سبک زندگی

قطعه‌ای از بهشت گمشده در این نقطه از ایران

خرید فالوور از سایت اینبو

کرمانشاه یکی از کهن‌ترین استان‌های ایران است که در زمان‌های قدیم با نام‌هایی چون الیپی، کامبادن و کرمسین شناخته می‌شد و بعدها نام کرمانشاه و کرمانشاه را به خود گرفت. واژه کرمانشاه اولین بار در حدود سال 279 هجری قمری توسط بان فقیه همدانی در کتاب «مختصر البلدان» به کار رفته است.

به گزارش مهر، استان کرمانشاه یکی از استان های غربی کشور با جمعیتی نزدیک به 2 میلیون نفر است که مرکز آن کلانشهر کرمانشاه، نهمین شهر پرجمعیت کشور و مرکز غرب کشور است. . این استان هفدهمین استان پهناور کشور است که از شمال با استان کردستان، از جنوب با استان های لرستان و ایلام، از شرق با استان همدان و از غرب با عراق همسایه است و شهرهای زیارتی کربلا و بغداد با حدود 330 کیلومتر فاصله مشترک. مرز با دولت مرکزی عراق و اقلیم کردستان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

این استان با 4200 اثر تاریخی که نیمی از آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، سومین استان ثروتمند کشور از نظر تعداد آثار تاریخی است که آن را در صدر جذاب ترین مناطق کشور قرار می دهد. انبوه آثار تاریخی، وجود طبیعت بکر و زیبا، سراب ها و چشمه های خروشان، غذاهای رنگارنگ و لذیذ، صنایع دستی غنی، آداب و رسوم کهن و اصیل، تنوع اقلیمی و حتی آثار مقدس حفاظتی تنها بخشی از جاذبه های کرمانشاه برای گردشگران

اگر اهل سفر باشید با دیدنی ها و جاذبه های بی نظیری از تاریخ و میراث کهن کشورمان مواجه می شوید که می تواند مقصدی جذاب و خاطره انگیز برای مهمانان شما باشد. از این رو خبرگزاری مهر در نوروز 1403 در نظر دارد گوشه ای از جاذبه های گردشگری تاریخی، طبیعی، ملی استان کرمانشاه را ارائه کند.

جاذبه‌های دیدنی شهر کرمانشاه تنها به مجموعه بیستون، مجسمه‌های باستانی، کلیساهای اسرارآمیز، مراکز خرید و اماکن مذهبی متعدد محدود نمی‌شود، بلکه چشمه‌های خروشان و سراب‌های این استان نیز از مکان‌های دیدنی و خیره‌کننده به حساب می‌آیند که مایه شرمساری است. سفرهای نوروزی به کرمانشاه. شما حسرت تجربه بازدید از آنها را می خورید.

اکثر مردم استان زیبای کرمانشاه را به خاطر آثار تاریخی معروفش می شناسند. اما این استان سرسبز و کوهستانی جاذبه های طبیعی بسیاری را نیز در دل خود جای داده است. یکی از این جاذبه های طبیعی مهم کرمانشاه، اقامتگاه گردشگری سراب نیلوفر است که مسافران زیادی را به بازدید از آن دعوت می کند.

گلن؛ تکه ای از بهشت ​​گمشده در غرب ایران

جاذبه های شهر کرمانشاه تنها به تکبستان و مجموعه بیستون، مجسمه های باستانی، کلیساهای اسرارآمیز، مراکز خرید و اماکن مذهبی متعدد محدود نمی شود، بلکه روستاهای این استان نیز از مکان های دیدنی و شگفت انگیزی به شمار می روند که تجربه آن در نوروز حیف است. سفر به کرمانشاه آنها را از دست ندهید.

اکثر مردم استان زیبای کرمانشاه را به خاطر آثار تاریخی معروفش می شناسند. اما این استان سرسبز و کوهستانی در دل خود جاذبه های طبیعی فراوانی دارد که یکی از زیباترین آن ها طبیعت «گلین» است که گردشگران زیادی را به بازدید از آن دعوت می کند.

تکه ای از بهشت ​​گم شده در این شهر

گلین منطقه ای ناشناخته در دل دره های سرسبز و رودخانه های همیشه جاری است

گلین روستایی بسیار زیبا و گردشگری در دهستان دیره از توابع مرکزی گیلانغرب در استان کرمانشاه است که در 33 کیلومتری گیلانگرب و 215 کیلومتری کرمانشاه قرار دارد.

منطقه تفریحی گلین گردشی بکر و مفرح در دره ای پوشیده از درختان مختلف با انار معروف و رودخانه ای همیشه جاری است که کیلومترها زیبایی و لطافت را به گردشگران و مهمانان نوروزی هدیه می کند. جاذبه های کوهستانی، پوشش گیاهی و باغ های درهم، ارتفاعات زیبا و مسیرهای کوهستانی از جمله ویژگی های بارز و منحصر به فرد منطقه گردشگری گلین است. زیبایی این منطقه به قدری خیره کننده است که می تواند چشم هر بیننده ای را به خود جلب کند.

منطقه گلین منطقه وسیعی است متشکل از چندین روستای بزرگ و کوچک، باغ ها و مزارع در دره ای طولانی و زیبا در دو طرف رودخانه ای بزرگ و خروشان که یکی از مناطق نمونه گردشگری کشور و دیدنی و جذاب است. روستاهایی مانند «انیاورود» و «اله مراد» از جمله روستاهایی هستند که هدف گردشگری در این منطقه واقع شده است.

قدمت گلین در افسانه های تاریخی ایران به اندازه «بیژن و منیشه» است

این منطقه به صورت دره ای عمیق و طویل به طول حدود 20 کیلومتر و عمق 400 متر است و رودخانه ای زیبا در میان درختان سرسبز پنهان شده است، این منطقه نیز یکی از قسمت های تاریخی و قدیمی است. بر اساس روایات و نشریات تاریخی، عمر این قسمت به قدمت آثار تاریخی و اساطیری «بیژن و منیه» در شهرستان سرپل ذهاب است. طبق روایات تاریخی، در زمان حکومت بیژن در این منطقه، مردم اطراف دره از هجوم حیوانات درنده نزد حاکم شکایت کردند و گرگی برای پاکسازی این دره فرستاده شد که توانست امنیت منطقه را تامین کند و از آنجا که سپس زندگی در این منطقه جریان داشته است. اگرچه این منطقه زیبا و تاریخی به دلیل ناآگاهی مورد بی توجهی قرار گرفته است، اما زیبایی فوق العاده آن چشم هر بیننده ای را به حیرت وا می دارد.

علاوه بر شگفتی های طبیعی در این منطقه، آثار تاریخی زیادی مانند کتیبه فرهاد (یا فرهاد کن) در 150 متری پل ورودی دره، طاق روبروی روستای نجار وجود دارد که شامل چند پله، یک دریاچه و چند چاله نگهداری مواد غذایی، قلعه گرگین با دیوارهای قدیمی، دریاچه و کتیبه ای در نزدیکی سرباغ گلین و قلعه انجارود (بزرگ) متشکل از دیوارهای متعدد بدون ورودی است.

وجود چندین چشمه جوشان که منجر به تشکیل رودخانه گلین شده از دیگر جاذبه های گردشگری منطقه گلین است. سد بزرگی به نام سد زاگرس از آب رودخانه گلین ساخته شده و آب این سد برای آبیاری زمین های کشاورزان منطقه به سد ذخیره ای تنگه کورک در گیلانگرب هدایت می شود.

گلین یکی از زیستگاه های ماهیان سردابی و ماهیان رودخانه ای است که به دلیل وجود رودخانه پر آب به ماهیان آب شیرین معروف هستند. به همین دلیل است که ماهیگیری می تواند یکی از تفریحات لذت بخش در دره گلن باشد.
خانه های این منطقه با سنگ و گل و چوب به صورت پلکانی ساخته شده است، بنابراین سقف یک خانه حیاط خانه همسایه است و این منطقه دارای آب و هوای معتدل و کوهستانی و طبیعت سرسبز است.

تکه ای از بهشت ​​گم شده در این شهر

مردم گلن بسیار بافرهنگ، صمیمی و خونگرم هستند

یکی از گردشگرانی که منطقه زیبای گلین را به عنوان مقصدی برای گذراندن اوقاتی خوش در کنار خانواده انتخاب کرده است، در گفتگو با خبرنگار مهر، این منطقه را یک جاذبه طبیعی منحصر به فرد و شگفت انگیز دانست و گفت: گلین منطقه ای با خوب است. آب و هوا در دشتی زیبا با شالیزارها بسیار وسیع است و همه جای این منطقه مملو از جاذبه هایی است که تجربه سفر به گلین برای هر گردشگری به آرزو تبدیل خواهد شد.

منا جوکار با بیان اینکه در فصل بهار باید با لباس گرم به این منطقه سفر کنید، ادامه داد: واقعا روستای زیبا و بکری بود، خیلی خوشمان آمد. مردم محلی این منطقه بسیار با فرهنگ، صمیمی و خونگرم هستند. بازدید از این منطقه زیبا را حتما به همه گردشگران توصیه می کنم.

وی با اشاره به ثبت خاطره ای خوب و زیبا و سرشار از آرامش و شادی برای خود و خانواده اش در این سفر، افزود: علاوه بر زیبایی های طبیعی و باغ های پر از انار در مسیر رسیدن به این منطقه، غارهایی نیز وجود دارد. کنار جاده که مربوط به دوران ساسانی است.

لازم به ذکر است که متأسفانه این ظرفیت بکر و جاذبه گردشگری در سایه بی توجهی و کمبود مسئولان میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمانشاه هنوز حتی یک جاده دسترسی با کیفیت، پوشش مناسب، علائم جاده ای مناسب و ایمن و ساماندهی یک جاده را ندارد. محیط گردشگری مساعد مالک بلااستفاده مانده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا