آشپزی

فوت و فن خورش قلیه قارچ در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن خورش قلیه قارچو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر خورش قارچ

هنر و تکنیک قارچ راز خورش خاویار قارچ خوشمزه خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

خورش خاویار قارچ نوعی گیاهی و مدرن از خورش خاویار سنتی جنوب ایران است و به عنوان یک غذای خوشمزه برای فصول خنک سال شناخته می شود. ارزش این را دارد که حداقل یک بار این خورش خوشمزه را امتحان کنید.

مواد لازم برای تهیه خورش خاویار قارچ

قارچ: 500 گرم

گوشت آهو (گشنیز و شنبلیله): 500 گرم

سیر: 2 حبه

سر پیاز: 1 عدد بزرگ

سس تمرهندی: ½ فنجان

رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل: به اندازه کافی

زردچوبه و کاری: به اندازه کافی

طرز تهیه خورش خاویار قارچ

مرحله اول: پیاز را نگینی خرد کرده و در تابه با کمی روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس سیر فشرده شده را اضافه کنید و بگذارید عطر آن خوب و معطر بیرون بیاید.

مرحله دوم: حالا ادویه ها شامل کاری، زردچوبه و فلفل سیاه را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و خوب تفت دهید تا ادویه ها به خوبی با مخلوط مخلوط شوند. سپس قارچ های خرد شده و شسته شده را به مخلوط اضافه کرده و سرخ می کنند.

مرحله 3: قارچ ها را سرخ کنید تا شروع به پژمرده شدن و تغییر رنگ کنند. بعد از اینکه قارچ ها خوب سرخ شدند، 2-3 فنجان آب اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. در این مدت خاویار را ریز خرد کنید و در تابه ای جداگانه سرخ کنید.

مرحله چهارم: مراقب باشید خاویار را زیاد سرخ نکنید تا تلخی خورش گرفته نشود. سپس سبزی سرخ شده را به همراه کمی نمک به مخلوط داخل قابلمه اضافه کنید و بگذارید خورش خوب بجوشد و طعم ها با هم مخلوط شوند.

مرحله پنجم: بعد از یک ساعت تا یک ساعت و نیم سس تمر هندی را به خورش اضافه کنید و صبر کنید تا خورش خوب غلیظ شود. خورش قارچ تمام شده را به ظرف مورد نظر منتقل کرده و با برنج داغ سرو کنید.

هنر خورش قارچ

در روش اصلی پخت قلیه جنوبی معمولا ماهی نپخته به خورش اضافه می شود. البته در صورت تمایل می توانید قبل از افزودن به خورش ماهی را کمی تفت دهید و مراقب باشید که ماهی آبدار و لطیف بماند.

برای تهیه سبزی از خاویار دقت نسبت سبزی بسیار مهم است تا خورش تلخ نشود. اغلب تلخی خورش به دلیل استفاده زیاد از شنبلیله است.

در روش سنتی خاویار را با سیر و پیاز می کوبیم تا پوره شود و بعد سرخ می شود که به خوش طعم شدن خورش کمک می کند.

یکی از اصول مهم برای یک قلیه ماهی کامل این است که خورش خوب بپزد و روغن آن آزاد شود. برای این منظور در پایان پخت می توانید اجاق گاز را روی کمترین درجه تنظیم کنید.

برای برش خاویار باید به گونه ای این کار را انجام دهید که سبزی تبدیل به خمیر شود. استفاده از غذاساز برای خرد کردن سبزیجات به همراه پیاز می تواند به این بافت کمک کند تا پیازها در خورش قابل تشخیص نباشند.

در صورت تمایل می توان یک قاشق رب گوجه فرنگی به خورش اضافه کرد که بعد از سرخ شدن در روغن در اواسط پخت به خورش اضافه می شود و رنگ زیبایی به آن می دهد.

در برخی نقاط ایران قلیه ماهی را با استفاده از رب انار تهیه می کنند که در این صورت به جای تمر هندی از رب انار ترش یا ملاس استفاده می شود.

برای تهیه این خورش می توان از هر ماهی مانند سالمون یا سایر ماهی های گوشتی استفاده کرد.

همچنین می توانید به جای ماهی از میگو برای تهیه قلیه میگوی جذاب استفاده کنید.

در مواقعی که ماهی تازه در دسترس نیست، استفاده از تن ماهی نیز می تواند گزینه مناسبی باشد.

در برخی از فرهنگ های جنوبی، پس از مصرف قلیه ماهی، خوردن خرمای کنجد توصیه می شود تا احتمال سرد شدن ماهی خنثی شود.

برخی از جنوبی ها قلیه ماهی را ترجیحا با نان و بدون برنج می خورند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا