مهمترین خواص عدس در سال ۱۴۰۳ که کسی به شما نمی گوید!
خواص لنز
عدس یکی از مفیدترین و پرمصرف ترین حبوبات در دنیاست که خواص دارویی زیادی نیز دارد. طبع عدس در طب سنتی سرد و خشک است و به همین دلیل باید در درمان ملین مصرف شود. نکته جالب در مورد عدس این است که در برخی از کشورها مانند هند و پاکستان، عدس یکی از اجزای مهم و کلیدی در رژیم غذایی مردم این کشورها است. یکی از نکات مهم دیگر در مورد عدس این است که این حبوبات سرشار از پروتئین است و بنابراین گزینه خوبی برای افراد غیر گوشتی و گیاهخواران است که می توانند پروتئین مورد نیاز خود را با مصرف عدس تامین کنند. خواص و مضرات عدس با سایت چیشی همراه باشید.
خواص لنز
لاغری و کاهش وزن
عدس یکی از غذاهایی است که تقریبا در تمام رژیم های لاغری وجود دارد. عدس سرشار از مواد مغذی مانند پروتئین، فیبر، انواع ویتامین ها و مواد معدنی است و همچنین چربی بسیار کمی دارد.
علاوه بر این، عدس حاوی کالری بسیار کمی است و گزینه مناسبی برای کاهش وزن است. یکی دیگر از ویژگی های عدس برای کاهش وزن این است که فیبر فراوان موجود در عدس شما را برای مدت طولانی سیر نگه می دارد و از پرخوری جلوگیری می کند.
خواص عدس در دوران بارداری
عدس یکی از غذاهایی است که در دوران بارداری بسیار مفید است. مصرف عدس به دلیل فراوانی فیبر محلول از بروز یبوست در دوران بارداری جلوگیری می کند. علاوه بر این، مصرف عدس باعث افزایش روند رشد جنین می شود.
برای ورزشکاران مفید است
عدس به دلیل داشتن فیبر و پروتئین زیاد گزینه بسیار مناسبی برای تقویت ورزشکاران است. ورزشکارانی مانند بدنسازانی که تمرینات سنگینی دارند می توانند قبل از تمرین با یک کاسه عدس ساده بدن خود را تقویت کنند.
درمان یبوست
یبوست معمولاً به دلیل کمبود فیبر در بدن ایجاد می شود و مصرف غذاهای غنی از فیبر می تواند آن را درمان کند. عدس سرشار از فیبر است و به همین دلیل علاوه بر درمان یبوست می تواند به درمان سندرم روده تحریک پذیر نیز کمک کند.
کاهش کلسترول خون
یکی دیگر از خواص مهم خوردن عدس این است که می تواند به کاهش کلسترول و چربی خون کمک کند. عدس حاوی مقادیر زیادی فیبر محلول است و بنابراین با کاهش کلسترول و چربی خون می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.
در دیابت مفید است
عدس همچنین می تواند برای افراد دیابتی مفید باشد. خوردن عدس به تنظیم سطح خون در افراد مبتلا به دیابت کمک می کند. علاوه بر این، مصرف عدس برای افراد دیابتی که مقاومت به انسولین دارند، مفید است.
درمان کم خونی
یکی از خواص مهم و شناخته شده عدس این است که می تواند به درمان کم خونی کمک کند. عدس حاوی مقادیر زیادی آهن است و بنابراین می تواند به افزایش تولید گلبول های قرمز خون کمک کند و منجر به درمان کم خونی شود.
پاکسازی کبد
به دلیل وجود فیبر زیاد، عدس می تواند از فرآیند پاکسازی و سم زدایی کبد حمایت کند. علاوه بر این، مصرف منظم جگر به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم می تواند به درمان بیماری های رایج کبدی مانند بیماری کبد چرب کمک کند.
خواص برای کودکان و نوزادان
کودکان در حال رشد به منابع غذایی حاوی فیبر و پروتئین نیاز دارند و همانطور که می دانید عدس منبع غنی از فیبر و پروتئین است، گیاهی که به رشد بهتر کودکان و داشتن استخوان های قوی تر کمک می کند.
یکی دیگر از ویژگی های عدس این است که این غذا علاوه بر کم چرب بودن، دارای مواد معدنی مفیدی مانند پتاسیم، فولات، فسفر و آهن نیز می باشد که برای کودکان ضروری است.
یکی دیگر از مشکلاتی که نوزادان و کودکان با آن مواجه هستند این است که بیش از حد معمول یبوست دارند که با مصرف کافی عدس در یک رژیم غذایی مناسب می توان این مشکل را به طور کامل برطرف کرد.
البته باید این نکته را هم در نظر داشته باشید که مشکل کودک یا نوزاد ابتدا باید توسط پزشک به درستی تشخیص داده شود، سپس از درمان خانگی با غذا استفاده شود، زیرا ممکن است مشکل از روده باشد و نیاز به درمان دارویی داشته باشد.
از دست دادن عدس
زخم ها
عدس نوعی حبوبات است و به همین دلیل اگر قبل از مصرف خیس نشود بعد از مصرف باعث نفخ می شود. کسانی که زخم معده یا سایر مشکلات گوارشی دارند باید از مصرف زیاد عدس خودداری کنند.
غلظت خون
عدس اگر در رژیم غذایی سالم قرار گیرد می تواند به درمان کم خونی کمک کند، اما از نظر طب سنتی مصرف زیاد عدس منجر به افزایش سدیم در بدن می شود که باعث غلظت خون می شود. اگر فشار خون دارید در مصرف عدس احتیاط کنید.
عدس در رژیم غذایی
یک ظرف با عدس
عدس یکی از حبوباتی است که جایگاه خوبی در رژیم غذایی ایرانیان دارد و غذاهای زیادی با آن درست می شود، در درس زیر چند غذای معروف و بسیار خوشمزه را برای شما جمع آوری کرده ایم که می توانید با عدس تهیه کنید.