فوت و فن خورشت بامیه در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن خورشت بامیهو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر خورش بامیه
هنر و تکنیک خورش بامیه و راز طعم خورش بامیه خوزستانی نکات خورش بامیه در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
خورش بامیه یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که از بامیه، گوشت گوسفند، ماهی کاد و سبزی تهیه می شود. برای تهیه این غذا می توانید مراحل زیر را انجام دهید:
ابتدا بامیه ها را به مدت یک ساعت در آب خیس کنید تا گرد و غبار و کثیفی از بین برود.
سپس بامیه ها را در قابلمه آب و نمک به مدت 30-40 دقیقه بجوشانید تا نرم شوند.
در همین حین گوشت گوسفندی را با پیاز و روغن تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
سپس لپه و سبزیجات دلخواه را اضافه کنید و همه چیز را مخلوط کنید.
بامیه های پخته شده را به بقیه مواد اضافه کنید و 10-15 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم تفت دهید تا همه مواد خوب مخلوط شوند.
در نهایت برای افزایش طعم خورش بامیه می توانید آبلیمو و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
قبل از سرو می توانید روی خورش بامیه را با تره فرنگی چرخ کرده تزیین کنید.
با انجام این مراحل می توانید یک خورش بامیه خوشمزه و متفاوت درست کنید.
بامیه خوب را بشناسید
خرید بامیه بسیار مهم است و بامیه جوان و بامیه پیر خواص متفاوتی دارند. بهتر است بامیه کوچکتر و جوان تری انتخاب کنید که رنگ سبز تیره داشته باشد. همچنین مطمئن شوید که بامیه لکه های سیاه یا قهوه ای نداشته باشد.
هنگام خرید بامیه باید دقت کرد که بامیه خشک نباشد و رویه آن کاملا لطیف باشد. بامیه خشک در هنگام پخت می تواند لزج شود و بر طعم و بافت غذا تاثیر منفی بگذارد.
برای شستن بامیه ها را در آب بریزید و کمی نمک بزنید. سپس به آرامی آنها را بشویید و نیم ساعت در آب نمک بمانید. در آخر آب آنها را عوض کنید و ربع ساعت دیگر در آب بگذارید. بعد از این مراحل بامیه ها را آبکشی کنید.
اگر بامیه را از قبل منجمد کرده اید، قبل از شروع پخت آن را از فریزر خارج کنید.
هنگام پختن خورش بامیه دقت کنید که دمای کره یا روغن آن کمتر از حد متوسط باشد و بامیه را به آرامی اضافه کنید. توصیه می شود قبل از افزودن بامیه، کره را تا دمای کافی گرم کنید.
عناصر
گوشت خورشتی —————-> 400 گرم
بامیه —————-> 700 گرم
گوجه فرنگی —————-> 600 گرم
برند هندی —————-> نیم بسته
پیاز —————-> دو عدد درشت
سیر —————-> بوته کوچک
روغن —————-> به مقدار لازم
نمک —————-> به میزان دلخواه
فلفل —————-> به میزان دلخواه
زردچوبه —————-> اختیاری است
فلفل خرد شده برای تزئین —————-> به دلخواه
آماده سازی —————-> 10 دقیقه
زمان پخت —————-> 90 دقیقه
کل زمان پخت —————-> 100 دقیقه
آموزش آشپزی
توصیه می شود مراحل پخت به طور دقیق و بر اساس ترتیب صحیح انجام شود:
ابتدا پیاز را خرد کنید.
گوشت را با مقدار مناسبی روغن در قابلمه یا تابه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و کاملا بپزد.
ادویه ها را به گوشت اضافه کنید و دوباره کمی تفت دهید تا گوشت طعم بهتری پیدا کند.
آنقدر آب به قابلمه اضافه کنید تا گوشت کاملا بپزد. مقدار آب بستگی به ضخامت و مقدار مواد دیگر دارد پس باید تجربه و سلیقه خود را در نظر بگیرید.
در مورد فوک هندی هم بهتر است آن را با یک قاشق آب جوش مخلوط کنید و بگذارید خوب خیس بخورد.
سیر را پوست گرفته و رنده کنید. سپس در کمی روغن سرخ می شود تا شفاف شود.
پوره گوجه فرنگی را روی سیر بریزید و مدت کوتاهی تفت دهید تا آب آن گرفته شود و طعم خود را بدهد.
بامیه ها را تمیز کرده و ساقه ها را جدا کنید مراقب باشید ساقه آن را از ته نچینید تا خورش چسبنده نشود.
تمبر هند و مخلوط آب را از صافی رد کنید.
گوشت پخته شده، بامیه، مهر هندی و پوره گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید.
نمک را اضافه کنید و بگذارید خورش خوب سفت شود.
هنر خورش بامیه
بامیه ها را زیاد هم نزنید. در عوض، بامیه ها را با گرفتن دسته های کاسه و تکان دادن آن برگردانید.
آب را با احتیاط به خورش اضافه کنید. اضافه کردن آب زیاد باعث از بین رفتن خورش می شود.
حرارت زیر خورش را خیلی زیاد نکنید تا بامیه اضافه شود و خورش نچسبد. در عوض روی حرارت ملایم بپزید.
می توانید قبل از افزودن بامیه به گوشت، کمی تفت دهید.
برای طعم دادن به خورش می توانید به جای تامبارا از لیمو عمانی، آبلیمو، آبگورا یا زیره استفاده کنید.
برخی خورش بامیه را با ماهی کاد درست می کنند و به آن خورش قیمه بامیه می گویند.
ساقه بامیه را از پایین نکشید. زیرا باعث چسبندگی خورش می شود.
برای تهیه این خورش می توانید از گوشت گاو یا بره استفاده کنید که بسیار عالی است اما اگر گوشت قرمز دوست ندارید یا رژیم دارید می توانید از مرغ استفاده کنید.
برای افزایش طعم خورش می توانید از روش های زیر استفاده کنید:
آب گوشت یا آب گوشت را اضافه کنید تا طعم آن بهتر شود.
به جای گوجه فرنگی از یک تا دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
تفت دادن گوجه فرنگی با پیاز و گوشت برای بهبود طعم.
سیب زمینی شیرین را به همراه بامیه اضافه کنید تا غلظت و طعم خورش بیشتر شود.
برای طعم دادن به خورش از ادویه هایی مانند زیره و گلپر، دارچین، زعفران پخته و زنجبیل استفاده کنید.
قبل از اعمال تغییرات در دستور غذا، مقدار و نسبت مواد را با توجه به ذائقه و نیاز خود تنظیم کنید. همچنین در استفاده از ادویه ها به میزان و نسبت مصرف آن ها توجه کنید تا طعم خورش متعادل و مطلوب باشد.
راز خورش بامیه خوشمزه
برای بهتر شدن طعم خورش بامیه می توانید از روش های زیر استفاده کنید:
استفاده از ادویه ها: برای خوش طعم شدن خورش بامیه می توانید از ادویه هایی مانند دارچین، گلپر، زعفران، آبلیموی تازه و زیره استفاده کنید. این ادویه ها می توانند طعم بیشتری به خورش بامیه ببخشند.
اضافه کردن پیاز داغ: در مرحله پخت گوشت، پیاز قهوه ای داغ را به آن اضافه کنید. این کار طعم خورش بامیه را بیشتر می کند.
استفاده از ماهیچه گوسفند: از ماهیچه گوسفند به عنوان گوشت مناسب برای خورش بامیه استفاده کنید. قبل از پختن بامیه ها را در کمی روغن تفت دهید. این روش طعم گوشت را بهبود می بخشد و بافت گوشت را نرم می کند.
افزودن مواد مغذی: برای افزایش طعم و ارزش غذایی خورش بامیه می توانید آب قلم را اضافه کنید یا از رب گوجه فرنگی استفاده کنید. هر دو روش می توانند طعم خورش را بهتر کرده و آن را قوی تر کنند.
کنترل حرارت: هنگام پختن خورش بامیه حرارت را با دقت تنظیم کنید تا بامیه سفت بماند و خورش نچسبد. استفاده از حرارت زیاد می تواند بامیه را خشک کرده و طعم آن را تغییر دهد.
ادویه و چاشنی
بامیه یکی از غذاهای اصلی جنوبی است. معمولا با موادی مانند بامیه، گوشت گوسفند، لوبیا، نخود و ادویه هایی مانند زردچوبه، دارچین، زیره و نمک درست می شود. اما اگر اهل طعم های تند هستید، می توانید ادویه هایی مانند فلفل قرمز و پودر زنجبیل را به خورش بامیه اضافه کنید. برای این کار می توانید نصف قاشق چایخوری از هر کدام از این ادویه ها را به دستور غذا اضافه کنید.
همچنین افزودن پودر پیاز، پودر سیر و فلفل قرمز طعم خورش را بهتر کرده و آن را خوش طعم تر می کند. بهتر است این ادویه ها را در حین پختن گوشت و قبل از اینکه بامیه را به خورش اضافه کنید اضافه کنید.
برای افزایش رنگ خورش بامیه می توانید هنگام اضافه کردن بامیه به خورش از یک یا دو قاشق غذاخوری زعفران آب پز غلیظ استفاده کنید. همچنین استفاده از ادویه هایی مانند دارچین، گلپر، زعفران، آبلیموی تازه و دانه شنبلیله نیز می تواند به طعم بهتر خورش کمک کند.
در آخر برای خوش طعم شدن بامیه بهتر است پیاز را داغ و قهوه ای رنگ کنید و همراه با پیازی که در گوشت خورش ریخته اید استفاده کنید. این به طعم دلچسب و خوشمزه خورش شما کمک می کند.
بامیه چسبناک می شود
برای جلوگیری از چسبندگی بامیه می توانید از روش های زیر که بسیار ساده هستند استفاده کنید. ابتدا برای تهیه خورش بامیه باید از یک بامیه کوچک با بافت یکدست استفاده کنید، زیرا این بامیه در هنگام پخت به راحتی باز نمی شود. نکته دوم اینکه برای تمیز کردن بامیه ها نباید به بافت بدن آنها آسیبی وارد کرد. به این نکته هم توجه کنید که حرارت خورش خیلی کم است چون حرارت زیاد باعث آب شدن بامیه می شود. در نهایت نباید خورش را زیاد هم بزنید چون بامیه بعد از پخت بسیار نرم و آسیب پذیر می شود و با کوچکترین حرکتی از هم می پاشد.
اگر به دلایل دیگر خورش بامیه را دوست ندارید، می توانید از ادویه هایی مانند فلفل قرمز تند، پودر زنجبیل، پودر پیاز و سیر و پاپریکا استفاده کنید تا طعم و عطر دلپذیری به شما بدهد. همچنین می توانید با اضافه کردن زعفران آب پز غلیظ، عطر و طعم زعفران را به خورش دم کنید. برای این کار می توانید هنگام اضافه کردن بامیه به خورش، یک یا دو قاشق غذاخوری زعفران آب پز غلیظ اضافه کنید.
پخت خورش بامیه با مرغ
اگر علاقه ای به استفاده از گوشت قرمز در تهیه خورش بامیه ندارید، می توانید از مرغ هم استفاده کنید. برای تهیه خورش مرغ توصیه می شود مرغ بیشتری به خورش اضافه کنید. مثلا برای دستور فوق می توانید 600 تا 800 گرم مرغ به خورش اضافه کنید. طرز پخت این خورش با گوشت قرمز و مرغ هیچ تفاوتی با هم ندارد.
آموزش پخت خورش بامیه با تمر هندی
در شهرهای جنوبی کشور معمولا از تمر هندی برای عطر و طعم خاصی به خورش بامیه استفاده می شود. این ماده می تواند طعم مطبوعی به خورش بدهد. برای استفاده از تمر هندی می توانید 50 گرم از آن را با مقداری آب جوش رقیق کرده و سپس صاف کرده و به خورش اضافه کنید. اگر می خواهید خورش ترش تر شود، می توانید از تمر هندی بیشتر استفاده کنید.