آشپزی

فوت و فن سمنو در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن سمنوو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر سمنو

هنر سمنو و راز طعم سمنو نکاتی برای پخت سمنو خوشمزه در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

سمنو به عنوان یکی از اجزای اصلی سفره هفت سین در تعطیلات نوروزی از عصاره جوانه گندم به دست می آید. این ماده غذایی گرانبها به عنوان نماد قدرت و برکت در این مناسبت معنوی شناخته می شود. در مناطق مختلف ایران به خصوص در اواخر سال سمنو به صورت گروهی تهیه و مصرف می شود.

سمنو دارای ویتامین ها و آنتی اکسیدان های مختلفی است که ارزش غذایی آن را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. طب سنتی این ماده را دارای خاصیت گرم کننده و متعادل کننده توصیف می کند. هر 100 گرم سمنو تقریباً 300 کیلو کالری، 0.6 گرم پروتئین و 52 گرم کربوهیدرات دارد.

سمنو به دلیل فواید بی‌شماری که دارد به عنوان نماد جشن‌های ایرانی به‌ویژه نوروز اهمیت زیادی پیدا کرده است. این دسر خوشمزه می تواند جایگزین خوبی برای سایر محصولات شیرین در برنامه های غذایی مطمئن تر باشد. ارزش افزوده این دستور غذا این است که نیازی به افزودن شیرین کننده های مصنوعی نیست و طعم شیرین آن به طور طبیعی از خود جوانه گندم می آید.

مواد مورد نیاز برای تهیه سمنو

گندم: 1 فنجان

آرد مخصوص سمنو، آرد گندم یا آرد نان سنگک: ۲ پیمانه

آب: 5 لیوان

روش پخت سمنو

برای تهیه سمنو خانگی نیازی به افزودن شکر نیست و طعم شیرین آن از جوانه گندم می آید. مراحل ساخت سمنو خانگی به شرح زیر است:

لوبیاها را خوب تمیز کرده و با آب سرد بشویید. دانه های شکسته گندم را بردارید و مطمئن شوید که همه دانه ها سالم هستند.

دانه های شسته شده را در ظرف مناسبی گذاشته و با آب پر می کنند. آب روی گندم باید حدود دو انگشت باشد. ظرف را در جای خنک و تاریک قرار دهید و اجازه دهید گندم به مدت دو روز رشد کند.

در این دو روز 4 تا 5 بار آب گندم را عوض کنید. در این زمان دانه ها شروع به جوانه زدن می کنند و رنگ آنها سفید می شود.

گندم های جوانه زده را به مدت 24 ساعت در یک پارچه تمیز کننده مرطوب قرار دهید تا دانه ها ریشه بزنند. در این مدت، پارچه را همیشه مرطوب نگه دارید.

بعد از یک روز گندم ها را در آبکش بریزید. توجه داشته باشید که گندم ها نباید روی هم چیده شوند. ارتفاع گندم در آبکش باید تقریباً 2 سانتی متر باشد.

گندم را با فشار ملایم آبکش بشویید. فشار آب نباید زیاد باشد تا به جوانه ها آسیبی وارد نشود. سپس گندم ها را در همان صافی نگه دارید و یک پارچه مرطوب روی آن ها قرار دهید. این پارچه باید همیشه خیس باشد. گندم جوانه زده باید ۲ تا ۳ روز در این حالت بماند.

در این مدت چندین بار روی پارچه آب تمیز بریزید تا پارچه بوی نامطبوع نگیرد. به یاد داشته باشید که اگر لوبیا خیلی سبز و دراز باشد و از پارچه بیرون زده شود، دانه آن تلخ و کمتر شیرین می شود. برای بهبود طعم بذر، تکمیل و جوانه زدن گندم مهم است.

جوانه ها را زیر آب لوله کشی بشویید، خوب بشویید و سپس گندم های جوانه زده را تکه تکه کنید. سپس گندم را با کمی آب گرم در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید.

دانه های مخلوط شده را در یک صافی پارچه ای بریزید و شیره ای که خارج می شود را بگیرید، شیره را کاملا جدا کنید. سپس به تدریج آب گندم را روی آرد گندم یا سنگ بریزید و خوب مخلوط کنید. اگر آرد گلوله شد، آن را از صافی یا صافی رد کنید.

مواد فوق را همراه با 5 فنجان آب در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت متوسط ​​قرار دهید. مدام هم بزنید. وقتی مخلوط به جوش آمد، حرارت را کم کنید و مرتب هم بزنید تا بلغور غلیظ شود.

شعله پخش کن را زیر قابلمه قرار دهید و درب قابلمه را بپوشانید. این کار باعث افزایش رنگ سمنو می شود و رنگ زیبایی به آن می بخشد. سمنو را یک ساعت بجوشانید و در این مدت چند بار هم بزنید تا فرو نرود. در نیم ساعت آخر پخت، مقداری بادام یا گردو را با پوست آن ها بریزید تا طعم و عطر دانه بهتر شود.

شما می توانید با پیروی از بهترین روش پخت دانه که هم شیرینی متعادل و هم دانه بدون قند تولید می کند، یک غذای مقوی و مقوی در خانه تهیه کنید. این سمنو مخصوص کودکان و خانم های باردار گزینه ای سالم و خوشمزه برای لذت بردن از تجربه آشپزی شماست.

هنر سمنو

در مناطق مختلف ایران برای تهیه آرد سمنو از روش زیر استفاده می شود: گندم را در کیسه پارچه ای یا پنبه ای قرار می دهند و پشت سر هم آب می پاشند. این کار را هر چند ساعت یکبار تکرار می کنند تا گندم خیس شود و جوانه بزند. به یاد داشته باشید که جوانه نباید بیش از حد رشد کند. زیرا این مشکل می تواند آرد سمنو را تلخ کند.

پس از جوانه زدن، دانه ها را از پارچه نخی خارج کرده و در جای گرم و خشک پهن می کنند تا خشک شود. پس از خشک شدن، گندم را آسیاب می کنند و از آرد حاصل برای تهیه سمنو استفاده می کنند.

برای تزیین و زیباتر دادن به سمنو، سه ساعت قبل از تهیه آن، 3-2 قاشق غذاخوری روغن حیوانی به مخلوط اضافه می کنند. این اقدام باعث شد Hو تیره شدن رنگ سمنو خواهد بود

هنگام پخت سمنو یادتان باشد که سمنو را به آرامی و به تدریج بپزید. برای این منظور صبور باشید زیرا پخت سمنو زمان زیادی می برد و باید حداقل 3 تا 4 ساعت روی اجاق بماند.

دلیل خاصیت کشسانی سمنو وجود جوانه گندم در آن است. جوانه گندم ویتامین ها و خواص زیادی دارد که به سلامت بدن کمک می کند.

برخی معتقدند افزودن یخ به سمنو باعث زیباتر شدن آن می شود.

اگر نسخه بهتر و سریع تری از روش تهیه بذر خانگی دارید، فراموش نکنید که آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

توصیه می شود صابون خانگی را از پارچه نخی تهیه کنید که هر چند ساعت یکبار گندم را در آن خیس کنید و پارچه را مرطوب کنید تا جوانه زنی به خوبی انجام شود.

بعد از تهیه تخمه خانگی مرحله تزیین آن می رسد. برای تزیین سمنو می توانید از گردو، بادام و پسته آسیاب شده استفاده کنید.

اگر غلظت سمنو زیاد بود می توانید مقداری آب اضافه کنید و صبر کنید تا دوباره بجوشد.

به یاد داشته باشید که اگر جوانه گندم بیش از حد رشد کند، دانه شما تلخ می شود.

راز آشپزی خوشمزه سمنو

برای تهیه سمنو استفاده از گندم تازه و مرغوب توصیه می شود.

استفاده از قابلمه مسی در فرآیند پخت سمنو رنگ آن را به قرمز تغییر می دهد.

مدت زمان لازم برای خیساندن گندم در آب به دمای هوا بستگی دارد. در تابستان کافی است گندم را حدود 2 روز خیس کنید.

توصیه می شود از پارچه نخی استفاده کنید. زیرا پارچه پنبه ای رطوبت را بهتر از نایلون نگه می دارد و از چسبیدن آن جلوگیری می کند.

پس از قرار دادن گندم در پارچه، پارچه را در آبکش قرار دهید تا آب گندم خارج شود.

برای کنترل رطوبت پارچه می توان از اسپری آب استفاده کرد.

برای تهیه سمنو توصیه می شود از گندم شمال استفاده شود. زیرا این نوع گندم شیرین تر از گندم جنوب است.

اگر سمنوی شما خیلی غلیظ شد با اضافه کردن کمی آب و جوشاندن آن مشکل حل می شود.

اگر قصد دارید سمنو را به مدت 3 یا 4 ماه نگهداری کنید، سمنو باید ضخیم تر باشد تا برای مدت طولانی تری خوب بماند و از کپک زدن جلوگیری کند.

مهم است که توجه داشته باشید که شما شاخه های سبز نمی کارید. زیرا این امر طعم تلخ و سبزی به سمنو می دهد.

ذخیره سبوس گندم؛ زیرا این ضایعات حاوی مقدار زیادی سبوس گندم است که فواید زیادی دارد.

برای نتیجه یکدست از مخلوط کردن آب گندم و آب ولرم، آن ها را خوب هم بزنید تا به شکل گلوله درآیند.

راز رنگ زیبای سایت سمنو نی علت کش آمدن سمنو راز شیرین شدن سمنو راز قهوه ای شدن سایت سمنو نی علت ریختن گردو در سمنو پخت سمنو در قابلمه دلیل ریختن یخ به سمنو، سایت سمنو پزون نی

خواص سمنو برای استخوان

استفاده صحیح از سمنو می تواند باعث تقویت عمومی بدن به خصوص استخوان ها شود. این تقویت به این دلیل است که سمنو حاوی مقادیر زیادی کلسیم و پتاسیم است و می تواند به پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند. افراد میانسالی که در معرض پوکی استخوان هستند می توانند با مصرف سمنو از این بیماری پیشگیری کرده و استخوان های خود را تقویت کنند.

خواص سمنو برای کاهش وزن

به لطف فیبر بالای سمنو، این ماده غذایی مغذی می تواند برای کاهش وزن مفید باشد. این امکان پاسخی ایجاد می کند که به دلیل احساس سیری طولانی مدت و کاهش میان وعده ها از پرخوری جلوگیری می کند. اما افراد دارای اضافه وزن باید بلغور را به مقدار مناسب مصرف کنند و از زیاده روی در آن بپرهیزند، زیرا تعادل در مصرف همه غذاها برای حفظ سلامت بدن بسیار مهم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا