فوت و فن سوپ گشنیز در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن سوپ گشنیزو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
دستور العمل های سوپ گشنیز
هنر سوپ گشنیز راز طعم سوپ گشنیز خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
آش گشنیز یک دستور پخت سنتی و مورد علاقه در ایران است که فواید بسیاری برای سلامتی و طعم فوق العاده ای دارد. در شهرهایی مانند تبریز از این آش به عنوان غذای مخصوص جشن ها و مراسم مهم استفاده می شود و از نظر طعم با آش دوغ قابل مقایسه است. برای افزایش طعم سوپ استفاده از گشنیز تازه بسیار مهم است. این سوپ با ژوپرک به راحتی تهیه می شود و برای افطار ماه رمضان گزینه مناسبی به حساب می آید.
مواد لازم برای تهیه سوپ گشنیز
سیر 2 حبه
1 هویج
2 فنجان آب مرغ
گشنیز 100 گرم
ماست 500 گرم
1 قاشق غذاخوری آرد
عصاره مرغ 1 عدد
جو 150 گرم
روغن مایع به مقدار لازم
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه سوپ گشنیز
برای تهیه این سوپ می توانید هم از جو پوست کنده و هم از جو کامل استفاده کنید، اما استفاده از جو کامل طعم بهتری به سوپ می دهد. اولین قدم این است که جو دوسر را در آب سرد قرار دهید و بگذارید نیم ساعت خیس بخورد.
سپس آب خیس شده را در قابلمه ای که آب مرغ را از قبل در آب داغ خیس کرده اید بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. پس از جوش آمدن، حرارت را کم کنید تا جو کاملا پخته و غلیظ شود. هویج ها را پوست گرفته و بشویید و رنده کنید و به همراه نمک و فلفل به مخلوط جو اضافه کنید.
پس از افزودن هویج، در قابلمه را بپوشانید و بگذارید مواد بپزند. پس از پخته شدن مواد سیر رنده شده را اضافه کنید و گشنیز را که شسته و خشک کرده اید ریز خرد کنید و کنار بگذارید. وقتی جو و هویج کاملا پخته شدند گشنیز خرد شده را اضافه کنید.
برای ترش دادن طعم به سوپ استفاده از ماست توصیه می شود اما در صورت عدم دسترسی می توانید از آب لیمو ترش استفاده کنید. ماست را در ظرفی بریزید و با همزن خوب هم بزنید تا یکدست و یکدست شود.
سپس ماست را کم کم به قابلمه سوپ اضافه کنید و مدام هم بزنید تا ماست کم کم داغ شود و مواد خوب با هم ترکیب شوند. حرارت را کم کنید و به هم زدن سوپ ادامه دهید تا آرام آرام شروع به جوشیدن کند. سوپ نیازی به جوشیدن قوی ندارد. باید روی حرارت کم باشد. بعد از حدود 5 دقیقه، سوپ آماده است. در آخر نمک و فلفل را به دلخواه اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید و سوپ را در ظرف های مخصوص سرو کنید.
دستور العمل های سوپ گشنیز
برای این دستور لازم است از ماست با طعم ترش و همگن استفاده شود.
در هنگام پخت گشنیز زمان را کوتاه کنید تا رنگ آن ثابت بماند و تیره نشود.
برای غلیظ شدن سوپ اضافه کردن یک قاشق غذاخوری آردی که کمی تفت داده شده مفید است.
این سوپ باید کاملاً غلیظ باشد، بنابراین هنگام اضافه کردن آب مراقب باشید.
استفاده از آب مرغ به جای آب ساده طعم سوپ را غنی تر می کند.
اگر از آب مرغ استفاده می کنید در نمک زدن به سوپ دقت کنید چون شور است.
اگر ماست شما به اندازه کافی ترش نیست، می توانید مدتی آن را در دمای اتاق بگذارید تا به اسیدیته مورد نظر برسد.