پنیر لاکتیکی یعنی چی و آشنایی با پنیر لاکتیکی و ترکیبات آن
پنیر لاکتیکی یعنی چی
پنیر لاکتیکی یعنی چی ؛ آشنایی با پنیر لاکتیکی و ترکیبات آن همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
پنیر لاکتیکی یعنی چی
پنیر لاکتیکی یکی از پنیرهای سنتی ایران است، این پنیر از دسته پنیرهای تازهای میباشد
که دارای بافتی نیمه سخت بوده و از انعقاد شیر تولید میشود.
این پنیر دارای بافتی اسفنجی بوده که در طی فرآیند تهیه آن و فعالیت باکتریها، لاکتوز به اسید لاکتیک تبدیل میشود.
لازم به ذکر است که بدانید هر چند در تولید پنیر لاکتیکی از هیچ ماده افزودنی مصنوعی
و چربی گیاه استفاده نمیشود ولی طعم و عطر آن مورد پسند و دلخواه اکثریت جامعه است.
پنیر لاکتیکی از فرآوردهای تخمیری شیر محسوب میشود که در تهیه آن با افزودن
باکتریهای لاکتیکی و آنزیمهای خاص پنیر به شیر پاستوریزه استاندارد موجب میگردد
تا شیر مُنعقد شده و لخته پنیر تازه تشکیل شود. از آنجاییکه پروتئینهای محلول در شیر (لاکتالبمین و لاکتاگلوبولین)
در حین فرآیند تولید پنیر در مخلوط آب نمک و آب پنیر بخش از ارزش غذایی آب پنیر به آن برمیگردد.
آشنایی با دیگر خواص پنیر لاکتیکی در طب سنتی
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص پنیر لاکتیکی آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با پنیر لاکتیکی
پنیر لاکتیکی یکی از پنیرهای سنتی ایران است، این پنیر از دسته پنیرهای تازهای میباشد
که دارای بافتی نیمه سخت بوده و از انعقاد شیر تولید میشود.
این پنیر دارای بافتی اسفنجی بوده که در طی فرآیند تهیه آن و فعالیت باکتریها، لاکتوز به اسید لاکتیک تبدیل میشود.
لازم به ذکر است که بدانید هر چند در تولید پنیر لاکتیکی از هیچ ماده افزودنی مصنوعی
و چربی گیاه استفاده نمیشود ولی طعم و عطر آن مورد پسند و دلخواه اکثریت جامعه است.
پنیر لاکتیکی از فرآوردهای تخمیری شیر محسوب میشود که در تهیه آن با افزودن
باکتریهای لاکتیکی و آنزیمهای خاص پنیر به شیر پاستوریزه استاندارد موجب میگردد
تا شیر مُنعقد شده و لخته پنیر تازه تشکیل شود. از آنجاییکه پروتئینهای محلول در شیر (لاکتالبمین و لاکتاگلوبولین)
در حین فرآیند تولید پنیر در مخلوط آب نمک و آب پنیر بخش از ارزش غذایی آب پنیر به آن برمیگردد.
طرز تهیه پنیر لاکتیکی
شیر محلی: ۱۰ کیلوگرم
ماست ترش: ۲۵۰ گرم
سرکه سفید: ۱ لیوان
نمک: ۵۰ گرم
آب: ۱ کیلوگرم
تهیه این نوعی پنیر در خانه بسیار ساده است. ابتدا شیر را باید روی حرارت ملایم قرار دهید.
بعد از اینکه شیر جوشید، بعد از ۱۰ دقیقه باید سرکه سفید و ماست را اضافه کنید.
در این مرحله شیر بریده می شود. به مدت دو تا ۳ دقیقه مواد را هم بزنید.
حالا باید یک پارچه نخی نازک استفاده کنید و در کف صافی قرار دهید.
مواد پنیر را به همراه آب آن به صافی اضافه کرده و بعد از اینکه آب اضافی آن خارج شد،
به پنیر شکل داده و جسمی سنگین روی آن قرار دهید.
بهتر است آب پنیر را نگه دارید تا برای نگهداری پنیر در آن استفاده کنید.
پنیر با باید دو تا ساعت کنار بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود. در صورتی که می خواهید،
این پنیر را برای مدت طولانی نگهداری کنید، باید مقداری آب و نمک را روی حرارت قرار دهید.
بعد از جوشیدن زمان داده تا کمی خنک شود.
در نهایت تکه های برش خورده پنیر را در آب نمک قرار داده و درب آن را به خوبی ببندید.
برای داشتن این پنیر فوق العاده خانگی باید از شیر و ماست استفاده کنید.
استفاده از شیر پاستوریزه برای تهیه آن پنیر مناسب نبوده و دارای چربی کمی است.
استفاده از شیرهای محلی برای این پنیرها بسیار مناسب بوده
و می توانید به مدت ۱۰ دقیقه شیر را بجوشانید.
افزودن نمک در این پنیر ضروری بوده همچنین باید آب نمک نیز استفاده کنید.
این پنیر را می توانید به مدت طولانی نگهداری کنید.
این نوع پنیر را در وعده های غذایی متنوع نیز می توانید، سرو کنید.
خواص این پنیر بسیار زیاد بوده و طعم و مزه فوق العاده ای دارد.
ارزش غذایی پنیر لاکتیکی
در ۱۰۰ گرم از این پنیر مواد زیر را داریم.
کالری ۱۷۷
چربی کل ۱۵ گرم
پروتئین ۱۲ گرم
تفاوت پنیر لاکتیکی و پروبیوتیک
تفاوت پنیر لاکتیکی و پروبیوتیک بسیار ناچیز است. پنیر لاکتیکی یکی از پنیرهای سنتی ایران است.
دارای بافتی نیمه سخت و اسفنجی است. در فرایند ایجاد این پنیر، لاکتوز به اسید لاکتیک تبدیل می شود
آنزیم ها یا باکتری هایی که می توانند ماست درست کنند نیزمی توانند پنیر درست کنند.
پنیر تولید شده از این روش پنیر لاکتیکی نامیده می شود. گروه بزرگی
از باکتری های اسید لاکتیک، به ویژه لاکتوباسیل ها، بر دستگاه گوارش تاثیر مفیدی دارند.
محصولات حاصل از این باکتری ها پروبیوتیک نیز می نامند. تولید این پنیر از مواد افزودنی و چربی گیاهی استفاده نمی کند
و برای کسانی که به دنبال یک محصول سالم هستند نشان داده می شود.
این پنیر غنی شامل مقادیرزیادی پروتئین، کلسیم و فسفر در کنار مواد مغذی و مواد معدنی است.
با توجه به وجود باکتری ها در این پنیر، اگر شرایط دمایی مناسب برای آن رعایت نشده باشد، ممکن است
احتمال بادکردگی بسته بندی پنیر وجود داشته باشد.
این این بادکردگی در حال حاضر به این معنا نیست که خراب شده است.
فرآیند تولیدشیرحاوی توده های معلق به نام میسل است که از پروتئین های اصلی شیر است.
این میسل ها بار منفی دارند که باعث می شود آنها یکدیگررا دفع کنند.
از آنجا که میسل ها هیدروفیل هستند، در شیر معلق می مانند.
با افزایش دما در طول تولید پنیر پروبیوتیک، ph شیرکاهش پیدا می کند.
میزان بار منفی میسل خنثی می شود. در این صورت این توده ها بهم می پیوندند و انعقاد اتفاق می افتد.
پنیر لاکتیکی برای معده
نیر لاکتیکی برای معده نیز مفید است. چرا که با توجه به بافت پنیر و مواد سازنده آن، هضم این پنیر برای معده راحتتر است.
مصرف پنیر لاکتیکی یا پنیرها و ماست های پروبیوتیک برای کسانی که دچار مشکلاتی
در معده یا التهابات روده می باشند، بسیار مفید و کاربردی است.
اگر از یبوست رنج می برید از مصرف این پنیر خودداری کنید.
پنیر لاکتیکی برای سگ
می توانید پنیر لاکتیکی برای سگ خود تهیه کنید، چرا که پنیر لاکتیکی مزیت های زیادی دارد
و هم چنین نسبت به پنیر های معمولی خوش طعم تر می باشد.
پنیر لاکتیکی برای لاغری
یکی از کاربردهای مهم و گسترده پنیر لاکتیکی استفاده از آن برای لاغری و کاهش وزن می باشد.
پس اگر قصد کاهش وزن اصولی را دارید، حتما استفاده از این پنیر را در برنامه روزانه خود قرار دهید.
پنیر لاکتیکی برای کبد چرب
صبحانه مناسب کبد چرب، می تواند تشکیل شده از نان سبوس دار و پنیر کم چرب و سبزی باشد.
پنیر لاکتیکی در بارداری
زنان در دوران بارداری به ویتامین, معدنی, کلسیم و پروتئین نیاز دارند تا هر دو را برای مادر و نوزاد منتقل کنند.
به همین ترتیب, پنیر لاکتیکی شامل کلسیم زیادی برای تحریک انقباض است.
همچنین برای کودک برای عملکرد مغز در آینده خوب است.
هم چنین پنیر لاکیتیک به تولید شیر مناسب بعد از دوره بارداری برای تغذیه نوزاد کمک می کند.
پنیر لاکتیکی و دیابت
این یک اطلاعات تکان دهنده است، پنیر لاکتیکی نیز به عنوان پیش گیری از دیابت مفید است.
به همین ترتیب، پنیرهای بوتیرات – متراکم دارای ۵۰ % سطح انسولین پایین تری بودند.
ممکن است از دیابت نوع ۲ برای حفظ سطح انسولین در حالت عادی و موثر استفاده شود.
پنیر لاکتیکی و بدنسازی
همانطور که اطلاع دارید، ساختن عضله کار یک روز و دو روز نیست و با مرارت زیادی کشید.
همچنین ورزش در طول روز برای ساخت عضله بسیار موثر است.
اما یکی از راه هایی که شما را به ساخت عضله کمک می کند، استفاده از پنیر لاکتیکی است به این دلیل که پنیر حاوی پروتئین است
و با توجه به اینکه پنیر لاکتیکی از اسید آمینه ساخته شده است می تواند شما را در عضله سازی یاری دهد.
البته دقت کنید که پنیر لاکیتیک عملکرد بهتری در این امر خواهد داشت.