فوت و فن خیار شور در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن خیار شورو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر خیارشور
هنر خیارشور راز طعم خیارشور و دلیل تلخی آن سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
ترشی نوعی غذای شور است که با قرار دادن خیار در محلول نمک و سرکه یا مواد مشابه مانند اسید لاکتیک تهیه می شود. برای تهیه خیارشور، خیارها را در محلول نمک و سرکه یا محلول های مشابه که در مدت زمان معینی هستند قرار می دهند.
نوع خیار مهم است
برای تهیه خیارشورهای خوش طعم و ترد باید از خیارهای تازه، نازک و ترد استفاده کرد. خیارهای باقیمانده یا خیارهای گلخانه ای این کار را نمی کنند. به همین دلیل بهتر است از خیارهای باغی و بوته ای در اندازه های کوچک استفاده کنید.
همچنین فراموش نکنید که خیارها را تمیز و خشک کنید. اگر حتی یک قطره آب شیر کلر روی خیارها باقی بماند، ممکن است خیارشورهای شما در آینده کپک بزنند. پس دقت کنید که خیارها کاملا خشک و بدون آب باقی مانده باشند.
استفاده از نخود باعث ترد شدن ترشی می شود
برای بهبود روند ترد شدن ترشی می توانید 7 تا 8 عدد نخود خام تمیز و خشک را در شیشه ترشی قرار دهید. وجود نخود در داخل دبا منجر به تولید نوعی گاز می شود که می تواند به ترد شدن فرآیند ترشی کمک کند.
معجزه آب جوشیده
برای تهیه ترشی بهتر است از آب جوشیده استفاده کنید. استفاده از آب لوله کشی حاوی کلر می تواند باعث ایجاد کپک و نرم شدن ترشی ها شود. همچنین سعی کنید از فلفل سبز، سیر، ترخون و نمک کافی استفاده کنید تا طعم و عطر متنوعی به ترشی بدهد.
میزان نمک در تهیه خیارشور
برای تهیه خیارشور به روش استاندارد از دو و نیم قاشق غذاخوری نمک در هر لیتر آب (معادل 4 فنجان آب) استفاده کنید. مثلا برای 12 فنجان آب می توانید از 7 قاشق غذاخوری نمک و کمتر از نصف فنجان سرکه استفاده کنید.
با این روش سعی کنید سرکه زیاد به مخلوط اضافه نکنید زیرا باعث نرم شدن ترشی ها می شود.
همچنین برای تهیه ترشی بهتر است به جای نمک یددار از نمک دریا استفاده شود. نمک دریا بهترین گزینه است زیرا حاوی مواد معدنی طبیعی است.
خیارشور نباید در معرض هوا باشد
شاید فکر کنید این سوال خیلی مهم نیست و کمی در آن کوتاهی می کنید. اما باید بدانید که اگر هوا وارد ترشیهایتان شود، سریع خراب میشوند و باعث تشکیل کپک میشوند. بنابراین بهتر است همیشه یک لایه سلفون روی قابلمه گذاشته و در آن را محکم ببندید تا هوا وارد نشود.
زمان دقیق رسیدن خیارشورها را نمی توان تعیین کرد و این زمان بستگی به دمای هوا و شرایط نگهداری خیارشورها در محیطی دارد که در آن قرار می دهید. اما معمولا مدت زمان رسیدن ترشیجات بین 7 تا 10 روز است.
ظرف پلاستیکی یا شیشه ای؟
توجه به این نکته بسیار مهم است که ظروفی که برای ترشی استفاده می کنید بدون سوراخ باشد. اگر از ظروف پلاستیکی استفاده می کنید، باید دقت کنید که سوراخی در آنها وجود نداشته باشد، زیرا حتی یک سوراخ کوچک می تواند باعث ورود هوا و تشکیل قالب در ترشی شود.
علاوه بر این، برای ظروف شیشه ای نیز باید مطمئن شوید که درب آنها محکم بسته شده و هوا نمی تواند وارد شود. این عمل به حفظ تازگی و کیفیت خیارشور کمک می کند.
راه های نگهداری ترشی
ترشی را بهتر است در جای خنک و سایه نگهداری کنید. اگر خیارشور را در ظروف کوچک تهیه کردید، پس از گذشت یک هفته و آماده شدن خیارشور، می توانید آن را در یخچال نگهداری کنید.
با این حال، اگر ترشی های شما همیشه نرم و لغزنده هستند، علت اصلی ممکن است فعالیت میکروبی باشد که باعث پوسیدگی آنها می شود، به این معنی که دیگر نمی توانید ترشی ترد و خوشمزه داشته باشید. در این صورت ممکن است دلایل آن مشکلاتی مانند عدم رعایت بهداشت در فرآیند تهیه و نگهداری خیارشور، استفاده از روش های صحیح و یا عدم رعایت شرایط صحیح نگهداری باشد. برای حفظ کیفیت و تردی ترشی باید به نکات زیر توجه کرد:
برای تهیه محلول ترشی از آب جوشیده و نمک خوراکی استفاده کنید.
رعایت بهداشت کامل هنگام استفاده از ابزار و ظروف مورد استفاده در فرآیند تهیه و نگهداری خیار شور.
از ظروف تمیز بدون سوراخ استفاده کنید.
نگهداری خیارشور در شرایط دمایی و بهداشتی مناسب بخصوص در یخچال.
با رعایت این نکات می توانید از ترشی های ترد و خوشمزه لذت ببرید.
طرز تهیه خیارشور ترد
برای تهیه ترشی از نمک و سرکه استاندارد و کافی استفاده کنید.
خیارها باید در طی فرآیند تخمیر کاملاً در آب نمک فرو رفته و در این مدت یک لایه آب نمک قابل مشاهده در آنها وجود داشته باشد.
درب نمکدان ها را کاملا ببندید تا هوا وارد نشود. در برخی از مناطق ایران برای جلوگیری از ورود هوا به داخل تنور، درب خیارشور را گچ کاری می کنند.
از سیر و ادویه جات تازه و سالم استفاده کنید. استفاده از سیر و ادویه های کهنه و کپک زده می تواند فعالیت باکتری ها را افزایش دهد و ترشی ها را خراب کند.
حتماً شکوفههای خیار را کاملاً جدا کنید، زیرا قارچ یا مخمر موجود در آنها ممکن است باعث خیس شدن خیارها شود.
برای نگهداری خیارشورها را در جای خنک و نسبتا خشک قرار دهید. محیط گرم می تواند باعث تکثیر باکتری ها شود و در نتیجه ترشی های شما به سرعت کپک می زند.
تهیه خیار شور
در حین تهیه خیارشور توصیه می شود تمام مواد را کاملا ضد عفونی کنید. قبل از قرار دادن سبزیجات، خیار و سیر در شیشه، آنها را به دقت بشویید و خشک کنید تا عفونت نکند.
یکی از راههای محافظت از خود در برابر خیارشورهای کپک زده، اضافه کردن برشهای لیمو به شیشههای ترشی است.
قبل از ریختن آب و نمک در شیشه های ترشی، می توانید آن را با انگشت خود تست کنید. اگر گرم هستید می توانید از آن استفاده کنید.
برای تهیه خیارشور توصیه می شود به جای نمک معمولی در آب جوشیده از سنگ نمک استفاده شود.
مقدار نمک مصرفی بستگی به ذائقه شخصی دارد، اما بهترین مقدار آن 1 فنجان نمک به ازای هر 15 فنجان آب است. اگر مقدار کمتری مصرف می کنید به هر لیتر آب جوش دو قاشق نمک اضافه کنید.
اگر مقدار نمک خیارشور کم باشد باعث می شود خیارها نرم و لیز شوند.
حتما خیارها را کاملا با آب نمک بپوشانید تا خیارشورها کپک نزنند.
استفاده از یک تکه کوچک زاج سفید در شیشه های ترشی می تواند تردی ترشی ها را بیشتر کند.
توصیه می شود در ترشی ها از سرکه استفاده نکنید زیرا باعث کپک زدن می شود.
قبل از ریختن خیارها در شیشه های ترشی، آن ها را با چوب نازک یا خلال دندان سوراخ کنید تا خیارها ترک نکنند.
برای جلوگیری از ورود میکروب و هوا، یک تکه نان را در دهانه ظرف ترشی قرار دهید و سپس در ظرف را محکم ببندید.
برای جلوگیری از ورود هوا به داخل ظرف ترشی روی ظرف را با گچ بپوشانید.
استفاده از بطری های نوشابه خانواده راهی برای نگهداری طولانی مدت خیارشور و جلوگیری از کپک زدن آن است. این کوزه ها به خوبی بسته می شوند و تا دو سال قابل نگهداری هستند. بهتر است از خیارهای کوچک استفاده کنید تا به راحتی در شیشه جا بیفتند و به راحتی خارج شوند.
سبزیجات مناسب برای تهیه خیارشور عبارتند از: ترخون، مرزه، پیازچه و شوید. بعد از انداختن خیارها، سبزی ها را داخل شیشه ترشی بریزید.
انتخاب خیارهای کوچکتر باعث ترد و خوشمزه شدن ترشی های شما می شود.
برای ترد شدن خیارشورها قبل از اینکه به آب نمک اضافه کنید آنها را به مدت 3 تا 4 ساعت در آب سرد خیس کنید و سپس در یخچال خشک کنید و استفاده کنید.
قبل از استفاده از سیر و سایر مواد برای ترشی، آنها را به خوبی بررسی کنید تا پوسیده و فاسد نشوند.