فوت و فن چای ماسالا در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن چای ماسالاو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر ماسالا چای
هنر ماسالا چای و راز چای ماسالا خانگی خوشمزه در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
چای ماسالا یک نوشیدنی ادویهای محبوب هندی است که به دلیل ترکیبات منحصر به فرد و فواید سلامتی خود شهرت جهانی دارد.
این دمنوش که با استفاده از ادویه های مختلف تهیه می شود، علاوه بر طعم مطبوع، فواید زیادی دارد و به کاهش نفخ و حالت تهوع، مبارزه با سرماخوردگی و آنفولانزا و کاهش التهاب کمک می کند.
چای ماسالا به عنوان یک نوشیدنی موثر برای کاهش وزن شناخته می شود و برای کنترل دیابت و فشار خون بالا استفاده می شود.
در دستور پخت سنتی چای ماسالا از چای سیاه، شیر و زنجبیل استفاده می شود، اگرچه چای سبز نیز رایج است.
از دیگر ادویه های موجود در این نوشیدنی می توان به دارچین، رازیانه، هل سبز، فلفل سیاه، میخک و گشنیز اشاره کرد که با توجه به دستور غذا می تواند متفاوت باشد.
چای ماسالا به عنوان یک نوشیدنی معطر با طعمی تند و شیرین در سراسر جهان شناخته می شود و به همین دلیل محبوبیت زیادی دارد. این چای معمولا از چای سیاه، زنجبیل و چند ادویه دیگر تهیه می شود.
منشا این نوشیدنی جنوب آسیا بوده و احتمالاً منشا آن هند است و در برخی از کشورهای اروپایی به چای هندی معروف است.
کلمه ماسالا در زبان هندی به معنای ادویه مخلوط است و این نام نشان دهنده ارتباط تاریخی این چای با فرهنگ هندی است.
این چای از ترکیب چند ادویه مختلف تهیه می شود و در فرهنگ هندی به پیروی از سنت بریتانیایی اغلب شیر به آن اضافه می شود.
ترکیبات ماسالا چای چیست؟
چای سیاه: به عنوان پایه ای برای تهیه چای ماسالا بسیار استفاده می شود.
زنجبیل: طعم تند زنجبیل یک عنصر مهم در ترکیبات ماسالا چای است و در بسیاری از دستور العمل ها استفاده می شود.
چوب دارچین: عطر خوش چوب دارچین به چای ماسالا اضافه می شود.
هل: این دانه معطر در چای ماسالا به دلیل خواص ضد التهابی آن استفاده می شود.
دانه های فلفل سیاه و قرمز: این دانه ها به دلیل خواص فراوانی که دارند در بسیاری از غذاها و نوشیدنی های هندی از جمله ماسالا چای استفاده می شود.
انیسون: این ادویه ستاره ای شکل طعم خوبی به چای ماسالا می دهد.
رازیانه: رازیانه با طعم خاص و شیرینی که دارد در تهیه ماسالا چای استفاده می شود.
شیر یا آب: چای ماسالا را می توان با شیر یا آب درست کرد، مشروط بر اینکه شیر کاملاً جوشیده و گرم باشد.
تخم گشنیز: این دانه عطر و طعم خاصی به چای ماسالا می دهد.
میخک: میخک به عنوان یک مکمل مناسب برای مقابله با خستگی های جسمی و روحی در ماسالا چای استفاده می شود.
طرز تهیه چای ماسالا
فلفل سیاه، میخک، هل، دارچین و بادیان را حدود دو دقیقه تفت دهید، سپس بگذارید خنک شوند و سپس آنها را به صورت پودر درآورید.
آب را به جوش آورده و چای سیاه را با زنجبیل تازه خرد شده به مدت 10 دقیقه در آن دم کنید، سپس مخلوط را صاف کرده و پودر ادویه را اضافه کنید.
شیر را بجوشانید و آماده کنید.
در یک لیوان، دو قسمت شیر را به یک قسمت چای بریزید و برای شیرین شدن آن می توانید از شکر قهوه ای یا عسل استفاده کنید.
اگر از کیسه های چای ماسالا استفاده می کنید، مقداری آب و شیر را بجوشانید، چای کیسه ای را در آن قرار دهید و 2 دقیقه صبر کنید، سپس چای کیسه ای را بردارید و بنوشید.
برای استفاده از پودر چای فوری ماسالا، آب، شیر و پودر چای را حرارت دهید، سپس در لیوان بریزید و نوشیدنی را آماده کنید.
توجه داشته باشید که چای ماسالا به طور سنتی بدون شیرین کننده تهیه می شود و فقط از شیر برای طعم دادن استفاده می شود.
چای ماسالا هم به عنوان نوشیدنی گرم و هم به صورت سرد مصرف می شود.
زمان مصرف چای ماسالا چه زمانی است؟
بهترین زمان برای مصرف چای ماسالا یک ساعت بعد از غذا است. در این فاصله زمانی می توانید از فواید درمانی این چای به طور کامل استفاده کنید.
مصرف چای ماسالا با معده خالی
تاکنون هیچ مطالعه عمیقی در مورد مصرف چای ماسالا با معده خالی انجام نشده است، بنابراین بهتر است از نوشیدن این چای با معده خالی و بدون مشورت با پزشک متخصص خودداری کنید.
مقدار مجاز چای ماسالا در روز
تمامی اجزای مورد استفاده در تهیه چای ماسالا طبیعی بوده و تاکنون هیچ گزارشی از عوارض خطرناک این چای گزارش نشده است.
به همین دلیل تعیین حدود دقیق مصرف آن مشکل است. با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد چای ماسالا که حاوی کافئین است، می تواند باعث مشکلاتی مانند اختلالات خواب، افزایش استرس و اضطراب شود.
طبق مطالعات علمی، مصرف روزانه توصیه شده کافئین نباید بیش از 300 میلی گرم باشد. با توجه به اینکه هر فنجان چای ماسالا حاوی تقریباً 20 میلی گرم کافئین است، مصرف حداکثر سه فنجان در روز به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شود.
همچنین افراد گرم مزاج باید در نظر داشته باشند که ادویه های استفاده شده در چای ماسالا معمولاً گرم بوده و در برخی افراد باعث تب یا بی حالی می شود.
بنابراین میزان مناسب مصرف روزانه چای ماسالا بسته به مزاج و عادات غذایی هر فرد متفاوت است اما به طور کلی مصرف یک تا سه فنجان در روز معمولا برای سلامتی مضر نیست.