مادهای درون انار با آلزایمر مبارزه میکند

تیمی از دانشمندان که مقاله جدیدی را منتشر کرده و روی موشهای مبتلا به آلزایمر مطالعه میکنند، میگویند مادهای در برخی غذاها از جمله انار، توت فرنگی و گردو وجود دارد که توانایی یافتن و حذف سلولهای آسیب دیده مغز را دارد. محققان این موضوع را در موش هایی که برای بیماری آلزایمر آزمایش شده بودند مشاهده کردند.
به گزارش دیجیاتو، همان تیم تحقیقاتی قبلاً نوعی ویتامین B3 به نام ریبوزید نیکوتین آمید (NR) را کشف کرده بود که به حذف میتوکندری های آسیب دیده از مغز کمک می کند.
هنگامی که این سیستمهای تمیزکننده عصبی از بین میروند، زبالهها در اعصاب تجمع میکنند و زمینه را برای بیماریهای عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون فراهم میکنند.
دانشمندان از قدرت برخی غذاها در مبارزه با آلزایمر خبر می دهند
ویلهلم بور، بیوشیمیدان دانشگاه کپنهاگ، میگوید: بسیاری از بیماران مبتلا به بیماریهای نورودژنراتیو اختلال عملکرد میتوکندری را تجربه میکنند که به آن میتوفوناژیا نیز میگویند. این بدان معناست که مغز در خلاص شدن از شر میتوکندری های ضعیف، که ساخته شده و بر عملکرد مغز تأثیر می گذارد، مشکل دارد.
در نتیجه، محققان اضافه می کنند که اگر بتوان فرآیند میتوفاژی را تحریک کرد و میتوکندری های ضعیف را حذف کرد، نتایج بسیار مثبتی حاصل خواهد شد. در این فرآیند، برخی از بقایای مغزی مرتبط با بیماری آلزایمر، که در نهایت به پلاکهای آمیلوئیدی تبدیل میشوند و گرههای نوروفیبریلاری که مشخصه این بیماری هستند را میتوان پاک کرد.
در مطالعه قبلی، موشهای آلزایمر با مکمل NR، تولید یک کوآنزیم متابولیک کلیدی به نام نیکوتین آمید آدنین دی نوکلئوتید (NAD) را افزایش دادند و پروتئینهای آسیبرسان به DNA را در مغزشان کاهش دادند.
بور و همکارانش اکنون کشف کردهاند که اورولیتین A، مادهای که در انار یافت میشود، نیز چنین حالت پاکسازی را در مغز ایجاد میکند. محققان دریافتند که موش هایی که به مدت طولانی با urolithin A درمان شده اند، یادگیری، حافظه و حس بویایی را بهبود بخشیده اند. این پروتئین بر پروتئینی به نام کاتپسین Z تأثیر می گذارد.
نتایج این مطالعه در مجله Alzheimer's & Dementia منتشر شده است.