فوت و فن شیرینی سپه سالاری در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن شیرینی سپه سالاریو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر شیرینی پزی سپسالاری
هنر و صنایع دستی شیرینی پزی سپسالاری راز طعم شیرین سپسالاری خوشمزه در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
شیرینی ها و دسرهای سنتی ایرانی به دلیل طعم های لذیذ و محبوبیت بالایی که دارند از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. در دستور پخت اکثر این دسرهای خوشمزه استفاده از زعفران، گلاب و هل به عنوان سه ماده کلیدی مرسوم است که طعم و عطر بی نظیری به آن ها می بخشد.
شیرین سپه سالاری یکی از شیرینی های قدیمی ایرانی که ظاهری شبیه به کلوچه دارد، ریشه در فرهنگ غنی تبریز دارد و بیشتر در ایام نوروز تهیه و سرو می شود. در زیر طرز تهیه این شیرینی خوشمزه و سنتی تبریزی را بررسی می کنیم.
مواد لازم برای تهیه سپسالاری شیرین
آرد شیرینی پزی 350 گرم
پودر قند 110 گرم
180 گرم کره
2 عدد زرده تخم مرغ
ماست 60 گرم
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
مواد لازم برای ساخت دستمال
زعفران آب پز 1 قاشق غذاخوری
خرفه یا کنجد به میزان لازم
پودر پسته (برای تزیین)
طرز تهیه شیرینی سپسالاری
برای تهیه سپسالاری شیرین تبریزی خوشمزه ابتدا کره را به مدت کافی بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسد سپس آن را با پودر قند خوب مخلوط کنید تا حجم آن زیاد شود و بافت سبکی پیدا کند.
در مرحله بعد زرده ها را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود سپس ماست را اضافه کنید و چند ثانیه دیگر هم بزنید. آرد و بکینگ پودر را الک کرده و کم کم به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
سپس با قاشق یا لیسک خمیر را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود و با دست ورز دهید تا یکدست و نرم شود. روی خمیر را با پلاستیک بپوشانید و به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
پس از استراحت خمیر، آن را بیرون آورده، سینی فر را با کاغذ روغنی آماده کرده و فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
خمیر را به اندازه یک گردو برش دهید و به شکل دایره در آورید. اگر از تمبر استفاده می کنید، آن را کمی آرد پاشی کنید و خمیر را داخل آن فشار دهید تا یک الگو درست شود.
اگر از مهر استفاده نمی کنید خمیر را صاف کرده و با زعفران خیس خورده پاک کنید و در صورت تمایل مقداری کنجد، خرفه یا پودر پسته روی آن ها بپاشید.
شیرینی ها را به مدت 30 دقیقه در فر بپزید. وقتی پایه کیک ها طلایی شد، آماده هستند. بعد از خنک شدن کیک ها را در ظرف دلخواه بچینید و با چای سرو کنید.
هنر شیرینی پزی سپسالاری
برای خوش طعم شدن خمیر شیرینی می توانید بسته به سلیقه خود از مقداری پودر زنجبیل، پودر هل یا پودر دارچین استفاده کنید.
قبل از اینکه شیرینی ها را از سینی فر خارج کنید، به آن ها زمان کافی بدهید تا کاملا خنک شوند، زیرا شیرینی ها وقتی داغ هستند بسیار لطیف هستند و خطر شکستن آن ها وجود دارد.
امروزه برای تهیه این نوع شیرینی از مهرهای طراح استفاده می شود که در برخی از شیرینی فروشی ها طرح های زیبایی بر روی شیرینی سپه سالاری ایجاد می شود.
همچنین می توان به جای کره شیرینی از روغن های مخصوص شیرینی پزی استفاده کرد تا نتیجه متفاوتی حاصل شود.