فوت و فن کیک خرما در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن کیک خرماو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر کیک خرما
هنر خرمایی و راز کیک خرمایی خوشمزه + بهترین کیک خانگی عید نوروز سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
کیک خرما یک دسر بین المللی محبوب است که با طعمی بی نظیر و سرشار از مواد مغذی تهیه می شود. این کیک با بافت متراکم و مغذی خود به عنوان یک میان وعده عالی استفاده می شود و همچنین به دلیل داشتن مواد مغذی غنی، انتخاب خوبی در برنامه های غذایی به شمار می رود. برای افزایش طعم و بهبود بافت کیک می توانید از گردوی آسیاب شده به عنوان افزودنی استفاده کنید. این کیک با هر نوع خرمایی که دوست دارید درست میشه. دستور کامل این کیک خرمایی را در قسمت های بعدی ارائه خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه کیک با خرما به روش اول
آرد گندم: 2 و 1/2 فنجان فرانسوی
تخم مرغ: 3 عدد
شکر: 1 فنجان فرانسوی
کره مایع: 1/2 فنجان فرانسوی
خرما له شده: 1 فنجان فرانسه
جوش شیرین: 1/2 قاشق چایخوری
آب جوش: 1 فنجان با دسته فرانسوی
پودر کاکائو: 1 قاشق غذاخوری
وانیل: 1 قاشق چایخوری
پودر دارچین: 1 قاشق چایخوری
گردوی خرد شده: 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه کیک خرمایی
برای شروع دستور پخت کیک خرما، ابتدا خرماها را پوست بگیرید و دانه ها را جدا کنید. خرماها را در ظرفی بریزید و روی آن ها را با آب جوش بپوشانید و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند تا نرم شوند. سپس خرماها را پوست گرفته و پوره کنید.
در ظرفی دیگر تخم مرغ ها را با همزن بزنید و وانیل را اضافه کنید سپس با همزن خوب هم بزنید تا تخم مرغ ها کاملا هم زده شوند. شکر را کم کم به آن اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه کردن خوب هم بزنید تا مخلوط یکدست و کشدار شود.
وقتی مخلوط تخم مرغ و شکر کاملا با هم ترکیب شد و سبک شد، کره مایع را به آرامی اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا همه چیز خوب با هم ترکیب شود.
پوره خرما را به مخلوط آماده اضافه کنید و چند دقیقه دیگر با سرعت بالا هم بزنید تا مواد کاملا یکدست شوند.
مواد خشک مانند آرد، نمک، دارچین، کاکائو و جوش شیرین را در ظرفی جداگانه مخلوط کرده و یکی یکی به مخلوط خرما اضافه کنید و با لیسک به آرامی هم بزنید تا خمیر یکدستی به دست آید.
فر را با دمای 180 درجه گرم کنید و قالب کیک را چرب کنید و در صورت تمایل آرد کنجد بپاشید. گردوی آسیاب شده را به مخلوط کیک اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید.
مایه کیک را داخل قالب بریزید و چند ضربه روی سطح کار بزنید تا حباب های هوا گرفته شود سپس آن را در فر قرار دهید و به مدت 45 تا 50 دقیقه بپزید. بعد از پخت کیک را از قالب خارج کنید.
بعد از خنک شدن روی کیک را با کیک یا گاناش شکلاتی تزئین کنید و برای تزیین بیشتر از پودر آجیل یا خرمای واقعی استفاده کنید.
طرز تهیه کیک با خرما بدون فر
برای تهیه کیک خرمایی بدون فر در قابلمه، ابتدا مایه کیک را طبق دستورات اولیه آماده کنید. سپس یک تابه را روی گاز بگذارید و مانند فضای فر گرم کنید، یک پایه فلزی داخل قالب قرار دهید و مایه کیک را در قالب دلخواهتان بریزید.
قالب را کف قابلمه قرار دهید و یک حوله دور درب قابلمه بپیچید و درب قابلمه را محکم ببندید. حرارت را تا حد امکان کاهش دهید و در صورت وجود از پخش کننده حرارت استفاده کنید. کیک را به مدت 50 دقیقه تا یک ساعت بپزید و تا 40 دقیقه اول درب قابلمه را باز نکنید.
وقتی از پخت کامل کیک مطمئن شدید، آن را از قالب خارج کرده و بگذارید خنک شود. سپس کیک را با یک چاقوی تیز برش دهید. برای تزیین کیک می توان از سس گاناش یا پودر قند استفاده کرد و کیک را در ظرف مناسبی برای سرو قرار داد.
هنر کیک خرما
برای تهیه کیک خرما بدون استفاده از شکر می توانید از عسل، شیره خرما یا شیره انگور به عنوان جایگزین استفاده کنید. اگر می خواهید کیک کمتر شیرینی داشته باشید، می توانید شیرین کننده ها را از دستور حذف کنید.
اگر غذاساز ندارید، خرما را می توان با چرخ گوشت خوب له کرد.
در حالی که مواد را با همزن مخلوط می کنید، به صورت دوره ای کناره های کاسه را با کفگیر بشویید تا مطمئن شوید که همه مواد کاملا و یکنواخت مخلوط شده اند.
هنگام پخت کیک خرما در توستر یا فر برقی، دمای فر را 20 درجه کمتر از حد استاندارد تنظیم کنید.
برای اینکه گردوها به خمیر نچسبند، آنها را در آرد بغلتانید و سپس الک کنید. سپس گردوها را به مایه کیک اضافه کنید و مخلوط کنید.
برای کیک خرمایی رژیمی یا کم کالری، شکر سفید را با شکر قهوه ای جایگزین کنید که به حفظ بافت کیک کمک می کند.
انتخاب قالب مناسب کیک مهم است. از قالبی استفاده کنید که بعد از ریختن مایه کیک حدود 1/3 آن خالی بماند تا کیک فضای کافی برای ور آمدن داشته باشد.
برای حفظ پف کیک تا 30 دقیقه بعد از گذاشتن کیک در فر در فر را باز نکنید. اگر کیک را در قابلمه می پزید، 40 دقیقه بخارپز را خارج نکنید.
برای تزیین کیک خرما سس کارامل را با کره و شکر روی حرارت ملایم آماده کنید سپس خامه را اضافه کنید و در صورت نیاز کمی شیر اضافه کنید تا رقیق شود. بعد از اینکه سس یکدست شد روی کیک بریزید و سرو کنید.