فوت و فن مرغ در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن مرغو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
مهارت های مرغ
مرغ و گوشت مرغ راز مرغ خوشمزه و بهترین طعم مرغ در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاهای مهمانی های ایرانی زرشک پلو با مرغ است. این غذا به عنوان یکی از غذاهای اصلی در اکثر مهمانی ها سرو می شود و در رستوران ها نیز بسیار محبوب است. حتما تا به حال به رستورانی رفته اید و تحت تاثیر زرشک پلو خوشمزه قرار گرفته اید. به همین دلیل است که می خواهید این غذا را در خانه به همان شکلی که در رستوران مزه دارد درست کنید.
استفاده از مواد با کیفیت و تازه برای تهیه زرشک پلو با مرغ بسیار مهم است. بهترین انتخاب برای برنج برنج سیلی است که دانه های درشت و فشرده ای دارد. همچنین برای افزودن طعم لذیذ به زرشک پلو می توانید زرشک تازه داخل ماهیچه ها را با کمی شکر و آبلیمو تفت دهید و سپس روی برنج و مرغ سرو کنید. با این روش می توانید یک زرشک پلو خوشمزه با کیفیت رستورانی در منزل تهیه کنید.
راز طعم چلو مرغ
وقتی می خواهید مرغ برشرک پیلو درست کنید بهتر است از مرغ تازه استفاده کنید زیرا طعم مرغ تازه بهتر از مرغ منجمد یا منجمد است. اگر می خواهید طعمی شبیه مرغ رستورانی داشته باشید، از پوست مرغ استفاده نکنید، بلکه از ترکیب ران و پهلو استفاده کنید. یکی از نکات مهم در تهیه برشک پیلو با مرغ این است که باید پیاز را زیر و روی مرغ قرار دهید و آب کمتری اضافه کنید تا مرغ با آب پیاز و خودش بپزد. هر چه پیاز بیشتر باشد غذا خوشمزه تر می شود. استفاده از آب جوش توصیه می شود زیرا آب سرد رنگ سس را کدر می کند. برای بهبود طعم غذا می توانید از ترکیب هویج، سیر، دارچین و ساقه های کرفس استفاده کنید.
توصیه می شود برای سرخ کردن مرغ از ترکیب روغن و کره استفاده کنید تا طعم روغن به خوبی به مرغ منتقل شود. می توانید پیاز را نیز رنده کنید تا سس غلیظ شود. روی زرشک روی پلو از ترکیب پسته، خلال پرتقال و زرشک استفاده کنید. در صورت امکان بهتر است مرغ را از شب قبل با کمی زعفران و ادویه های مورد علاقه خود مزه دار کرده و سپس سرخ کنید. با این روش می توانید زرشک پلو را با همان طعم رستوران در منزل درست کنید.
روشی سریع برای از بین بردن بوی آبله مرغان
در تهیه این غذا یکی از نکات مهمی که باید به آن توجه کرد بوی نامطبوع مرغ است. برای جلوگیری از این بو می توانید از روش های زیر استفاده کنید:
افزودن دو برگ بو به مواد لازم برای پخت مرغ می تواند بوی نامطبوع مرغ را کاملا از بین ببرد. این ورق ها را می توانید از فروشگاه های عطاری تهیه کنید.
استفاده از چوب دارچین یا میخک نیز می تواند به کاهش بوی مدفوع مرغ کمک کند.
افزودن سرکه به مواد لازم برای پخت مرغ یا خیساندن مرغ در سرکه یا آبلیمو می تواند حداقل تا حدودی بوی نامطبوع را کاهش دهد.
هنگام سرخ کردن مرغ می توانید مقداری پودر زنجبیل یا پودر سیر به مرغ اضافه کنید تا بوی نامطبوع آن کاهش یابد.
استفاده از هویج و کرفس نیز می تواند به جذب بوی نامطبوع مرغ کمک کند.
با استفاده از این روش ها می توانید بوی نامطبوع مرغ را به حداقل برسانید و بدون بوی نامطبوع زرشک پلو خوشمزه با مرغ تهیه کنید.
چاشنی عالی برای پخت مرغ
ادویه ها نقش بسیار مهمی در طعم غذا دارند و قادرند آن را به طور کلی تغییر دهند. برای داشتن غذای لذیذ لازم است برای هر غذا به میزان مناسب از ادویه استفاده شود تا طعم غذا تغییر نکند. زرشک پلو با مرغ از آن دسته غذاهایی است که ادویه و زعفران در تهیه آن نقش بسزایی دارد. برای داشتن یک پلاگین بربری خوشمزه به موارد زیر توجه کنید:
استفاده از فلفل سیاه، پودر سیر، فلفل قرمز و زردچوبه یکی از ادویه های اصلی این غذاست.
با افزودن مقداری پودر گوجه فرنگی می توانید لعاب بیشتری در مرغ ایجاد کنید.
اگر در دسترس است، می توانید از دانه های فلفل سیاه برای برجسته کردن و افزایش طعم استفاده کنید.
استفاده از چوب دارچین نه تنها بوی نامطبوع مرغ را از بین می برد، بلکه غذا را خوشمزه تر می کند. در پایان پخت، چوب دارچین را از مرغ جدا کنید و به جای آن از چوب دارچین استفاده نکنید.
زعفران را با کمی یخ درست کنید تا رنگ زیبا و طعم دلپذیرتری به غذا بدهد.
تهیه آب مرغ
تکمیل سس زرشک با مرغ، قسمت بسیار مهمی از تهیه این غذا است که باید به خوبی انجام شود تا یک غذای خوش طعم و معطر به دست آید. در این قسمت نکاتی را که باید در مورد سس زرشک با مرغ بدانید تا بهترین نتیجه را بگیرید توضیح می دهیم:
برای حفظ رنگ و انتقال بهتر طعم رب گوجه فرنگی، بهتر است رب گوجه فرنگی را در ظرفی جداگانه تفت دهید و پس از پخت مرغ به آن اضافه کنید. همچنین برای بهتر شدن رنگ رب گوجه فرنگی، پس از پخت می توانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.
برای تغییر طعم و ایجاد تنوع می توانید از ترکیب رب گوجه فرنگی و رب انار استفاده کنید این ترکیب طعم و رنگ بی نظیری به سس زرشک می دهد و برای سرو زرشک با مرغ بسیار مناسب است.
برای افزایش طعم و طعم سس می توانید مقداری فلفل سیاه به آن اضافه کنید. این عمل طعمی تند و دلچسب به سس می دهد و با ترکیب پلو با زرشک و مرغ هماهنگ می شود.
در حین پخت پاستا می توانید مقداری زعفران، زردچوبه، نمک و فلفل اضافه کنید و سپس به مرغ اضافه کنید. این روش طعم سس را بهتر می کند و طعم چشم نوازی به برشک پیلو با مرغ می دهد.
طرز پخت چلو مرغ رستورانی
برای تهیه برشک پیلو با مرغ به روش رستورانی می توانید از راهکارهای ساده زیر استفاده کنید:
زرشک: قبل از تفت دادن زرشک، آن را در آب خیس کنید و سپس با کره، شکر و بادام خلال شده تفت دهید. بنابراین زرشک طعم و عطر خوبی خواهد داشت و زرشک پلو با مرغ دلپذیرتر خواهد بود.
مرغ: میتوانید مرغ را پس از پختن از استخوان جدا کنید یا به صورت خرد شده بپزید. به این ترتیب مرغ در سس شاه توت پلو به خوبی مخلوط می شود و تمام قسمت های غذا یکدست می شود.
آبلیمو یا آبغوره: برای عطر و طعم بیشتر غذا، در 10 دقیقه آخر پخت، آبلیمو یا آبغوره را اضافه کنید. این ترکیب ترش و شیرین طعم زرشک پلو با مرغ را روشن تر و دلپذیرتر می کند.
پخت مرغ: برای رسیدن به طعم و شیرینی مناسب، مرغ را کاملا پخته و سفت کنید. مرغ پخته شده به درستی طعم و عطر خوبی به سس زرشک می دهد و ترکیب بهتری را ایجاد می کند.
بوی مدفوع مرغ: برای از بین بردن بوی مدفوع مرغ، آن را در آب جوش بجوشانید و پوست آن را بگیرید و سپس استفاده کنید. این عمل مرغ را خوشبو می کند و به طعم زرشک برنج مرغ می افزاید.
نوع مرغ: می توانید مقدار مرغ سوخاری را به دلخواه تنظیم کنید، می توانید از ترکیب ران و سینه برای مهمانی استفاده کنید. این ترکیب باعث می شود زرشک پلو با مرغ ظاهر و طعم بهتر و جذاب تری داشته باشد.
تزیین: برای افزایش زیبایی غذا می توانید زرشک را روی غذا قرار دهید و روی آن را با خلال پسته، ریحان یا زعفران تزئین کنید. این تزیینات ظاهر برشک پیلو با مرغ را جذاب تر و شگفت انگیزتر می کند.
ماده خام
مرغ بدون پوست: 300 گرم
پیاز: 3 عدد کوچک
روغن برای سرخ کردن: 2 قاشق غذاخوری
کره: 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه: اختیاری
نمک (اختیاری، به دلخواه
محدوده: 4 فنجان
زعفران: اختیاری
شکر: 2 قاشق غذاخوری
بربری: 1 فنجان
آموزش پخت چلو مرغ
مرغ را در 2 قاشق غذاخوری روغن بدون مزه سرخ کنید تا طلایی شود. سپس پیاز را به مرغ اضافه کرده و پس از افزودن نمک و زردچوبه مقداری آب بریزید و با حرارت ملایم تفت دهید.
برای پخت برنج، برنج را در یک قابلمه آب جوش بریزید و بعد از چند دقیقه آبکش کنید.
در قابلمه کوچکی کره، شکر، زعفران و زرشک را با هم مخلوط کرده و پس از آب شدن کره، کمی آب اضافه کرده و از روی حرارت بردارید تا زرشک قرمز بماند و زعفران رنگ خود را به مواد دیگر بدهد.
برنج را در بشقاب قرار دهید و مخلوط زرشک و زعفران را روی آن بریزید و مرغ را در ظرفی جداگانه سرو کنید. برای طعم دادن می توانید کمی نمک به مرغ اضافه کنید. همچنین می توانید یک کاسه کوچک آب مرغ را با مرغ سرو کنید.
یادداشت های اضافی
شاه توت یکی از میوه هایی است که در دو نقطه مختلف ایران، خراسان جنوبی و کرمانشاه، بیش از هر جای دیگری می روید. به همین دلیل غذای زرشک پلو با مرغ در مناطقی مانند خراسان معروف است و در سراسر کشور شناخته شده است. این غذا در واقع یک غذای سنتی ایرانی است که با استفاده از زرشک، برنج و مرغ تهیه می شود.
اگرچه بسیاری طرز تهیه این غذا را بسیار ساده می دانند، اما برای تهیه آن باید ظرافت ها را رعایت کرد و این نکات نشان از حرفه ای بودن سرآشپز دارد. بهترین راه برای طعم بهتر دادن به زرشک پلو استفاده از تکه های گوشت مرغ است که در روغن سرخ می شوند و پس از به دست آمدن رنگ طلایی، پیاز، ادویه و آب به آن اضافه می کنند.
برای افزودن پیاز به مرغ، باید از سرهای کوچک پیاز استفاده کنید. 2 تا 3 عدد از این پیازها را به ظرف با مرغ اضافه کنید. ادویه های مورد نیاز برای پخت مرغ در این غذا شامل زردچوبه و مقداری نمک است. برای داشتن یک ظرف زرشک زرد زیبا می توانید از مرغ زرد استفاده کنید. اما اضافه کردن زعفران و رب گوجه فرنگی را توصیه نمی کنیم.
برای اینکه رنگ زعفران به بهترین شکل ظاهر شود، قبل از اینکه کاملا آب شود، کره را با زرشک، زعفران و شکر در تابه ای بریزید. سپس بعد از کمی حرارت دادن نصف لیوان آب به آن اضافه کرده و بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید. یادتان باشد زعفران را روی حرارت زیاد قرار ندهید زیرا باعث کاهش عطر آن می شود.
مرغ باید آبدار باشد البته آب آن غلیظ است. برای این کار آب مرغ را در ظرفی جدا از مرغ بریزید.
برای سرخ کردن زرشک از روغن تازه استفاده کنید و برای این کار بهتر است از روغن استفاده کنید.
به زرشک حرارت داده شده شکر اضافه کنید تا غذا شیرین و ترش شود و زرشک به برنج نچسبد.
زرشک را حتما با حرارت ملایم تفت دهید چون با حرارت زیاد خشک می شود و به دندان می چسبد.
همچنین برای آسیاب کردن زعفران بهتر است از هاون سنگی یا چوبی استفاده کنید و از آسیاب برقی خودداری کنید تا عطر زعفران از بین نرود.