پرهیز از مصرف غذاهایی با مزاج گرم در تابستان
دکتر سید مهدی میرغضنفری با اشاره به اینکه در طب ایرانی پرهیز مقدم بر درمان است، گفت: برای حفظ سلامتی خود در فصل تابستان باید مراقب غذاهای مصرفی خود باشیم.
به گزارش سرگرمی روز، وی افزود: در فصل تابستان افراد با مزاج گرم و خشک بیشتر در معرض آسیب هستند، زیرا با توجه به مزاج گرم و خشک این افراد و همچنین فصل تابستان، احتمال ابتلا به این بیماری بیشتر است. این مردم. بنابراین در این فصل از مصرف تمام غذاها و نوشیدنیهایی که دمای بدن را بالا میبرند و باعث خشکی بدن میشوند تا حد امکان پرهیز شود، بهویژه غذاهای تند مانند فلفل و زنجبیل، دارچین، زعفران، سسهای تند، خردل و سبزیجات تند مانند سیر، پیاز، ترخون، نعناع، تره، شاهی، شوید و همچنین مرزه و شیرین.
وی افزود: بهتر است از غذاهای گیاهی ساده خام یا خورشتی بدون ادویه و طعم دهنده های قوی استفاده شود.
معاون درمان و معاونت درمان وزارت بهداشت ادامه داد: افراد گرم مزاج در مصرف نمک و غذاها و تنقلات شور مانند چیپس شور، آجیل شور و مانند آن در فصل تابستان احتیاط کنند.
میرغضنفری تصریح کرد: بیشتر مغزها مزاج گرم و خشک دارند و همه افراد به ویژه کسانی که مزاج گرم و خشک دارند نباید در مصرف آنها زیاده روی کنند. همچنین سرخ کردن، تفت دادن و پختن باعث گرما و خشکی می شود. بنابراین در مصرف غذاهای تهیه شده با این روش ها نباید افراط کرد و غذاها را باید به صورت ساده یا در صورت امکان خام و پخته تهیه کرد.
معاون پژوهشی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارتش همچنین تصریح کرد: شیرینی ها نیز طبع گرمی دارند، بنابراین نباید از شیرینی، شکلات و حتی شیرینی های طبیعی مانند عسل، کشمش، کشمش و میوه های شیرین مانند استفاده کرد. مانند در فصل تابستان باید در مصرف انجیر، نارگیل، موز، خربزه و آناناس زیاده روی کرد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش افزود: مصرف گوشت قرمز در فصل تابستان به دلیل گرمای زیاد آن به ویژه گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین که گرمای بسیار بیشتری نسبت به بره دارند توصیه می شود. همچنین گوشت شتر به دلیل درجه حرارت بالا و خشکی نباید به طور معمول مصرف شود.
میرغضنفری به لزوم پرهیز از مصرف غذاهای گرم مانند فسنجان، گردو و کنجد اشاره کرد و توصیه کرد: در فصل تابستان غذاهای خنک مانند خیار، دوغ، ماست، خیار و مقداری نان، سبزیجات خنک مانند خیار، کاهو، کدو تنبل خورشتی مصرف شود. ، گشنیز، اسفناج، ماست و اسفناج.
و ادامه داد: بهتر است غذاهایی که در تابستان مصرف می شود آب پز و آب پز باشد و غذاها کبابی و سرخ شده نباشند مانند آش، خورش سبزی که سبزی آن سرخ نشود، حبوباتش کم باشد و کدام. گوشت زیاد ندارند، کمی ترش هستند، مثلاً با ماست، آبلیمو، پرتقال تهیه میشوند.
وی همچنین مصرف مرکبات و میوه های شیرین مانند آب زرشک و شاه توت، شاه توت، تمشک، سیب ترش، گیلاس، گوجه سبز، انار، رازیانه، هلو، زردآلو، هندوانه و گریپ فروت را مفید دانست و گفت: مصرف سالاد کاهو، خیار، آبلیمو) در این فصل مفید هستند زیرا مزاج خنک تری دارند. در این فصل خوردن ترشی هم به شرط گرم نبودن توصیه می شود که در این صورت دمای آن بالا می رود.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، وی نوشیدن آب و لبنیات کافی در فصل تابستان را مفید دانست و گفت: مصرف روزانه لیمو ترش به گرم مزاجان توصیه می شود. این میوه گرما و رطوبت بدن و التهاب داخلی کبد را کاهش می دهد، خون را رقیق می کند و برای هضم غذاهای چرب، شیرین و سنگین مفید است.
میرغضنفری مصرف گوشت سفید را در این فصل مناسبتر از گوشت قرمز خواند و افزود: گوشت سفید (مانند مرغ و ماهی) حرارت کمتری دارد به ویژه ماهی که با مزاج سرد و مرطوب بسیار مناسب این فصل است ضمن اینکه به شرطی که زیاد سرخ نشود و ادویه تند به آن اضافه نشود.