آشپزی

فوت و فن سس مایونز در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن سس مایونزو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر مایونز

علم و فناوری سس مایونز و راز سس مایونز خانگی خوشمزه سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

سس مایونز سس سفید و خامه ای است که به صورت سرد روی انواع سالاد، ساندویچ، همبرگر و سیب زمینی سرخ کرده سرو می شود. این سس در واقع یک امولسیون است، مخلوطی از دو مایع که به طور طبیعی با هم مخلوط نمی شوند: روغن و آب.

مواد اصلی سس مایونز عبارتند از:

روغن: روغن پایه سس مایونز می تواند انواع مختلفی از روغن ها مانند روغن سویا، روغن آفتابگردان، روغن زیتون یا مخلوطی از آنها باشد.

زرده تخم مرغ: زرده تخم مرغ به عنوان یک امولسیفایر عمل می کند و باعث می شود روغن و آب به یک مخلوط پایدار تبدیل شوند.

آب لیمو یا سرکه: آب لیمو یا سرکه برای طعم دادن به سس و همچنین کمک به امولسیون شدن استفاده می شود.

نمک و فلفل: برای طعم دادن به سس از نمک و فلفل استفاده می شود.

علاوه بر این مواد اولیه، می توان از مواد دیگری مانند خردل، سیر، پیاز، سبزی و ادویه جات برای طعم دادن به سس مایونز استفاده کرد.

سس مایونز تاریخچه ای طولانی دارد و منشا آن به طور قطع مشخص نیست. برخی معتقدند که این سس برای اولین بار در قرن هجدهم در فرانسه تهیه شده است و برخی دیگر معتقدند که ریشه آن به دوران باستان باز می گردد.

امروزه سس مایونز به عنوان یک چاشنی محبوب در سراسر جهان استفاده می شود. از این سس به تنهایی یا به عنوان پایه برای تهیه سس های دیگر مانند سس تارتار، سس هزار جزیره و سس آیولی استفاده می شود.

ارزش غذایی سس مایونز

سس مایونز به دلیل داشتن چربی بالا، کالری بالا و محتوای سدیم بالا، یک غذای ناسالم در نظر گرفته می شود. یک قاشق غذاخوری سس مایونز حدود 90 کالری، 10 گرم چربی و 75 میلی گرم سدیم دارد.

اگر به دنبال جایگزین سالم تری برای سس مایونز هستید، می توانید از ماست یونانی کم چرب یا سس مایونز کم چرب استفاده کنید. همچنین می توانید با استفاده از مواد سالم تری مانند روغن زیتون و تخم مرغ ارگانیک سس مایونز خانگی درست کنید.

نکات نگهداری سس مایونز

سس مایونز را همیشه در یخچال نگهداری کنید.

سس مایونز خانگی باید در عرض 2-3 روز مصرف شود.

هرگز سس مایونز را در دمای اتاق نگذارید زیرا ممکن است فاسد شده و باعث مسمومیت غذایی شود.

مواد لازم برای تهیه سس مایونز

1 عدد تخم مرغ

1 فنجان کره مایع

1 قاشق غذاخوری آب لیمو

1 قاشق چایخوری سرکه

1/4 قاشق چایخوری نمک

1/8 قاشق چایخوری فلفل سیاه

طرز تهیه سس مایونز

تخم مرغ و روغن را از یخچال خارج کرده و تا دمای اتاق گرم کنید.

زرده تخم مرغ را به همراه نمک و فلفل در کاسه پیرکس یا استیل بریزید و با همزن برقی 3 تا 4 دقیقه بزنید تا سفید و پفکی شود.

آب لیمو و سرکه را کم کم به زرده اضافه کنید و مخلوط کنید.

قطره قطره کره را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا سس غلیظ شود.

اگر سس خیلی غلیظ شد، 1-2 قاشق غذاخوری آب ولرم اضافه کنید و هم بزنید.

سس مایونز را در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید.

هنر سس مایونز

برای رقیق کردن سس مایونز می توانید از 1 تا 2 قاشق غذاخوری شیر یا آب ولرم استفاده کنید.

برای طعم بهتر سس مایونز می توانید 1 قاشق چایخوری سس خردل به مواد اضافه کنید.

برای ماندگاری بیشتر سس مایونز می توانید به جای سس خردل از 1/4 قاشق چایخوری پودر خردل استفاده کنید.

به جای سرکه سفید، می توانید از سرکه سیب یا سرکه قرمز استفاده کنید.

برای جلوگیری از سس مایونز، زرده و روغن تخم مرغ باید در دمای اتاق باشد.

هنگام اضافه کردن روغن به زرده حتما آن را قطره قطره و به آرامی با هم زدن مرتب اضافه کنید.

اگر سس مایونز غلیظ شد، 1 قاشق غذاخوری آب ولرم اضافه کنید و با همزن برقی بزنید تا دوباره یکدست شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا