم برای چهار نفر

قلم حافظه 6 عدد
گوشت را 400 گرم خورش دهید
2 عدد گوجه فرنگی متوسط
2 عدد پیاز متوسط
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
زعفران آب پز 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار کافی
روغن و زردچوبه کافی

طرز پخت خورش بادمجان

برای درست کردن یک خورش بادمجان خوشمزه و خوش طعم مراحل زیر را دنبال کنید:

پیاز را پوست گرفته و ریز خرد کنید.

در ظرف مناسبی روغن مایع را داغ کرده و پیاز را تفت دهید تا نرم و شفاف شود.

زردچوبه را به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا یکدست شود.

گوشت خورش را شسته و به صورت گوشت چرخ کرده در قابلمه اضافه کرده و کمی تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر کند. در این مرحله مراقب باشید گوشت را زیاد نپزید تا نرم و تازه بماند.

رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم و بوی خامی رب گوجه فرنگی در خورش ظاهر شود.

3 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.

بعد از به جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید و گوشت را با حرارت ملایم به مدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت بپزید تا گوشت نرم و پخته شود.

در همین حین بادمجان ها را آماده کنید. بادمجان ها را پوست بگیرید و از طول به دو قسمت برش دهید.

بادمجان ها را در تابه بریزید و روی آن ها نمک بپاشید تا تلخی آن ها کم شود و هنگام سرخ کردن روغن کمتری جذب شود.

بعد از 30 دقیقه بادمجان ها را آبکشی کرده و خشک کنید.

بادمجان ها را در روغن سرخ کنید تا ترد و ترد شوند سپس روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

گوجه فرنگی را نیز از وسط نصف کرده و سرخ می کنیم تا سرخ شود.

مقداری نمک، فلفل و زعفران پخته شده را به خورش پخته شده اضافه کنید و خوب هم بزنید تا ادویه و زعفران با خورش مخلوط شود.

بادمجان و گوجه فرنگی سرخ شده را به خورش اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. در صورت تمایل می توانید کمی آبلیمو یا آب اضافه کنید تا خورش طعم دار شود.

بعد از اضافه کردن بادمجان، خورش را 30 دقیقه دیگر روی اجاق بگذارید تا کره خودش را بگیرد و طعم خورش بهتر شود.

در آخر خورش بادمجان را با برنج سرو کنید و نوش جان کنید.

بادمجان با لپه

برای تهیه خورش بادمجان با لپه مراحل زیر را انجام دهید:

پیاز را پوست گرفته و ریز خرد کنید.

در ظرف مناسبی روغن مایع را داغ کرده و پیاز را تفت دهید تا نرم و شفاف شود.

زردچوبه را به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا یکدست شود.

گوشت خورش را شسته و به صورت گوشت چرخ کرده در قابلمه اضافه کرده و کمی تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر کند. در این مرحله مراقب باشید گوشت را زیاد نپزید تا نرم و تازه بماند.

رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم و بوی خامی رب گوجه فرنگی در خورش ظاهر شود.

3 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.

بعد از به جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید و گوشت را با حرارت ملایم به مدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت بپزید تا گوشت نرم و پخته شود.

در همین حین، لپه را جداگانه در قابلمه با پیاز بجوشانید و آب اضافی آن را دور بریزید.

وقتی گوشت کاملا پخت، لپه را به خورش اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. در این مرحله به خاطر داشته باشید که لپه را حداقل 2 ساعت قبل از زمان پخت خیس کرده اید و برای کاهش تورم آب آن را چندین بار عوض کرده اید.

خورش را دوباره روی اجاق بگذارید و حدود 30 دقیقه بپزید تا لپه به خورد خورش برود و طعم خورش بیشتر شود.

در آخر خورش بادمجان را با برنج سرو کنید و نوش جان کنید.

خورش بادمجان با مرغ

می توانید خورش بادمجان را با گوشت سفید مانند مرغ یا بوقلمون نیز درست کنید. برای افزودن مرغ به خورش بادمجان می توانید از دو روش استفاده کنید:

روش اول استفاده از تکه های مرغ است. تکه های مرغ را با پیاز در قابلمه تفت دهید تا قهوه ای شوند. سپس بقیه مراحل را طبق دستور زیر ادامه دهید:

پیاز را پوست گرفته و ریز خرد کنید.

در ظرف مناسبی روغن مایع را داغ کرده و پیاز را تفت دهید تا نرم و شفاف شود.

زردچوبه را به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا یکدست شود.

تکه های مرغ سرخ شده را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. مراقب باشید مرغ را زیاد نپزید تا لطیف و تازه بماند.

رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم و بوی خامی رب گوجه فرنگی در خورش ظاهر شود.

3 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.

حرارت را کم کنید و اجازه دهید خورش حدود یک ساعت و نیم تا دو ساعت بجوشد تا مرغ کاملا بپزد.

در همین حین برای تهیه بادمجان ها بادمجان ها را بشویید و پوست بگیرید سپس از وسط نصف کنید.

بادمجان ها را در روغن داغ سرخ کنید تا سطح آن طلایی شود سپس روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن خنک شود.

بادمجان های سرخ شده را به خورش اضافه کنید و با بقیه مواد به مدت 30 دقیقه بجوشد تا بادمجان ها جذب خورش شوند و طعم خورش بیشتر شود.

در آخر خورش بادمجان را با برنج سرو کنید و نوش جان کنید.

روش دوم استفاده از مرغ خرد شده است. مرغ خرد شده را به عنوان خورش آماده کنید. سپس آن را به پیازها اضافه کنید و بعد از تفت دادن بقیه مراحل را مانند بالا انجام دهید.

در صورت استفاده از مرغ، توصیه می شود که حداقل دو برابر وزن مرغ نسبت به دستور فوق استفاده کنید. به عنوان مثال، برای دستور فوق، حداقل 800 گرم مرغ اضافه کنید.

خورش بادمجان بدون گوشت

اگر می خواهید خورش بادمجان را کاملا گیاهی و بدون گوشت درست کنید، می توانید خورش یا مرغ را از لیست مواد مورد نیاز حذف کنید. در این صورت طرز پخت خورش بدون گوشت تفاوت چندانی با روش قبلی ندارد، فقط مراحل تفت دادن گوشت حذف شده و خورش آماده سرو سریع است.

خورش بادمجان با قارچ

برای تهیه خورش بادمجان با قارچ که برای گیاهخواران بسیار مناسب است قارچ را به میزان دلخواه برش داده و در روغن سرخ کنید. سپس فرآیند پخت را مانند بالا ادامه دهید. توجه داشته باشید که زمان پخت خورش بادمجان با قارچ به دلیل نداشتن گوشت کمتر از خورش بادمجان با گوشت یا مرغ است.

هنر و تکنیک خورش بادمجان

هنگام تهیه خورش بادمجان می توانید از خورش کدو حلوایی استفاده کنید. کدو را می توان با پوست یا بدون پوست سرخ کرد، پس از سرخ شدن به خورش بادمجان اضافه می شود. اگر سرخ کردن غذاهای چرب برایتان مضر است، نمی توانید کدوها را سرخ کنید، اما آن را تازه در خورش بادمجان قرار دهید. همچنین می توانید بامیه خورشتی را به خورش بادمجان اضافه کنید که بسیار خوشمزه است.

برای درست کردن خورش بادمجان چه کنیم؟  چاشنی خورش بادمجان.

هنگام پختن خورش بادمجان ابتدا پیاز را سرخ کنید. پیاز را خرد کرده و تفت دهید. برای افراد بیشتری پیاز را بیشتر سرخ کنید. سعی کنید پیازها را با روغن مناسب تفت دهید و از مقدار کمی روغن استفاده کنید. سپس گوجه فرنگی ها ریخته می شود. می توانید از پوره گوجه فرنگی استفاده کنید یا مقداری گوجه فرنگی را رنده کنید و در پیاز ریز سرخ کنید. وقتی آب گوجه فرنگی آب شد، مقدار کمی رب اضافه کنید و تفت دهید. همچنین زردچوبه را به غذا اضافه کنید تا ترکیب رنگ زیبایی به آن داده شود و طعم خوبی به غذا بدهد.

تکنیک های بادمجان

حالا نوبت بادمجان است. در خرید بادمجان دقت کنید که رنگ آن مشکی باشد و حجم آن زیاد نباشد. برخی افراد از بادمجان خلال شده برای تهیه خورش بادمجان استفاده می کنند. بادمجان های ورقه شده اغلب درشت هستند و بعد از اینکه پوست آنها را جدا کردید و تلخی آنها را کم کردید، باید آنها را نازک برش دهید و سرخ کنید. با این حال توصیه می شود از بادمجان معمولی استفاده کنید.

پوست بادمجان ها را پس از شستن پوست کنده و به مدت یک ساعت در آب غلیظ نمک قرار دهید. بادمجان ها را با قرار دادن یک جسم سنگین روی آن ها در آب نمک فرو کنید. این روش به کاهش تلخی بادمجان کمک می کند. سپس آنها را آبکش کنید تا آب آنها شفاف شود. می توانید بادمجان ها را سرخ کنید اما اگر درشت هستند آن ها را از وسط نصف کرده و یا به ضخامت یک سانتی متر برش دهید و سپس سرخ کنید.

برای سرخ کردن بادمجان دقت کنید شعله زیاد داغ نشود چون بادمجان زود می سوزد و تلخ می شود. سعی کنید بادمجان ها را با حداقل روغن سرخ کنید. برای این کار بادمجان ها را بشویید و با پوست به سیخ بکشید و روی حرارت ملایم قرار دهید. حرارت را کم نگه دارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا