سبک زندگی

مصرف نان سبوس دار موثر در پیشگیری از بروز بیماری‌ها

خرید فالوور از سایت اینبو

رئیس کارگروه سلامت و ایمنی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: با توجه به افزایش چاقی و اضافه وزن در تمامی گروه های سنی و افزایش بیماری های غیرواگیر مانند سکته قلبی، سکته مغزی، فشار خون، دیابت، خون. چربی ها، مصرف نان سبوس دار در پیشگیری و درمان این بیماری ها نقش دارد.

به گزارش ایرنا، حبیب معصومی روز دوشنبه اظهار کرد: نان سبوس دار نانی است که سبوس آن حذف نشده باشد یا سبوس گیری در حد استاندارد باشد.

وی گفت: از نظر تغذیه نان با آرد سبوس دار از جمله نان سنگک از ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان با آرد سفید مانند نان لواش برخوردار است و مصرف روزانه آنها می تواند بخشی از نیاز روزانه را تامین کند. بدن به پروتئین و ویتامین نیاز دارد

رئیس کارگروه سلامت و ایمنی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: مواد مغذی از جمله ویتامین های گروه B به ویژه ویتامین های B1، B2 و B3 در سبوس دانه ها و غلات وجود دارد و با چیدن آن مقدار زیادی از گندم حذف می شود. دانه ها در آسیاب آرد در جوانه گندم و اندوسپرم، این ویتامین ها به دلیل حذف سبوس از بین می روند.

دکتر معصومی افزود: نان سالم و سالم می تواند از سرطان های دستگاه گوارش، سرطان روده بزرگ، کمبود آهن و روی و بیماری های متابولیک مانند دیابت پیشگیری کند.

وی با بیان اینکه نان های بدون سبوس به نان های تصفیه شده و نان های سفید معروف هستند، اظهار داشت: طبق بررسی های انجام شده این نان ها باعث افزایش التهاب و عوامل التهابی در بدن می شوند و افزایش این عوامل باعث بروز برخی بیماری ها از جمله می شود. بیماری های قلبی عروقی، دیابت، سرطان و سایر بیماری ها را به همراه دارد.

رئیس کارگروه سلامت و ایمنی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: برخی تصور می کنند نان سبوس دار همان نان سفید است اما نان تهیه شده از آرد سبوس دار رنگ تیره ای دارد. از نظر زمان خواب برای تهیه نان از تهیه نان از گندم و آرد محاسبه می شود و نباید بلافاصله تبدیل به آرد و نان شود که متاسفانه این چرخه در حال حاضر معیوب است.

مسئول کارگروه ایمنی و بهداشت مواد غذایی استان همدان تاکید کرد: برای ورز دادن خمیر نان سه ساعت زمان نیاز است اما اکنون این زمان به کمتر از نیم ساعت رسیده است و یکی از مهمترین دلایل پرتاب نان غلات است. کیفیت پایین آن است.

دکتر معصومی بیان کرد: طرح نان سبوس دار در نقاط مختلف کشور اجرا می شود و 2 نانوایی در شهرستان همدان و یک نانوایی در شهرستان فامینین نان سبوس دار ارائه می کنند.

وی گفت: بر اساس مصوبات شورای آرد و نان استانداری، در آینده نزدیک 15 نانوایی در شهرستان همدان به صورت داوطلبانه نان کامل عرضه می کنند و در هر شهرستان حداقل یک نانوایی نان کامل می پزد.

یک مسئول کارگروه ایمنی و سلامت غذای استان همدان گفت: نان های سبوس دار و سبوس دار گندم سرشار از پروتئین، کربوهیدرات، انواع ویتامین های E و B و مواد معدنی مختلف آهن، منیزیم، روی، کلسیم و فیبر هستند.

دکتر معصومی بیان می کند: ورود سبوس گندم و نان سبوس دار به دستگاه گوارش به هضم غذا کمک می کند و حجم مدفوع را افزایش می دهد و از یبوست جلوگیری می کند.

وی همچنین گفت: شهروندان همدانی می توانند با مراجعه به کوچه مشکی از روبروی پارک گلها و کوچه همام قلعه نان کامل تهیه کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا