هشدار؛ زنگ خطر بیتحرکی به صدا درآمد
بر اساس نتایج مطالعه سازمان بهداشت جهانی و سایر محققان، بیش از 31 درصد از بزرگسالان که 1.8 میلیارد نفر هستند، در سال 2022 میزان توصیه شده ورزش را انجام نداده اند که نشان دهنده افزایش 5 درصدی نسبت به سال گذشته است. 2010 .
به گزارش سرگرمی روز به نقل از بیزینس، انفعال تهدیدی خاموش برای سلامت جهانی است و به طور قابل توجهی به افزایش بار بیماری های مزمن کمک می کند. کارشناسان گفتند متأسفانه جهان در مسیر درستی حرکت نمی کند.
سازمان جهانی بهداشت توصیه می کند که همه افراد حداقل 150 دقیقه در هفته فعالیت بدنی با شدت متوسط داشته باشند که می تواند شامل پیاده روی، دوچرخه سواری یا حتی انجام کارهای خانه یا حداقل 75 دقیقه ورزش شدیدتر مانند دویدن باشد.
عدم انجام این سطح از ورزش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت، برخی سرطان ها و مشکلات سلامت روان را افزایش می دهد.
بر اساس نتایج این تحقیق که در مجله The Lancet Global Health منتشر شده است، در صورت ادامه روند فعلی، پیشبینی میشود که سطح بیتحرکی در میان بزرگسالان تا سال ۲۰۳۰ به ۳۵ درصد افزایش یابد که بسیار کمتر از هدف سازمان بهداشت جهانی است. سازمان برای کاهش 15 درصدی عدم تحرک تا پایان دهه.
فیونا بال، رئیس واحد فعالیت بدنی سازمان جهانی بهداشت، گفت که این تحقیق زنگ خطری است که نشان می دهد ما به اندازه کافی ورزش نمی کنیم.
نرخ بی تحرکی بین کشورها بسیار متفاوت است، برای مثال 66 درصد از بزرگسالان در امارات متحده عربی فعالیت بدنی کافی ندارند، در حالی که این میزان در مالاوی کمتر از 3 درصد است.
تفاوت جنسیتی نیز وجود دارد. تقریباً 34٪ از زنان در سراسر جهان آستانه فعالیت بدنی را در مقایسه با 29٪ از مردان برآورده نمی کنند.
به گفته بول، دلایل مختلفی برای کاهش سطح فعالیت وجود دارد، از جمله افرادی که کمتر راه میروند، بیشتر با رایانه کار میکنند و به طور کلی وقت آزاد بیشتری را صرف تماشای صفحه نمایش میکنند.
سازمان جهانی بهداشت تاکید کرده است که تغییر رفتار فردی کافی نیست و از کشورها میخواهد که فعالیت بدنی را با ترویج ورزش اجتماعی و همچنین پیادهروی، دوچرخهسواری و حملونقل عمومی ترویج کنند.
برای این مطالعه که جامعترین بررسی این موضوع تا به امروز محسوب میشود، یک تیم بینالمللی از محققان نتایج بیش از 500 نظرسنجی را با 5.7 میلیون نفر در 163 کشور و منطقه ترکیب کردند.