آشپزی

فوت و فن زولبیا در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن زولبیاو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر زولبیا

هنر و علم زولبیا و راز طعم زولبیا و نکاتی برای درست کردن زیولبیای خانگی خوشمزه در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

شیرینی زولبیا یکی از شیرینی های محبوب با ریشه هندی است. این شیرینی معمولا با بامیه و گوشت فیل سرو می شود و جزء مهمی از وعده های افطار در ماه رمضان است. طعم شیرین و لذیذ زولبیا بسیار جذاب است.

برای تهیه زولبیا در خانه به موادی مانند ماست و نشاسته نیاز دارید. تهیه زولبیا در خانه بسیار ساده است و نوع خانگی آن بهتر و خوشمزه تر از نسخه بازاری است. این به دلیل استفاده از مواد تازه، روغن سالم و تازه نگه داشتن مواد در خانه است.

به این ترتیب شیرینی زولبیا به راحتی در منزل تهیه می شود و نوع خانگی آن از نظر طعم و مزه و سالم بودن بر نوع بازار برتری دارد.

مواد لازم برای تهیه زولبیا

نشاسته گل (گندم) 1 فنجان

ماست 1 لیوان

آرد سفید 1 قاشق غذاخوری

نصف قاشق چایخوری بیکینگ پودر

زعفران آب پز غلیظ ۱ قاشق چایخوری

مواد لازم برای تهیه شربت زولبیا

2 لیوان آب

3 فنجان شکر

یک قاشق چای خوری جوهر لیمو

گلاب 1/4 پیمانه

زعفران آب پز غلیظ به میزان لازم

آموزش تهیه شربت زولبیا

برای تهیه زولبیا ابتدا باید شربت آن را تهیه کنید. در این روش ابتدا آب را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت زیاد بگذارید تا بجوشد. سپس جوهر لیمو را به آب اضافه کنید و این عمل باعث جوشیدن آب و آبکی شدن شیرینی ها می شود.

در مرحله بعد شکر را داخل آب می ریزیم و بدون هم زدن در آب حل می کنیم تا شربت شفاف شود.

سپس زعفران و گلاب را به شربت اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا شربت غلیظ شود. در این مرحله حرارت باید کم باشد و اگر حرارت زیاد باشد و شربت سریع غلیظ شود ممکن است بعد از سرد شدن شکر تشکیل شود.

باید صبر کنید تا شربت به آرامی بجوشد. زمان مورد نیاز بستگی به قدرت شعله و نوع ظرف دارد و حداقل 15 دقیقه برای رسیدن به قوام لازم است.

برای اطمینان از قوام شربت، می توانید چند قطره از آن را بین انگشتان خود امتحان کنید. اگر شربت خاصیت چسبندگی و غلیظی داشته باشد و شیره شود یعنی به قوام رسیده است.

اگر شربت کاملا به قوام خود نرسیده باشد و به اندازه کافی غلیظ نشده باشد، زولبیا احتمالاً نرم می شود و ممکن است باعث ترد شدن آن شود. همچنین اگر شربت خیلی غلیظ شود، می تواند باعث تشکیل قند در زولبیا شود.

وقتی شربت به غلظت دلخواه رسید، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید شربت به طور طبیعی در دمای اتاق خنک شود. پس از سرد شدن، غلظت شربت زولبیا افزایش می یابد و باید کمی نرمتر از عسل باشد.

درس آشپزی زولبیا

برای تهیه زولبیا ابتدا یک فنجان نشاسته را در ظرفی بریزید و یک فنجان ماست به آن اضافه کنید. سپس مواد را خوب مخلوط کنید تا نشاسته در ماست حل شود و همه مواد با هم ترکیب شوند.

در مرحله بعد یک قاشق غذاخوری آرد را به همراه بیکینگ پودر به مواد اضافه کنید و با قاشق همه مواد را کاملا با هم مخلوط کنید تا مخلوط یکدستی به دست آید.

سپس زعفران غلیظ آب پز شده را به مواد اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا همه مواد با هم ترکیب شوند و زعفران عطر و رنگ خوبی به کیک ها بدهد.

حتما به یاد داشته باشید که مواد تشکیل دهنده غلظت متعادلی دارند. نه خیلی تنگ و نه خیلی گشاد. مواد را از صافی رد کنید تا توده در قیف ایجاد نشود.

مواد را حداقل یک ساعت در فضای اطراف بگذارید تا حباب های کوچکی روی مخلوط ظاهر شود و مواد آماده شوند.

بعد از مدت زمان استراحت مجددا با قاشق مواد را هم بزنید تا همه حباب ها به طور یکنواخت در کل مخلوط پخش شوند و سپس مخلوط را در ماهیتابه (یا در صورت نداشتن ماهیتابه در قیف یکبار مصرف) بریزید.

در مرحله بعد یک ماهیتابه را روی حرارت متوسط ​​گرم کنید و روغن را حرارت دهید تا کاملا داغ شود. برای آزمایش حرارت روغن، یک قطره از مخلوط را داخل روغن بریزید. اگر بلافاصله حباب زد و روی آن طلایی شد، کره آماده است.

سپس مواد را داخل تابه بریزید و به صورت چرخشی تغلیظ کنید. اجازه دهید یک طرف مواد طلایی شود و سپس مخلوط را برگردانید تا طرف دیگر طلایی شود.

وقتی دو طرف زولبیا طلایی شد (تغییر رنگ قابل مشاهده نیست) مواد را از کره خارج کرده و بلافاصله در شربت گرم قرار دهید تا خنک شوند.

در آخر زولبیا را یکبار در شربت آغشته کنید تا رنگ آن یکنواخت شود و از ابری شدن یکی دو رنگ جلوگیری شود. بعد از چند دقیقه آن را از شربت خارج کرده و در آبکش بریزید تا شربت آب اضافی آن گرفته شود. در آخر زولبیا را در ظرف سرو قرار دهید و با خلال پسته، گلبرگ گل رز یا هر تزیین مورد علاقه دیگری تزیین کنید.

هنر زولبیا

جایگزینی جوهر لیمو در شربت با دو قاشق غذاخوری آب لیمو طبیعی می تواند جایگزین خوبی باشد. اما توصیه من این است که از آبلیمو استفاده کنید زیرا آب لیمو شربت را خیلی شیرین نمی کند.

اگر می خواهید زولبیا یا بامیه شما براق تر باشد می توانید در آخرین لحظات جوشیدن شربت یک قاشق گلوکز اضافه کنید. گلوکز را از شیرینی فروشی ها تهیه کنید و به مواد اضافه کنید. این کار باعث براق شدن زولبیا می شود و از منسجم شدن شربت جلوگیری می کند.

برای جایگزینی گلاب در شربت زولبیا می توانید از مقداری دانه هل استفاده کنید و بعدا از شربت خارج کنید.

ماست مورد استفاده در زولبیا نباید خیلی سفت و نه خیلی نرم باشد. در صورت امکان از ماست خانگی استفاده کنید زیرا ماست کمی ترش با چربی بالا برای زولبیا بسیار مناسب است. البته ماست نباید آنقدر پیش برود که بی مصرف و خیلی ترش شود. اگر به ماست خانگی دسترسی ندارید، می توانید از ماست پرچرب پاستوریزه استفاده کنید.

برای تهیه زولبیا استفاده از نشاسته دانه درشت (نشاسته گل) بهتر از نشاسته پودری است زیرا پودر نشاسته مخصوص زولبیا نیست. همچنین تاکید می کنم که نشاسته تازه است. زیرا نشاسته قدیمی از تورم زولبیا در روغن جلوگیری می کند.

استفاده از یک قاشق چایخوری زعفران در سس زولبیا ممکن است حذف شود. از این زعفران برای رنگ زیباتر زولبیا استفاده می شود.

هنگام سرخ کردن زولبیا مراقب باشید زیاد سرخ نشود تا خشک نشود و همچنین کم سرخ شود تا زولبیا نرم شود.

غلظت مواد باید به حدی باشد که به راحتی با دست فشرده شوند و در روغن پف کنند. اگر مواد شما غلیظ تر است، می توانید با اضافه کردن یک یا دو قاشق آب یا ماست، آنها را کمی رقیق کنید. و اگر مواد شما شل است، اضافه کردن کمی آرد به آنها کمک می کند.

در صورت استفاده از قیف، توصیه می شود که بالای قیف را خیلی نازک نبرید تا زولبیاها خیلی خشک و سفت نشوند.

مواد را در حالی که داغ هستند نچینید، زیرا می تواند کف زولبیا را نرم کند.

اگر تصمیم دارید هم زولبیا و هم بامیه درست کنید ابتدا زولبیا را بپزید و از روغنی که برای سرخ کردن زولبیا استفاده کردید برای بامیه استفاده کنید. اما از روغن بامیه برای سرخ کردن زولبیا استفاده نکنید زیرا باعث کف شدن روغن می شود.

اگر می خواهید زولبیا هم اندازه و هم شکل باشد از حلقه مخصوص زولبیا استفاده کنید. حلقه را در روغن داغ قرار دهید و مواد را داخل حلقه بچرخانید.

نکته آخر اینکه میزان مواد و روش های پخت زولبیا می تواند به ترجیحات و سلیقه شما بستگی داشته باشد. با تجربه و تمرین می توانید به نتیجه دلخواه برسید.

آموزش آشپزی فوری زولبیا

مواد لازم برای ساخت زولبیا فوری

نشاسته 1 فنجان

نصف فنجان ماست

کره 1 قاشق غذاخوری کره جامد

زعفران آب پز 1 قاشق غذاخوری

یک چهارم قاشق چایخوری وانیل

1 قاشق غذاخوری آرد

نصف قاشق غذاخوری بیکینگ پودر

برای تهیه زولبیا به مراحل زیر توجه کنید:

در ظرف مناسبی نشاسته و ماست را با همزن دستی یا همزن برقی خوب مخلوط کنید. سپس کره، زعفران، وانیل و آرد را به مخلوط اضافه کنید و دوباره با همزن برقی یا دستی خوب هم بزنید. حالا مواد زولبیا آماده است.

مواد را در قیف یا ظرف مناسبی بریزید. سپس روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت بگذارید.

مواد زولبیا را به آرامی داخل روغن داغ بریزید و بجوشانید تا زولبیا پخته شود. می توانید به تدریج زولبیاها را به طور یکنواخت و همزمان بچرخانید تا به رنگ طلایی و قرمز مورد نظر برسند.

بعد از پخته شدن تسلبیاها را از روغن خارج کرده و به سلیقه خود و به میزان شیرینی مورد نیاز داخل شهد قرار دهید.

زولبیا آماده خوردن سریع هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا