فوت و فن سالاد شیرازی در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن سالاد شیرازیو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر سالاد شیرازی
تکنیک و تکنیک سالاد شیرازی راز خوشمزه سالاد شیرازی و سس سالاد شیرازی عالی سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
سالاد شیرازی ترکیبی از خیار، گوجه فرنگی و پیاز است که پس از ریز و ریز شدن یکنواخت با آب، نمک، فلفل سیاه و سیر خشک مزه دار می شود. این سالاد در ایران به سالاد ملی معروف است و به عنوان چاشنی در کنار بیشتر غذاهای ایرانی استفاده می شود. در بسیاری از شهرهای استان فارس به این سالاد سالاد آبگورا نیز می گویند که نشان دهنده اهمیت آبگورا در تهیه اصلی این سالاد است.
در برخی از رستوران های ایرانی، کمی آبلیمو به آبگوشت اضافه می کنند. همچنین افزودن فلفل، جعفری، گشنیز و پیازچه می تواند طعم بیشتری به این سالاد بدهد.
این سالاد در کشورهای دیگر به سالاد شیرازی معروف است و در آنجا هم طرفدار دارد.
راز خوشمزه سالاد شیرازی
سالاد شیرازی به روشی اصیل و سنتی و تنها با استفاده از سه ماده اصلی پیاز، خیار و گوجه تهیه می شود. استفاده از مواد اضافی مانند فلفل دلمه ای، هویج، کاهو، کلم بروکلی، کلم بنفش و… طعم اصلی سالاد شیرازی را از بین می برد.
هنگام تهیه سالاد شیرازی توصیه می شود خیار را پوست نگیرید. برای سالاد شیرازی بهتر است خیار را با پوست تهیه کنید تا رنگ سبز آن جذاب و حسی باشد. خیار را فقط در صورتی می توانید پوست بگیرید که زرد یا دارای لکه باشد.
خرد کردن و رنده کردن مواد سالاد شیرازی باید خیلی ریز باشد. معمولا در سالاد شیرازی مواد اولیه را به اندازه های کمتر از نیم سانتی متر برش می دهند. هرچه برش ها کوچکتر باشد طعم سالاد یکنواخت تر و ظاهر آن زیباتر می شود.
چاشنی سالاد شیرازی عمدتاً شاهی است، اما اضافه کردن یک تا دو قاشق آبلیموی تازه نیز طعم آن را بسیار لذیذتر می کند. با این حال، طعم آبگوشت باید بر آب لیمو غالب باشد. برخی افراد به جای آب لیمو و آب گازدار از آب پرتقال استفاده می کنند.
اگر می خواهید سالاد شیرازی را با سس مایونز مخلوط کنید، آب گوجه فرنگی، پیاز و خیار را که بعد از خلال کردن جدا شده اند، حتما دور بریزید و سپس سس مایونز را اضافه کنید. ترکیب آب و سس مایونز هم روی طعم و هم ظاهر سالاد شیرازی تاثیر می گذارد.
روی سالاد شیرازی چی بزاریم؟
در تهیه سالاد شیرازی مرسوم است که از پونه یا پونه کوهی خشک و پودر شده استفاده شود. بهتر است از سبزیجات تازه و خرد شده مانند گشنیز و جعفری در سالاد شیرازی استفاده نکنید زیرا این موارد در طعم اصلی سالاد شیرازی آشفتگی ایجاد می کند.
پودر نمک و فلفل نیز از اجزای اصلی سالاد شیرازی است و باید در طبقه بندی اصلی باشد. به جز این دو ادویه، استفاده از سایر ادویه ها در این سالاد توصیه نمی شود تا طعم اصلی سالاد حفظ شود.
پس از تهیه سالاد شیرازی و افزودن نمک، پودر فلفل و پودر نعناع خشک، بهتر است آن را حداقل 10 دقیقه در یخچال قرار دهید تا مواد خوب با هم مخلوط شوند و طعم یکنواختی پیدا کنند.
عناصر
خیار: 4 عدد متوسط
گوجه فرنگی: 3 عدد متوسط
سر پیاز: 1 عدد بزرگ
انگور خشک: به مقدار لازم
نمک: به میزان لازم
فلفل سیاه: به مقدار لازم
آبجو: هر چقدر که بخواهید
آب لیمو: 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه سالاد شیرازی
قبل از شروع سالاد شیرازی، خیار و گوجه فرنگی را کاملا بشویید. قسمت بالا و پایین خیارها را از هم جدا کنید. بدون برداشتن پوست، برش های مربعی کوچکی روی خیارها ایجاد کنید.
خیارها را در یک کاسه کوچک برش دهید. همین کار را با پیاز و گوجه فرنگی شسته و پوست کنده انجام دهید.
وقتی همه مواد را کاملا خرد کردید و مخلوط کردید نمک و فلفل را اضافه کنید. سالاد شیرازی را معمولاً کمی تندتر می کنند و به دلیل استفاده از آب نمک بیشتری به آن اضافه می شود. اما در نهایت، سلیقه و ترجیحات شخصی خود را در نظر بگیرید.
آبغوره را به مخلوط سالاد شیرازی اضافه کنید و روی سالاد نعنا خشک بپاشید. توجه داشته باشید که استفاده از نعناع خشک به مقدار زیاد باعث تلخی سالاد می شود و در صورت استفاده از مقدار کمی طعم مناسبی نخواهد داشت.
بعد از اینکه همه مواد را خوب مخلوط کردید، اجازه دهید سالاد چند دقیقه استراحت کند تا طعم یکنواختی پیدا کند. سپس سالاد شیرازی را در بشقاب مناسب سرو کنید.
هنر سالاد شیرازی
هنگام تهیه سالاد شیرازی بهتر است آبلیمو یا شاهی به مواد اضافه نکنید، زیرا گوجه فرنگی می تواند آب آزاد کند و سالاد آب زیادی خواهد داشت که طعم اولیه خود را از دست می دهد.
پس از آماده شدن سالاد، بهتر است آن را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید.
در صورت تمایل می توانید مقداری فلفل سیاه به سالاد شیرازی اضافه کنید تا خوشمزه تر شود.
اگر می خواهید طعم متفاوتی به سالاد بدهید می توانید به جای آب از آب لیمو یا آب پرتقال استفاده کنید.
برای تهیه این نوع سالاد می توانید از خیار با پوست یا بدون پوست استفاده کنید.
در صورت تمایل می توانید مقداری سس مایونز و سس فرانسوی یا تارتار اضافه کنید تا طعم بهتری به سالاد شیرازی بدهد.
همچنین می توانید این نوع سالاد را به صورت سالاد شیرازی تهیه کنید.